CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Btw, nedal by se pro ty mašiny udělat nějaký "nákladní" eng? Protože u těch ložených wapek, přes 2000 tun, se musím buď rozjíždět na ruku, nebo ten ovladač poměrného tahu mít max. v poloze 1. Nedávno jsem jel aktivitu s o něco lehčím nákladem (1800 tun) a bylo to podobné.
A jakou to má souvislost s brzdou?

Btw, nedal by se pro ty mašiny udělat nějaký "nákladní" eng? Protože u těch ložených wapek, přes 2000 tun, se musím buď rozjíždět na ruku, nebo ten ovladač poměrného tahu mít max. v poloze 1. Nedávno jsem jel aktivitu s o něco lehčím nákladem (1800 tun) a bylo to podobné.
A to je problém takúto ,,masu železa" rozhýbať na ruku??
Ešte som nezažil aby niekto ,,rozťahoval" 1800 ~ 2000t automatikou ale fajn....

Taky není problém abych si tu nákladní verzi vyrobil. Zjistil jsem, že je to položka AccelerationTable v souboru x63 ve složce common.inc. Akorát teda nevím, jaký je v reálu ten poměr mezi tím režimem nákladní a osobní. Já ty hodnoty snížil zhruba o 2/3 a připadá mi, že se s tím dá už jezdit vcelku normálně.

Ahoj, Iciku, tak ani kdybych se pos..., Stanice Kamenice, paxi vystoupí, nastoupí, následná stanice Lom Kamenice, kód 10000 + počet nových paxů, co má naastoupit, posunul jsem dále i ten revers za označením perónu v lomu a při odjezdu ukazuje z Kamenice do lomu tabulka i správný počet paxů, co má nastoupit, ale oni prostě nevylezou ven a tím se nevejdou noví "paxáci" do vozu.

Jsysi to fungovalo normálně, třeba ve Svobodných Heřmanicích na trati 310, tak nevím, co se ORCZ nelíbí. Následná stanice zpět je stejné nástupiště v Kamenici, od kterého jsem vyjel do lomu.

Ještě mne napadá, autobus ná jen jedny dveře a nechce tam ORCZ prvně narvat lidi, aniž by vystoupili ti ve voze, ale to je asi blbost.

Tom Kanka: On se nebaví o režimech brzdy, ale o přepínači osobní/nákladní, který přepíná mezi režimy automatiky a je umístěn na pultě.
Ondra H.: V nákladní poloze by si automatika měla napřed vlak natáhnout, až pak to tam svým obvyklým, nepříliš citlivým způsobem sázet. Další rozdíl by měl myslím být v používání švihu. Podrobnosti nevím, protože automatiku nepoužívám.

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli ORCZ umí plnokrevnej hydrodynamickej přenos výkonu? Zejména pro motoráky M240 a M286 by to bylo skvělé. Jen mě to zajímá, děkuji. :)

Nyní OR CZ/SK dokáže pracovat s okolním světlem v závislosti na roční a denní době a rozdíl například mezi létem a podzimem je velice patrný.
Jemné rozdíly v intenzitě okolního světla závisí na denní době, takže v létě bude okolní světlo okolo poledne intenzivnější než ráno nebo pozdě odpoledne.
Léto-Podzim.jpg

Pustil jsem ven v update jednu úpravu od James Rosse, který optimalizuje dotazy na návěstidla. Zdá se, že gumový efekt hry je pryč a nemusí být tedy striktně dodrženo omezení na 30 fps. Zkuste a napište, jestli to chodí i vám bez gumoefektu.

Tohle je super zpráva. Jen mám dotaz, spíš obavu z jedné věci a to, že začnou rozdíly v chování na různých PC sestavách. Rád se budu mýlit. Příklad vydané veřejné aktivity na větší trati, jako je BP, nebo 321.

Třeba s vozy + AI doprava, pražský uzel a já budu mít FPS 40 - 60. Na jiném compu bude mít hráč 30 - 40. Jedtli nebude celková simulace pomalejší a nevzniknou rozdíly jako tomu bylo v MSTS, někdo jel úseky s náskokem a jiný sotva dodržoval jízdní řád. Když by zmčen strop FPS 30, bylo chování jasně určeno. Nebo je to blbost?

Třeba s vozy + AI doprava, pražský uzel a já budu mít FPS 40 - 60. Na jiném compu bude mít hráč 30 - 40. Jedtli nebude celková simulace pomalejší a nevzniknou rozdíly jako tomu bylo v MSTS, někdo jel úseky s náskokem a jiný sotva dodržoval jízdní řád. Když by zmčen strop FPS 30, bylo chování jasně určeno. Nebo je to blbost?
To netuším. Jestli se AI chovají trošku jinak na 60 fps a pak jinak na 25 fps, nevím. Tohle se dozvíme asi až časem z reakce lidí. Většina výpočtů fyziky je vztažených k reálnému času a ne k rychlosti updatu nějaké funkce programu. Ty zbylé můžou nějakým způsobem zlobit. Takže čert nikdy nespí. :)

Není prohozený čas západu slunce u jara s podzimem? Protože teď jsem aktivitu ve které jsem měl nastaveno jaro a už před sedmou byla tma, zatímco když jsem nedávno jel aktivitu, kde jsem měl nastavený podzim, tak slunce zapadalo až po osmé.

Není prohozený čas západu slunce u jara s podzimem? Protože teď jsem aktivitu ve které jsem měl nastaveno jaro a už před sedmou byla tma, zatímco když jsem nedávno jel aktivitu, kde jsem měl nastavený podzim, tak slunce zapadalo až po osmé.
Aha, má pravdu předsedo. Upravil jsem to v update, ale také záleží na zeměpisné poloze dané tratě. Ladil jsem to teď na trati 310.

Back
Nahoře