Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Dokonce i 242, které mají mirel toto umí. Ale tam je to i z důvodu dvoučlenu.nebulus: Zajímalo by mě, která mašina s Mirelem možnost vypnutí (izolování) naopak nemá. Když vezmu např. 130, 363.5, 383, 742.7, 753.7, tak u všech těchto mašin je možnost izolace.
No pokud je na jednokolejce Z vlevo, tak to vypadá chujovo mnohem víc.... Kdysi v MSTS a OR se musely dávat oběma směry a vypadalo to úplně chujovo, ...
Jenomže oni řeší ŽSR. Tam klasické “Z” platí beze změny. A hlavně označování POTR na SK je akorát jeden velký bordel, takže situace na screenu může být klidně realita.Přátelé, všechno úplně jinak! https://provoz.spravazeleznic.cz/Portal/Show.aspx?oid=2179979 (Download aktuálního předpisu D1 v pdf)
Stránka 247, Díl 15, od článku 159 dále - návěsti pro pomalou jízdu.
Byla spousta změn, "Z" už neplatí. A jsou tam i zásady umisťování.![]()
Ber to jednoduše tak, že Tabule Z i Tabule K se v ČR umisťují vpravo s následujícími odchylkami:Nevím, jak se pomalé osazují, ale když tam někdo bodne ceduli snížení a konec, tak tam dá asi jen dvě ne?

Zadej tam raději NumWheels ( 4 ). V kódu používám nejčastěji tuto hodnotu. A hlavně kvůli kompatibilitě starých ladění MSTS.Skúšam odladiť 843 pre ORCZ, ale vôbec neviem, odkiaľ ORCZ vzalo 6-kolesový podvozok, keď v engu mám definované ORTSNumberAxles ( 4 ) a ORTSNumberDriveAxles ( 4 ).
No dobře, dobře, to nemělo být nic proti aktivitám a podobně. Já také nemám novější vozidla (viz. ten Panter a spol.) a s mými vlastními zcela kompletními pomůckami jsem skončil v GVD 15/16, takže si ve volných jízdách jezdím podle něj. Nicméně, ne že bychom měli zrovna zavádět ETCS i do simulátoru, ale... tak mi připadalo účelné poukázat i na to, že vývoj v návěstění se ubírá vpřed poměrně mílovými kroky.Ale my jezdíme i ve tsrších dobách, než je rok 2024. Navíc, dělat aktivity pro poslední GVD je prakticky nemožné. Jízdní řády v tabletu fíry a nedohledatelné. Takže pro mne (a nejen mne, jak se bavím s tvůrci) poslední rok tvorby 2018 - 20 a 2020 už je celkem problém, pak konec. Takže přizpůsobovat modely posledním předpisům je k ničemu. A už vůbec nechápu, že se něco vyrobí, 5 let to nikomu nevadí a ani o to nezakopne a najednou se to strašně řeší, když se to upravovalo, bylo zde ticho po pěšině. Jsou i nové tabulky od Doda tuším, a rozvrtat to, by byl jen sekutečný bordel v starých aktivitách. Takže řešit značky PJ, mi přijde zcela zcestné, z křížkem po funuse. Asi tak...
Tohle má jednoduché vysvětlení. Podpora Control nebyla pro diesely doteď implementována. Ale začal jsem kód rozšiřovat o vše potřebné a mělo by to už víceméně fungovat. V update.Ďalším problémom, na ktorý som narazil je, že keď v riadiacom vozni 943 zmením Type ( Diesel ) na Type ( Control ), vlak sa síce ovládať dá, ale väčšina kabínových prvkov prestane fungovať. Manometre ani rýchlomer nič neukazujú, nefunguje ani animácia radiča smeru, aj keď smer sa zaradí. Robím niečo zle, alebo je to problém ORCZ ako takého?
Ano, je to tak. Ricar totiž Rakev snížil do správné výšky a dle načítacího obrázku trati 042 soudím, že k tomu bude i hezčí přívěšák a řidičák.Tak po troche pátrania to vyzerá na problém modelu 843.024 od Ricara ako takého, pretože na inej 843 to ukazuje správne podvozok 4-4.