CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Dane, "tut" je špatně. Kdyby tam něco vjelo, třeba stačí nějaký vesnický cápek na pionýru a vlak by ho přežehlil, fíra by měl průser. Správně by se mělo houkat 3x, neblíží-li se k přejezdu uživatel pozemní komunikace. Pokud ano, dává se návěst opakovaně. S tím, že při tom zastavování v zastávkách před přejezdy je tam asi tiše tolerovatelný ten předpisový úskok, co se tady řešil už minule, houknout před a při rozjezdu. Ale předpisově je i toto opravdu špatně, jak psal tehdy Venny. Že si strojvedoucí ulehčují uši a také okolní zástavbě, fajn, dobré. Ale předpis je prostě psaný takhle. Na Slovensku mají ve velkém kolíky i před mosty, tunely, některými oblouky apod. To u nás jen v minimální míře a tam stačí pak houkat 1x.

Mimochodem, mám teď rozjetou část Letohrad-Týniště, a někde mi to tu hlášku vyhodilo zase, přejezd žádný. Mám tušení, že to bylo za Sopotnicí.

Dane, "tut" je špatně. Kdyby tam něco vjelo, třeba stačí nějaký vesnický cápek na pionýru a vlak by ho přežehlil, fíra by měl průser. Správně by se mělo houkat 3x, neblíží-li se k přejezdu uživatel pozemní komunikace. Pokud ano, dává se návěst opakovaně. S tím, že při tom zastavování v zastávkách před přejezdy je tam asi tiše tolerovatelný ten předpisový úskok, co se tady řešil už minule, houknout před a při rozjezdu. Ale předpisově je i toto opravdu špatně, jak psal tehdy Venny. Že si strojvedoucí ulehčují uši a také okolní zástavbě, fajn, dobré. Ale předpis je prostě psaný takhle. Na Slovensku mají ve velkém kolíky i před mosty, tunely, některými oblouky apod. To u nás jen v minimální míře a tam stačí pak houkat 1x.

Mimochodem, mám teď rozjetou část Letohrad-Týniště, a někde mi to tu hlášku vyhodilo zase, přejezd žádný. Mám tušení, že to bylo za Sopotnicí.
Sorry, ale ve hře je to totálně k ničemu.

... Že si strojvedoucí ulehčují uši a také okolní zástavbě, fajn, dobré. Ale předpis je prostě psaný takhle. ...
Předpis je psaný tak, že pokud strojvedoucí zjistí, že se k přejezdu neblíží uživatel pozemní komunikace, strojvedoucí návěst "Pozor" opakovat nemusí! Dále je psaný tak, že se dává poprvé v úrovni v výstražného kolíku.
Takže celá tahle krávovina s povinným houkáním ve hře je úplně mimo. ;)

A opět totální unreal. Snad milionkrát jsem mezi Pardubicemi a Hradcem zažil pouze jedno krátké "tut".
A kdybys jel se mnou, slyšel bys mě houknout třikrát a dlouze na každém přejezdu zabezpečeném pouze výstražným křížem bez výjimky. I kdyby se mi stokrát zdálo, že se žádný uživatel pozemní komunikace neblíží...
Že si strojvedoucí ulehčují uši a také okolní zástavbě,
Občanská zástavba? To už bych spíš bral ohled na zvířata v lese...

A kdybys jel se mnou, slyšel bys mě houknout třikrát a dlouze na každém přejezdu zabezpečeném pouze výstražným křížem bez výjimky. I kdyby se mi stokrát zdálo, že se žádný uživatel pozemní komunikace neblíží...

Proč bych měl houkat jak na lesy, když jedu v polích a vidím na kilometry daleko? Stačí jednou, hlavně aby byl zápis v rychloměru, mám své uši rád

Tak přesně takový jeden "debil" jezdí u nás houká jak o život a k hovnu.

Tak já tam dám KPI ukazatel do vyhodnocení aktivity o tom, kolik lidí si v simu vzbudil a kolik se jich z toho houkání posra..o. ;)

Kde? Upřesnit prosím. Koukám do editoru a přejezd s kříži nikde. Pokud by šlo o zapomenutý objekt pod koleji, tak tohle nepůjde ošetřit. Jedině stavitel. Ale netuším, jestli je to možné.

Proč bych měl houkat jak na lesy, když jedu v polích a vidím na kilometry daleko? Stačí jednou, hlavně aby byl zápis v rychloměru, mám své uši rád
Neříkám ti přece, abys to dělal stejně, jednej podle svého uvážení...
Osobně jen považuji za jednodušší i bezpečnější dát návěst Pozor třikrát, než zjišťovat, jestli se uživatel pozemní komunikace, kterým nemusí být jen řidič vozu, ale například také s okolím splývavě oblečený chodec, blíží nebo neblíží...
Určitý problém mám i s předpisovou formulací, která přenáší odpovědnost za případnou nehodu na stranu strojvedoucího –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ pokud se provozovatel dráhy domnívá, že některé přejezdy zabezpečené pouze výstražným křížem jsou méně rizikové (což vzhledem k různým traktorům a lesní technice může být dost ošemetné), nechť zřídí nový typ výstražného kolíku s významem povinného jednorázového daní návěsti Pozor v jeho úrovni a povinného opakování této návěsti pouze v případě, že strojvedoucí zjistí, že se k přejezdu uživatel pozemní komunikace blíží. Nezjistit, že se uživatel pozemní komunikace blíží, je totiž něco zásadně jiného, než zjistit, že se neblíží...
Půjdeš místo toho debila pak do basy? Jestli se na něco nedá spoléhat, pak je to lidský charakter. Určitě by to nebyl první případ, kdyby obhájce opilého řidiče postavil obhajobu na tom, že strojvedoucí dal návěst Pozor pouze dvakrát (poprvé ze zvyku, podruhé, když se auta, které se zničehonic přiřítilo, lekl – potřetí⁠⁠⁠⁠⁠ už houknout nestihl...), přičemž právě ono třetí houknutí mohlo být tím, co by nehodě zabránilo...

Sorry, ale ve hře je to totálně k ničemu.
Tak potom tam nemusí být ani návěstidla, stahovačky, rychloměr... Nemusí být ani hra.
A až nějaký hrdina, co nehouká, někoho sejme, tak si za něj půjde sednout. A kdyby, nedej Bůh, jsi ty, nebo někdo z tvého okolí narazil na nehoukajícího lempla, rázem by z hrdiny byl gauner.

Citace z aktuální D1, článek 129 odst. 3.:
ea) před přejezdy s výstražnými kolíky nebo před přejezdy s výstražnými kolíky
s dočasnou platností pro přejezdy (při zpravení o platnosti těchto výstražných
kolíků) – jednou v úrovni výstražného kolíku a poté opakovaně nejméně dvakrát
od těchto výstražných kolíků až k přejezdu. Návěst Pozor nemusí strojvedoucí
opakovat, jestliže zjistil, že se k přejezdu neblíží uživatel pozemní komunikace;

Což si vykládám tak, že je strojvedoucí povinen po minutí výstražného kolíku až k přejezdu, dát návěst Pozor nejméně 3x, poprvé v úrovni kolíku. A návěst Pozor nemusí opakovat, jestliže se neblíží... Takže pokud se blíží, budu houkat klidně i 4x, 5x, dokud si nebudu jistý, že zpomaluje a bezpečně zastavuje. Pokud si mám "nemusí opakovat" vykládat tak, že je třeba 1x houknout u kolíku a dále nemusím, pak postrádá návěstění Pozor jakýkoliv smysl, protože od kolíku na ten přejezd málokdy bývá vidět. A jak říkám, na just se tam zrovna zpoza keře vynoří kluk na Babettě a šoupne to tam.
Mě práce v provozu vyškolila dodržovat předpisy a klidně budu (a jsem) za těžkého pedanta. Ale prozatím vždycky když došlo k nějakému průseru a nebylo jich kolem mě málo, byl jsem krytý. A v tu chvíli se z hrdiny může mávnutím proutku stát padouch, díky, já tomu naproti nejdu.

Kde? Upřesnit prosím. Koukám do editoru a přejezd s kříži nikde. Pokud by šlo o zapomenutý objekt pod koleji, tak tohle nepůjde ošetřit. Jedině stavitel. Ale netuším, jestli je to možné.
Upřesním, ale teď se tam rovna nechystám. :D Ne, to místo jak jsem psal, tam určitě přejezd s kříži nebyl. Nebyl tam dokonce snad ani žádný přejezd. Bylo to tuším v okolí Sopotnice směrem na Týniště, u zastávky je jen přejezd trvale uzavřený a před ním kolík nebyl. A někde tam v prostoru zastávky ještě před mostem, ta hláška vyskočila. Zkusím se k tomu dostat a znovu to projet celé z Letohradu, jestli třeba nekecám a nebylo to úplně jinde.

Což si vykládám tak, že je strojvedoucí povinen po minutí výstražného kolíku až k přejezdu, dát návěst Pozor nejméně 3x, poprvé v úrovni kolíku. A návěst Pozor nemusí opakovat, jestliže se neblíží... Takže pokud se blíží, budu houkat klidně i 4x, 5x, dokud si nebudu jistý, že zpomaluje a bezpečně zastavuje. Pokud si mám "nemusí opakovat" vykládat tak, že je třeba 1x houknout u kolíku a dále nemusím, pak postrádá návěstění Pozor jakýkoliv smysl, protože od kolíku na ten přejezd málokdy bývá vidět.
Návěst Pozor pochopitelně nemusí opakovat ve smyslu předem zmíněného nařízení opakovaní návěsti Pozor (nejméně dvakrát). Nad rámec tří návěstí Pozor žádné opakování nařízené není, tedy by ani nedávalo logiku zbavovat strojvedoucího této ničím nenařízené povinnosti...
Řidič nesmí vjet na železniční přejezd je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo nebo je-li slyšet jeho houkání nebo pískání, takže písknutí v úrovni výstražného kolíku smysl má. Že přitom může mít řidič legálně puštěné rádio, televizi a pračku už je věc jiná.

Takže mi pan @ML636 chce jako říct, že když nebude strojvedoucí houkat tam, kde má tak se mu to ukáže někde na displeji :D. Tímto nesmyslným oznámením, které jen otravuje život a vůbec k ničemu není se vracíme zpátky do dob MSTS.
A s tím "debilem" bych ti přál mít dvoudenní směnu na ten si na houkačku stoupl v Ledečku a skončil v Kolíně. Ne nadarmo se mu v celém okolí neřeklo jinak než houkající démon a nikdo s ním nechtěl jezdit.

Přesně tak, absolutně nesouhlasím s tím, aby to vyhazovalo nějakou hlášku, že jsem "nehoukal" tam, kde jsem měl houkat. Jediný co, tak to otravuje. A to já houkám v OR víc než je nutné si myslím a stejně mě to otravuje s hláškou.

ten si na houkačku stoupl v Ledečku a skončil v Kolíně. Ne nadarmo se mu v celém okolí neřeklo jinak než houkající démon a nikdo s ním nechtěl jezdit.
Z Ledečka do Kolína je to 35 přejezdů zabezpečených pouze křížem... Nadávali byste na něj, i kdyby všude houkal pouze jednou. Nutit druhé porušovat předpisy pro vlastní pohodlí je na dráze nejspíš rozšířená vlastnost. Připomíná mi to nekolegiální kolegy, kteří člověka mají přijít vystřídat a místo toho zavolají, že pijí na cimře kávu, že jim má člověk nechat mašinou naházenou a odejít domů (což je na vyhazov, ne-li na kriminál). Pro takové mě vlastně napadají i horší výrazy, než jsou démoni a debilové...

A opět totální unreal. Snad milionkrát jsem mezi Pardubicemi a Hradcem zažil pouze jedno krátké "tut". Takže by se to mělo v trati opravit dle návodu.
Dane, už je ti to jasné?
Takže houkat jak Titanic, kdyby ti tam ve hře vlítlo auto, tak abys měl krytý záda! :cool:

A toho lahváče vedle monitoru raději někam schovej, mohla by ti přijít kontrola dát dejchnout, a už si nezajezdíš!;)

Teď jsem si dal jen tak cvičně Tišnov-Nedvědice a ta hláška je otravná jak svítiplyn. Prosím, zbavte nás toho někdo. :D Zájemcům moc rád Úschovnou pošlu sestřih všech momentů, kdy to vyhodilo tu nesmyslnou hlášku. Dokonce je tam vidět, že tím jak musím pořád vymačkávat ten nesmysl, nedopatřením hru pauznu.

Back
Nahoře