CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
En

Hele, tohle nevím, zda nebude posílat AE MSTS k zemi? Zkoušel to někdo? Já mám za to a možná se pletu, že umí kastovat jen: osobní, nákladní, elektrické, parní a dieselové? Teď nezkusím, jinak bych nepsal.
Pokud tam máš složku OpenRailsCZSK a změníš to v engu pro CZSK, tak by to nemělo ničemu vadit.

Hele, tohle nevím, zda nebude posílat AE MSTS k zemi? Zkoušel to někdo? Já mám za to a možná se pletu, že umí kastovat jen: osobní, nákladní, elektrické, parní a dieselové? Teď nezkusím, jinak bych nepsal.
AE MSTS umí číst informace ze sekce Engine? Já měl za to, že čte jen sekci Wagon a to ještě snad jen rozměry vozu kvůli zformování obdélníčku při simulaci.

Ale já nevím, třeba se pletu a někdo to uvede na pravou míru. ;)
No, když se názvově neshoduje název hned nahoře v Eng s názvem Engine a Wagon v polovině Eng, editor zaručeně padá a neznámý typ vozidla mu asi vadit bude, bo jej nezařadí. Štve mě, že to fakt teď nezkusím.

Ahoj.
@Icik. Od úprav rychlostí v ORCZ přestala fungovat nejvyšší povolená rychlost lokomotiv s laděním od Josefa. Předtím měl M131.1 normálně V=Max 60, teď bere plnou traťovou rychlost.
VMAX.jpg

Však te správně, je na hráči, aby dodržoval maximální rychlost soupravy. Ty to můžeš omezit přece hláškou a i za to jej vyhodit. Ve skutečnosti přece je to samé, taky jedeš po trati s vyší maximální rychlosti než tvé vozidlo. Tady šlo o to, že se začalo dít to, že souprava ignorovala rychlostníky a jela svéhlavě třeba 40tkou.

Také si myslím, že byla hloupost, že mašina nešla rozjet víc než na maximálku. V reálu, pamatuji si, když jsme s pantografy 451 mezi Poříčany a Běchovicemi závodili s rychlíky, který nás předjížděly po nulté. Někdy to byla od rychlíku drzost a tak fíra ten stovkový pantograf rozjel až na 125 km/h, aby jej předjel. A šlo to. Samozřejmě se pak musel zahodit kus proužku a napsat, že se v rychloměru roztrhl.
Když jsme pak přijeli na Masaryčku, tak vystupující cestující z vlaku nám pod okénkem tleskali. "Bylo to pěkné" A navíc jsme na Masaryčce byli asi o 5 minut dřív.

Ale jednomu fírovi to nevyšlo. Také předjížděl rychlík jedoucí 120 a když chtěl pokynout fírovi rychlíku, tak mu ztuhl úsměv. Seděl tam cvičnej Hanuš. Cviční si občas na vlóžo brávali nějaké rychlíkové šichty aby si znovu sami zajezdili. Anebo aby jim nepropadly zkoušky.

Jen pro info. EM475.1 na okruhu při testech proháněli až 145km/h.

Zdarec pánové.
Ale hnací vozidla rozjet šla, klidně i na těch 90, to už ale bral ORCZ, jako překročení povolené rychlosti. Což je přeci naprosto správně. TM ukazoval vždy V=Max povolené rychlosti lokomotivy, což bylo dle mne v simulátoru naprosto v pořádku, Hráč má být zpraven o tom, jakou má daná mašina maximálku, né každý je strojvůdce a překročení této tychlosti musí simulátor evidovat. Teď mohu jet s M131.1 90 km/h a děje se naprostý prd. A navíc, pokud tak bude u AI, může se klidně stát, že Hurvaj pojede dle traťové rychlosti, nikoliv svého V=maxu. A jsme opět v MSTS.

Doplním. Ono se totiž v consist když aktivitář potřebuje zvedá Max Velocity a když bylo i víc, jak pov. rychlost mašiny, vždy držela svoji maximálku.

Jinak páry jako Loose Consist syčí všechny.

Traťový monitor je traťový a ne lokomotivní. Vyřešilo to i ty problémy s přepínáním rychlostí. Omezení rychlosti právě u AI je něco jiného. Tam jsem to musel nechat, jak to bylo a bylo to správně. Zkontroluj AI diagnostiku, ale mělo by to být ok. Psal jsem ti o tom. A looscon páry syčí (ale omezeně), protože je natopený a je to schválně. Bylo trapné do něj přesednout a najednou se celý rozsyčel. Také jsem o tom informoval. Pokud chceš úplně studený, lepší je varianta ms.

Iciku, možno by stálo za to doplniť hore do informácii o vlaku pod klávesou F9 maximálnu povolenú rýchlosť vlaku vypočítanú z max konštrukčnej rýchlosti zaradených vozidiel.

Ale z čeho budu načítat rychlosti vozů nebo jak to určovat? Lokomotivy jsou jasné, ale vozy?

V update jsem zamakal na rozjezdech AI vlaků, kde by mělo být krásně vidět, že náklad pomalu natahuje vlak a pak teprve zabere. Také jsem přidal náhodné časy pro odstavení lokomotivy po příjezdu na patřičný WP tak, aby lokomotiva hned nechcípla, ale strojvedoucí pomalu odstavil stroj.

Zdarec.
@Icik další věc, která se někde během posledních update pokazila:
V kamenném Újezdu 1 stanice s výstupem, kód 10000, pak nájezd na BDlm, druhá stanice ve šturcu, kde vlak nabírá nové cetsující a ORCZ ji přestal zabírat, tím je narušena aktivita.
stanice2.jpg

stanice.jpg
Jak vidíš, on nezabral ani vypravení z té 1. zast. Ale asi mám tucha, jel jsem na vůz asi mň jak 2 km/h. Ale stejně nechápu, když je v cestě i výhybka. Tohle ještě prubnu. Ale předtím fungovalo na 100%.

Back
Nahoře