Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zkusím ještě vyměnit složku SOUND v hlavním adresáři. Pokud to bude padat, ozvu se.Pak nezbývá nic jiného, než dát TT veřejně a musí se to v debug módu odchytit.![]()

Generátor si tu energii z motoru vezme taky, souprava má větší odpor a tuhle energii navíc musíš ještě dostat na kola. Když to tam pošleš kabelem, tak nemusíš.centrální zdroje energie se musí (bohužel) "topit" z mašiny i v létě, protože redundance v podobě generátoru na nápravě se ani nemontovala.
To máš teda recht, když to vezmu z hlediska fyziky. V případě nápravového generátoru tu energii opravdu dáváš do vagónu nepřímo a to přes jeho kola. A tady hrajou velkou roli ztráty energie způsobené třením v ložiskách náprav vagónu (ty maří energii na teplo) a v případě špatného počasí i zhoršené adhezní podmínky trati (vagón může začít klouzat, zvlášť když brzdí). V případě CZE tyhle ztráty energie padají. Věřím, že kdybychom např. změřili wattáž nápravového generátoru při plné zátěži a při 140 km/h u Béčka a porovnali to s wattáží CZE při plné zátěži u Bee ("Bee" jsou v podstatě "Béčka s CZE"), tak by tam ten rozdíl ve wattech byl vidět.Generátor si tu energii z motoru vezme taky, souprava má větší odpor a tuhle energii navíc musíš ještě dostat na kola. Když to tam pošleš kabelem, tak nemusíš.
V nápravových ložiskách jsou ztráty zanedbadelné, vždyt ta ložiska jsou normálně studená.hrajou velkou roli ztráty energie způsobené třením v ložiskách náprav vagónu (ty maří energii na teplo)
Hm, máš pravdu. A nikomu to nevadilo.Je možné, že má tma vliv na FPS? Resp. že za tmy jsou nižší?
Je to pár týdnů, jel jsem aktivitu a na vjezdu do Libně jsem neměl ani 20, pak to se to trochu zvedlo. Byla to zima 7 večer, takže tma. Chápu, Praha je zastavěná, asi nejnáročnější v celé hře. O pár dní později Česká Třebová, taky za tmy, taky dost zastavěné místo, ale ty FPSka snad nikdy nebyly 30, ale o trochu míň. Říkal jsem, že mám něco třeba blbě nastaveno a moc to neřešil. Předminulý a minulý týden, jsem jel jiné aktivity a tam jsem projížděl Libní o půl desáté dopoledne a o půl jedné odpoledne a naprosto bez problému 30 FPS. Za tu dobu samozřejmě proběhla párkrát aktualizace OR, takže jsem myslel, že to třeba bylo tím. Nicméně včera jsem jel další aktivitu a tam jsem přijížděl do Libně o půl desáté večer a FPS okolo 23. Uvažoval jsem, jestli problém nebude v samotných akvitách, ale to je asi nesmysl. Všechny jsem dělal já a počty trafficu v těch místech mám vždycky víceméně stejné. Dneska jsem zkusil zapnout aktivitu, která začíná před šestou ránou na hlavním nádraží. Jaro, takže ještě relativně za tmy, 25 FPS. Když jsem počasí změnil na léto, takže už světlo 30 FPS.
Já myslel, že je to chyba s compem u mne...Hm, máš pravdu. A nikomu to nevadilo.![]()
Nene, já jak to mám neustále locknuté, tak jsem si toho nikdy nevšiml. Ale už je to ok.Já myslel, že je to chyba s compem u mne...Stále nemám ještě na desku a nový procák a jedu jen na tu novou GK....
Tohle jsem si zařekl. Jednou jsem to zkusil převést z OR, ale nepovedlo se a byla to velká ztráta času a nervů.Když už jsme u těch různých obraz a optimalizací, jak těžké je upravit verzi or.cz/sk tak že by v ní fungovala animace nakládky a vykládky kontejnerů? Všechno ostatní v podstatě maká jako je uhlí Písek dříví a podobně, ale kontejnery nefungují