Úzkokolejky Jindřichův Hradec (Projekt JHRADEC)

RadekTR

Začátečník
Zdravím všechny příznivce OpenRails. U příležitosti obnovení provozu na úzkokolejkách bych se s vámi chtěl rozdělit o svůj projekt, který vznikl začátkem letošního února. Obsahuje obě úzkokolejky v reálných souřadnicích. Nejedná se o finální verzi, počítám s vytvořením dalších reálných objektů (některé jsou ještě provizorní). Trať je ale funkční včetně modelů vozidel (které jsem rovněž tvořil, i když už existují) a testovacího timetable. Akorát neobsahuje zvuky (tratě ani vozidel). Více info v pdf, přiloženém k archivu. Jhradec.jpg

Tak na tohle se opravdu moc těším ! A ten Kunžak poznávám, tohle je pohled směr N. Bystřice, že?

Zdravím,nevím je stli je chyba u mne. Jedu ve 12 hodin,léto jasno a v některých úsecích se mi změní doba na noc.

Zdravím,nevím je stli je chyba u mne. Jedu ve 12 hodin,léto jasno a v některých úsecích se mi změní doba na noc.
Ano, na to jsem taky narazil. Nezkoušel jsem, zda je to ve stejných časových intervalech, ale děje se to v každou denní i roční dobu. Nejprve jsem si myslel, že je tak ošéfovaný vjezd do hustého lesa, ale děje se to i na pláních. :-) Na screenech stejné návěstidlo během volné jízdy.
Open Rails 2026-03-31 09-03-22.jpg
Open Rails 2026-03-31 09-03-28.jpg

Pokud je to v CZ/SK, asi se tam nějak do tdb vloudil příznak tunelu. Pokud půjde objevit a vypnout, bude to ok. Jelikož tam tunel nikde není, mohlo by to jít i plošně, jen bude potřeba to objevit. Zkusím to spustit pod CZ/SK a uvidíme.

Pokud je to v CZ/SK, asi se tam nějak do tdb vloudil příznak tunelu. Pokud půjde objevit a vypnout, bude to ok. Jelikož tam tunel nikde není, mohlo by to jít i plošně, jen bude potřeba to objevit. Zkusím to spustit pod CZ/SK a uvidíme.
Fakt je, že v ORTS 1.6.1 to nedělá. Ale tam zase nejsou tak hezké screeny. A 3D Cabview nemá zasklená okna. :-)
Open Rails 2026-03-31 10-29-56.jpg

Nejspíš jsem to našel... pokud to stačí upravit v GLOBAL\tsection.dat tak by mělo stačit najít tento záznam a vymazat příznak TunnelShape. Dělá to nejspíš jen ten oblouk o poloměru 1000m. Což na tu splítku nejspíš sedí.

Přílohy

• tunnel1.jpg
    tunnel1.jpg
    15.9 KB · Zobrazeno: 20
Líbí a moc. Zatím jsem projel jen úsek Senotín - N. Bystřice, ale normálně to tam poznávám. Jen si pamatuji na Osice víc stanů. A oceňuji i objekty a dodaný trainset, to se dnes nevidí, takový kompletní servis.
Dát více stanů do kempu není problém :) určitě se najdou podněty i pro další drobné úpravy. Trainset vznikl ze dvou důvodů - německá vozidla proto, že jsem je u Němců na stránkách nenašel, nebo ne v takové kvalitě a TU+Balm zase kvůli možnosti modifikací, obojí pro jeden fiktivní projekt.

Nejspíš jsem to našel... pokud to stačí upravit v GLOBAL\tsection.dat tak by mělo stačit najít tento záznam a vymazat příznak TunnelShape. Dělá to nejspíš jen ten oblouk o poloměru 1000m. Což na tu splítku nejspíš sedí.
Vypadá to, že ano. :cool: Zatím se žádné setmění nekonalo.

Zdravím a děkuji za další krásné km našich tratí. Jen mám problém v CZSK při odjezdu z Obrataně vyjedu po úzkém rozchodu, ale oblouk doleva je normální rozchod, rovinka za ním už zase úzký rozchod. Zkoušel jsem to i v klasickém OR a tam je to v pořádku. Děje se to jen mě nebo má i někdo jiný podobné zkušenosti. Samozřejmě jedu pod Globalem staženým s trati

Zdravím a děkuji za další krásné km našich tratí. Jen mám problém v CZSK při odjezdu z Obrataně vyjedu po úzkém rozchodu, ale oblouk doleva je normální rozchod, rovinka za ním už zase úzký rozchod. Zkoušel jsem to i v klasickém OR a tam je to v pořádku. Děje se to jen mě nebo má i někdo jiný podobné zkušenosti. Samozřejmě jedu pod Globalem staženým s trati
Nevím, zda jde pouze o tento oblouk, možná je zapnuté převýšení a vkládá to tam tím pádem jiný model.

Back
Nahoře