Stavba trate čo a ako v Train Simulatoru

Delay

Signalista
Zdravím dovolil som si založiť túto tému z dôvodu že by som potreboval vysvetliť pár vecí. A to ako fungujú návestidla, čo znamenajú určité body ktoré mám odkliknuť (myslím že sú 3). obrázok.

Ďalej by som chcel vedieť ako urobiť závory. Nemožem ich ani v ponuke objektov nikde nájsť.

Možno že pre niekoho to bude zbytočné vlákno ale z maličkosťami sa snád na skúsenejších možem/e obrátiť.

Ďakujem.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Malinká ukázka WP (bodů čekání) v TS 2016. Aktivity se zde dělají přehledněji a rychleji než v AE MSTS.

 

Roman

Pokladník
... v TS 2016. Aktivity se zde dělají přehledněji a rychleji než v AE MSTS...
Tak to můžu jednoznačně podpořit. Nehledě k daleko větším možnostem trafficu. Hlavně při posunu traffic bez problému přivěsí a odpojí určené vozy na dané pozici. A oproti MSTS je editor scénářů dle mého názoru hodně intuitivní, už z důvodu možnosti práce v 3D prostředí v kombinaci s 2D mapou.
No a u posledních modelů 721 a 749 jsem do skriptu zapracoval možnost volby nastavení světel dle typu vlaku. Není to sice defaultní možnost TS, ale díky možnostem TS je to realizovatelné. A šlo by na to navázat i více funkcí, jen to nakriptovat :rolleyes:.
A také se nedá pominout možnost přidání objektů do scény (postavy, vozidla, osvětlení...). Co si pamatuji, v MSTS se to muselo složitě řešit různými servisy xxx.

ps. koukám, že jsi jako jeden z mála jel moji aktivitu pro Heklovu ZSR 170. Máš tam tu novou uzávěru koleje pro použití ve scénáři :D .
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
To co se v MSTS nedá udělat a v OR jen přes WP s definicemi 4XXYY, jde v TS 2016 velice snadno a přirozeně. A jak zmínil Roman, je tam spoustu objektů (animovaných), které se použijí přímo v editoru scénáře a vypadá to fakt hrozně živě.

@Roman - myslíš, že kdyby trať třeba tvoje testovací byla zpoplatněná, postupovaly by práce na trati rychleji?
 

Roman

Pokladník
...myslíš, že kdyby trať třeba tvoje testovací byla zpoplatněná, postupovaly by práce na trati rychleji?
Už jsem se několikrát vyjádřil, že TT je z mé strany uzavřená kapitola ;) . Původně to ani nemělo vyjít, ale byl jsem ukecán :). Pokračování už není moje práce....
Měl jsem v plánu postavit reálnou trať, ale nikdo není schopen vymoci získáním potřebných podkladů. Já opravdu nemám čas a náladu někde jezdit. To by bylo na úkor tvorby ;) . Mám zálusk na dvě kratší tratě pro vozidla co dělám s Pikkem. Pro jednu mám podklady od traťovky, ale není video a fotodokumentace. Pro druhou zase nejsou podklady pro sklonové poměry. Cvičně jsem zkoušel něco položit dle videa (třída sklonu) a ve vygenerovaném terénu jsem ustřelil na 5 km asi o čtyři metry, což je hodně :) . Tak jsem to vzdal a dal do šuplíku....
 

orlov

Hradlař
Najskôr máš nízké nastavenie "View distance" - zobrazovanie vzdialenosti. Skús nastaviť na vyššiu hodnotu.
 
Nahoře