Rozšířené posunování AI vlaků v Open Rails

AdamS

Cestující
Dobrý deň, chcel by som vás požiadať o radu. Pracujem na jednej aktivite.. Doveziem vlak, odpojím sa a odchádzam na inú koľaj, na vedľajšej koľaji čaká iná lokomotíva s dvomi vozňami, ktorá sa má napojiť na mnou dovezenú súpravu. Ona sa mi pohne, prejde cez jednu výhybku, posunie sa pár metrov v smere odstavenej súpravy, lenže nepokračuje ďalej. Z príspevkov v tomto vlákne by som to mal pochopiť, ale problém je v tom, že nepracujem cez MSTS AE, ale cez OR Track Viewer. Preto netuším, kde a kam sa zapisujú hodnoty WP (ak sa tam niekde zapisujú a podobne). Prosím, ak máte niekto skúsenosti s tvorbou AI posunu v OR, práve cez tento program, žiadam vás o radu. Ďakujem krásne! :)
 

Plexi

Signalista
Zdravím,
nevěděl by prosím někdo, zda-li lze vytvořit situaci, kdy já jako přípřežní lokomotiva odstoupím od soupravy, která po odstoupení pokračuje dále, případně to samé s postrkem? Dala by se takto nasimulovat např. napěťová výluka? Děkuji moc :)
 

Plexi

Signalista
Bylo tím myšleno vytvoření dané situace v aktivitě, právě s použitím rozšířeného posunování AI vlaků.

Mimochodem, čárky jsi dopisoval úplně zbytečně. Výraz prosím je sice vsuvka, které oddělujeme čárkami, ale tento výraz, stejně jako výrazy tuším, mimochodem, bohužel, samozřejmě, podle příručky ÚJČ není nutné čárkami oddělit: http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=151&dotaz=vsuvka#nadpis27
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Bylo tím myšleno
Přesnou odpověď na konkrétní dotaz jsi dostal.

Mimochodem ty čárky jsou správně (věta vložená jednoduchá jednočlenná). Dobře si prostuduj v tom svém odkazu větu první a poslední (pokud dokážeš vůbec správně pochopit význam, což se zrovna u té odpovědi nepovedlo).
 

Pepa z Nuslí

Průvodčí
Já mám takový malý dotaz. Uvažuji o aktivitě, která by byla pro OR a je na trati BP. O co jde? Přesně toto.Přijedu do HK, mám hlášku, že mám přejít na elektrickou lokomotivu, consist mám jako LC je to tak správně? Nebo tomu consistu mám zadat cestu?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Musíš zadat cestu, jinak přestoupíš a nic. Takže dle tvého příspěvku asi jedeš nějaký R třeba Letohrad - Hradec - Praha, takže:
S dieselem zadáš trasu do HK a ukončíš ji třeba ve šturcu, u peronu ke klacku dáš vyčkávací bod (kódovaný), v kolik má diesel odstoupit, zastavíš u peronu, odvěsíš jej od vozů a přelezeš na elektriku, diesel sám odjede. Elektrika musí mít cestu k vozům a pak dále do Prahy. To je tak hodně v kostce co a jak.
Dan
 

cetoš

Cestující
Ahoj!
Skušal som to rozšírené AI posunovanie vlakov v msts editore úloh, mašina + 3 vagony príde do stanice a má sa odpojit od vagonov a solo pokračovat dalej. Nadefinoval som trat trafiku, zadal vyčkavaci bod podla Icikovho návodu som vpísal do času vyčkávania 40110 a nič, mašina zastane a neodpoji sa. Tvári sa ako keby som nezadefinoval odpojenie, ale ako keby som zadefinoval, že tam má stát 665,5 minut, teda 40110 sekund a potom odtiahne aj s vagonami. Neviete mi prosím poradit, kde robím chybu ? Vopred velmi pekne ďakujem.....
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nastavení OR máš správně?
- Nestabilní verze
- Rozšířené posunování AI vlaků
Dan
 

cetoš

Cestující
Jo, všetko mam zaškrtnute, aj nestabilnu verziu aj Rozšírené AI posunovanie vlakov a aj tak to nechce odpojit :(
 

Dan J.

Strojvedoucí
To je zvláštní. Napadá mne, nemáš zatrženo zastavení ve stanici? To se vlak neodvěsí, až když se ukončí výstup cestujících a musí se ten WP s kódem vychytávat (pozice + čas zadaný na odjezdu a může to blbnout). Pokud jo, tak to zatržení stanice zruš, dej do místa zastavení WP s kódem odvěšení mašiny, v tvém případě loko + 3 vozy WP 40100 ahned za něj WP s kódem času zahájení posunu třeba 31205 (čas 12:05). Vlak dojede k perónu, hned odvěsí mašinu, ale bude stát do těch 12:05, pak se mašina od vozů rozjede.
 

cetoš

Cestující
Jo jo, je to v pohode, použil som dva WP podľa tvojej rady Dane a funguje to tak ako ma, som spokojný. :)
Veľmi pekne ďakujem.....
 
Nahoře