Projekt Open Rails

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zkoušel jsem v tom buildu x4330 MG nadefinovat vjezd loko hráče do stanice, tam reverzní bod a odjezd po té samé trase. V jízdním řádu jsem nadefinoval tuto stanici 2x a v pohodě OR spustilo odpočet jak po příjezdu tak i po reverzu.
@Dan J. opravdu spouštíš správnou verzi OR? Nemáš je pomíchané?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jasně, jenže to není tak jednoduché, v aktivitě se jede, budu brát jen kritický úsek:
Lasá - Masarykovo:
Tenhle úsek projíždím 2x, když jedu z Lysé (Kolíma) směr Praha poprvé, na TM jsou stanice a OR je veme i v nové verzi.
Masarykovo - Lysá:
Tenhle úsek projíždím 2x, Na Masarykově revers před perónem, tam je jasné, že nic (příjezd bod výš), Libeň 2. revers a pak na TM není nic, stará verze ale bere odpočet nová nikoliv.
Zde verze u mého příspěvku, která funguje:
Mas-Lysá_pr1.jpg
Všimni si odpočet kilometrů u Vysočan (ale OR po zastavení zabere)
Zde verze posledního MG, tabulka stanic stejná, OR ale stanice neveme, ano, tak by to mělo být, ale je to malá chyba nahrazena velkou, poněvač v editoru stanice zadány jsou a třeba MSTS by je normálně "viděl":
https://forum.msts.cz/index.php?threads/3027/page-81#lg=post-208144&slide=0
Lysá - Masarykovo 2. projezd stejná situace.
Lysá-Mas_pr2.jpg
Lysá-Mas_pr2b.jpg
2. průjezd Lysá Masarykovo, zde vidíš stanice i TM, TM prázdný, stará verze ale odpočítává, nová NE.
Masaeykovo - Lysá (Kutná Hora), až zde v úseku Masarykovo - Lysá nová verze zahájí odpočet.
Mas-Lysá_pr2.jpg
Poslední průjezd Masarykovo - Lysá, tam už jsou stanice i na TM a vidí je obě verze OR.
Jestli, tak mi pošli mejl a pošlu ti aktivitu na test, ale upozorňuji, že je tam mrtě vozidel, ale jízda za to stojí, alespoň si myslím. Pak uvidíš sám, ale testovat to a jet po hodině a něco obrat, kde zjistíš, že je chyba a vracet se na začátek je na oser. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale chyba s problémem stanic trvá, jestli je to tedy stejná verze, na jakou je odkaz u mne ve vlákně.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Vyzkoušeno a 321 běhá na první dobrou.
NEBĚHÁ, To že je možnost vypnout Watchdog je hezké, ale pokud chcete jezdit aktivity z bodu A do bodu B, tak pak prohlašujte, že OR běhá na první dobrou. Stále přetrvává průser s reversy a ignorací stanic, od té doby, co se v tom zavrtali, je to v... Bohužel.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Další zajímavá věc, kdysi to fungovalo. Zastavím se soupravou loko + 11 vozů Gbkkqs v Pardubicích, zezadu na mne najede traktor 714 a má ode mne odebrat 5 vozů. Revers mám pod soupravou, za ním hned kód 40659 a OR udělá to, že mašina najede, ale rozdělí soupravu na 3 díly tak, že odvěsí moji mašinu, pak zůstane 6 vozů a třetí souprava je správný posun 714 + 5 vozů. Posun normálně pkračuje, ale z moji zbývající soupravy je rozdělenec mašina a zbývyjící vozy.
 
Ahoj,

chtěl bych poděkovat těm, co spolupracují na OR v rámci České komunity. Už i já si mohu tuto "náhradu MSTS" zahrát a je to vážně krok kupředu. Vím, že to sem nepatří, ale nechci zakládat nové vlákno. Dá se někde stáhnout RJ Vectron pro OR? Vím, že se dal dříve stáhnout na ulozto, ale nemohu ho nikde najít. Předem děkuji za nasměrování.
 
Ahoj,

prosím o radu. Nevím, jestli to je chyba OR, ale... hlášení ve stanicích mi mluví jako Šmoula :D Je nějaká rada? Předem děkuji.
 

Frosty

Pokladník
Ahoj,

prosím o radu. Nevím, jestli to je chyba OR, ale... hlášení ve stanicích mi mluví jako Šmoula :D Je nějaká rada? Předem děkuji.
Ano, prohledej forum. Někde to tady je. Nahoře v pravém rohu použij lupu hledat. Já sám si nepamatuji kde to je ale zkus hledat něco jako ,,ticho bp''
 

Dan J.

Strojvedoucí
Další zjištění u OR a to už delaly kdyi starší verze, v Pardubicích před odjezdem se mi přehodí kabiny z klasického nočního pohledu do stavu, kdy se pomalu zesvětluje a před Třebovou mám ranní rozbřesk (šero), ale když uložím před Třebovou a nahraju, jsem opět v noční kabině a na obloze hvězdy, pak se začne znovu rozednívat. Nechápu, proč si OR "nepamatuje" stav rozednívání v jakém byl uožený. Nicméně lepší než MSTS, který v určitých fázích pokusu nhrát aktivitu při rozednívání a stmívaní padal a musel se nahrát z nějaké pozice třeba ve dne a až pak načetl aktivitu.

...Dá se někde stáhnout RJ Vectron pro OR?...
Vectron 383 103-9
Pánové, na co tady máte na fóru vlákno "BURZA", nebo "Kde stáhnout model", nepelevelte to tady ještě žádostma, kde stáhnu mašinku.
 
Ahoj,

tak jsem zkusil výše publikované nové sestavení OR a prvotní nadšení brzy opadlo. Mám stejné rozlišení a zobrazovací vzdálenost jako u MSTS a tam, kde mám FPS 30-40, tak v OR jen 17 max 22. Škubání na gumě se neprojevuje, ale spíše sekání. Ani jeden úsek v 321 mi nejede plynule. O načítání čtverců ani nemluvím. Ostrava, Ústí nad Orlicí a další se načtou až po uložení a opětovném spuštění přesně tak, jak k tomu bylo dříve u MSTS. Kdyby měl někdo optimálnímu sestavení, tak budu rád.
 
Každá verze má své číslo a výše jich bylo publokováno již mnoho. Zřejmě neděláš něco tak, aby to fungovalo jako: tu.
Věř, že dělám. Nastavení pro OR mám z návodu od Howkyho. Mě se také spustí Trať 321 na první dobrou. Dám jeden příklad. V MSTS mám v České Třebové FPS 25 a v OR jen 13. To je trochu divné, když tady většina píše, že OR chodí lépe než MSTS. Jedu na Windows 7, protože ve Windows 10 nefunguje MSTS editor ani s FIXem. A v OR se aktivity zatím tvořit nedají.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Windows 10 nefunguje MSTS editor ani s FIXem
Asi jak komu. U mne funguje msts včetně editoru ve w10 naprosto normálně (dával jsem tu dříve na důkaz obrázky a dokonce to funguje i v Hirens verzi w10) jak u AMD/ATI (stolní PC) tak u NV/Intel (NTB). Taktéž funguje ve W664, W764, W8164, W964, W1064.
Aktivity se v OR tvořit dají, je na to samostatný editor, jestli jsem četl správné informace.
 
Aktivity se v OR tvořit dají, je na to samostatný editor, jestli jsem četl správné informace.
Nevím, jestli myslíme stejný editor. V OR se dá vytvořit vlaková cesta, ale než se doklikám z Košic do Prahy, tak mi upadne ruka :D A stejně jsem nepřišel na to, jak pak vybrat v jakých zastávkách má vlak stavět. Pokud existuje nějaký "třetí strany" tak budu rád za navedení k jeho stažení.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tohle je problém tratě 321 nikoliv OR. V některých staniciích je takové množství objektů, že má i OR co dělat. Ale hlavně, nesrovnávěj počet FPS u MSTS a OR, oba simulátory se chovají v tomto stavu jinak. Co se editoru aktivit týká, já preferuji editor MSTS, ostatní cesty k tvorbě jsou "škrábání se přes hlavu". Nechápu, když už vývojáří vybírají z MSTS co se dá, nepoužijí základ s activity editoru MSTS.
 
Nahoře