Nákladní vozy od Pikka

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, na dvě chybky, názvu v 1. řádku wag. souboru zatím OK, ale jedna celá série nejede, chybí s. soubor: "31_54_CZ-CDC_6688_452-7", tím pádem nejde CZ-CDC vuz Falls 452, padne to s errorem.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, na dvě chybky, názvu v 1. řádku wag. souboru zatím OK, ale jedna celá série nejede, chybí s. soubor: "31_54_CZ-CDC_6688_452-7", tím pádem nejde CZ-CDC vuz Falls 452, padne to s errorem.
Nainstaloval jsi to podle návodu k původnímu balíku Fallsů? Nový balík totiž obsahuje jen nové textury s modely, ale všechny .wag soubory. (Původní .wag a .sd byly pro MsTS, nově .sd soubory nejsou, .wag mají upravené rozměry a vlastnosti.) Asi jsem to zapomněl zdůraznit.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Balík Fallsů je venku. Stažený balík nakopírujte do adresáře k tomu původnímu (rel.II). Kdo chce funkčnost vozů v ORTS, dejte přepsat vše a smažte .sd soubory. Kdo chce funkčnost v MsTS, dejte při kopírování přeskočit vše a počkejte si až někdo naklonuje původní .wag a .sd i pro nové vozy. Modely jako takové by měly v MsTS fungovat, ale nemám kde to vyzkoušet. Předpokládám, že se sem tam vyskytne nějaká ta chybka, tak vozy vyzkoušejte a vše hlašte.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Jasně, že jo. Ten vagón ČDC 452 je jen wag soubor a chybí tam s soubory na které odkazuje.
Aha, dík za upozornění, stáhni si ten původní pack znova. Tenhle vagon přibyl později, tak asi jsem ho už neupnul na web. Ještě jednou díky, už by to mělo být správně.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
To není ten původní balík. Ten má 25 mb a je stále ke stažení v sekci modely/vozy. Ale to jsem psal výše.
 

Venny

Signalista
Pěkné vozy od Pikka, děkuji. ;)
Podle ohlasů je kompletace Falls a Faccs drobátko zašmodrchaná, takže "shrneme si to, mí důstojníci", jak říkal kapitán Exner ve známých detektivkách:
Falls: od Pikka stáhnout originální balíček vozů z kapitoly pod názvem Vagony Falls ČDC,AWT, ČMC (second release) o délce 21 MB. Nachází se v sekci Modely / Vagóny. Dále v sekci Skiny (Repainty) stáhnout rozšíření z kapitoly Sada nákladních vozů Falls / Wap... s úpravami pro použití v OR, délka 157,9 MB.
Obsah archívu rozbalit do originálního balíčku, přepsat původní WAG a umazat SD atd., jak bylo popsáno autorem.
Faccs: opět od Pikka stáhnout originální balíček z kapitoly jménem Vagony Faccs ČD, ČDC, Skanska, Viamont (second release) o inzerované délce 19 MB. Opět se nachází v sekci Modely / Vagóny. Dále stáhnout doplněk z kapitoly Nákladní vozy CZ Transportservis Beroun v několika variantách v délce 62 MB. Pokud jsem se dobře díval, v tomto případě je pro OR připraveno pouze rozšíření Faccs TS Beroun; WAGy originálního balení touto úpravou zatím neprošly. Další úpravy a ladění jiných verzí vozů Faccs pro OR se nachází na stránkách Josefa Vogeltanze.
Pozor! Stažené archívy nemají název shodný s názvem kapitoly!!!
Doplněk rozbalit do základního balíčku Faccs, a zpracovat dle pokynů autora.

Pikkku jistě promine, že mu zde sekunduji, ale snad to pomůže nejen našemu dorostu k bezproblémové orientaci ve stažených souborech, zprovoznění vagónů a především ušetří jeho čas pro jinou práci v prospěch MSTS / OR. :)
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Díky Venny, Pikku se nezlobí. Možná je ještě potřeba stáhnout ty Lukynovy skiny Czech Coal si myslím.
Ale děti to stejně nedají. :)
 

Venny

Signalista
Zdravím Pikku! Lukynovy skiny jsem do toho nezatahoval úmyslně, protože mají 1/ pro OR zvláštní soubory v samostatné složce a ty jsou 2/ naladěny jinak, než podle postupů VŽD. Samozřejmě, Josef poskytl pokyny pro výrobu případných klonů vozidel stejné řady, ovšem obávám se, že tak chytrý telefon ještě nebyl vyvinut. :D Ovšem jestli někdo chce do balíku Falls zakomponovat i tyto skiny s odlišně definovaným chováním, budiž.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
... Ovšem jestli někdo chce do balíku Falls zakomponovat i tyto skiny s odlišně definovaným chováním, budiž.
Alternativní ORTS wagy vozů CZ Coal jsou součástí 157MB balíčku se skiny. Já jen pro pořádek .. Oh, what?
 

Plexi

Signalista
Ahoj, zkoušel jsem poskládat v Con editoru TSRE5 soupravu z Fallsů a vůz Falls 450 s vápencem nemá "obrázek" (prázdný a s uhlím se zobrazují normálně). Více na screenu. Pro úplnost dodávám, že jsem instaloval dle návodu pro OR.
Taky bych se připojil s prosbou o přidání vápence do vozů SD-KD, a to jak Falls, tak Facc (ty ze sekce pro OR).

falls450_u.JPG

falls450_v.JPG
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, zkoušel jsem poskládat v Con editoru TSRE5 soupravu z Fallsů a vůz Falls 450 s vápencem nemá "obrázek" (prázdný a s uhlím se zobrazují normálně). Více na screenu. ...
Tam je nějaká bota, budeme se tomu věnovat a opravíme to. Dík za upozornění.
 
Nahoře