Trať ČD 072 Lysá nad Labem - Ústí nad Labem západ

Karlos

Pokladník
T458.1603 napsal:
Karlos : Dá se někde stahnout ten zelenobilej hektor z fotek co je na strankach trati??

Ten scr je už tak starej, že fakt netuším a ani ho v současné době v trainsetu nemám.
 

mmouka

Hradlař
Linkování je klasický a je to pomocí výhybky, kterou jsem kdysi s Tygym označil pro posun. Od té doby je pokládám a jak je vidět, je to taknějak i funkční a dá se šíbovat jako do traťový, samozřejmě nejdál k označníku :cool: Pokud je člověk šikovnej, udělá i funkční ranžírku směrem zpět do stanice (simulace např. releovky).

a to si použil přesněji jaké speciální nebo jsou to jen ručně stavitelné v aktivitách ?
 
Naposled editoval moderátor:

Miky945

Hradlař
mmouka napsal:
a to si použil přesněji jaké speciální nebo jsou to jen ručně stavitelné v aktivitách ?
Mmouka jedná se o vyhybku,
A1tPnt0dLft_D_pro_posun.s a A1tPnt0dRgt_D_pro_posun.s, která je v základní poloze stavěná na neviditelnou odbočku a já k ní přidáván neviditelnou kolej 25m.
Ale tu určitě znáš. :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Funguje Ti to všude ? Já to řeším pomocí zdvojených kolejí k označníku viz mé video Z Lichkova do Hradce, kde to mám v aktivitě. V Lichkově na jednu stranu mi to nefunguje, v Letohradě to funguje všude, Žamberk funguje, Kostelec nefunguje a přitom je to dělané všude na stejný způsob. V Aktivitě to sice navexluji správně, ale ve hře si to pak někde postaví hlavu a šibuji na barvu. A zkoušel jsem koleje všelijak editovat, ale marně. Nakonec jsem posun přesunul do vedlejší stanice nebo jsem to například v Lichkově našulil servisem, který musí jen ve správný čas dlouho před příjezdem vlaku jen vstoupit a hned zmizet a přitom mi shodí odjezd na červenou. Šibuji dvakrát proti stůj a napotřetí, kdy už jsem vlak se mi rozsvítí barva. Pokus a omyl.
 

Karlos

Pokladník
Zbyněk Šemora napsal:
Funguje Ti to všude ? Já to řeším pomocí zdvojených kolejí k označníku...

Zatím všude, kde jsem to zkoušel, tak to chodilo. Připravený to mám ve všech stanicích, ale návěstidla teprve osazuju, neb mi před nějakým časem (spíš roky) spadnul tdb. a teď osazuju návěstidla znovu.

Jiným způsobem, než zdvojenou kolejí od skryté výhybky to řešit zřejmě nejde.
 
Naposled editoval moderátor:

Karlos

Pokladník
Locik napsal:
Zdravím ... dělá se na téhle mapce ještě děkuju moc :)
Locik

Na mapce, to netuším, ale projekt stále běží a já doufám, že to někdy dodělám do stadia, kdy to budu moci vypustit, ale kdy, to nevím.
Momentálně jsem na MSTS nesáhnul od povodní.
 

ales-76

Začátečník
Karlos, nebylo by možné vypustit třeba jednou za rok aspoň nějakou pracovní verzi? Spousta lidí je v očekávání a ty bys měl zase nějakou zpětnou vazbu od uživatelů :)
 

Karlos

Pokladník
Karlos, nebylo by možné vypustit třeba jednou za rok aspoň nějakou pracovní verzi? Spousta lidí je v očekávání a ty bys měl zase nějakou zpětnou vazbu od uživatelů :)
Zrovna letos jsem nic moc neudělal... :( O nějakém vypuštění jsem přemýšlel, ale zatím nic nevymyslel :) Snažil jsem se proniknout do umění modelaření alespoň jednoduchých objektů (domek, most, apod.) Do tvorby jsem pronikl jedním pro mě jednoduchým programem. Převést ho do formátu .s taky umím, ale problém je s texturama a jejich nalepení na model. Tam mé umění dosti pokulhává... :(
 

Karlos

Pokladník
S velkou radostí se musím podělit o scr mého prvního vlastnoručně vyrobeného modelu do mé tratě. Ještě musím otexturovat nástupiště, ale i tak se již musím pochlubit :rolleyes:
Na prvních dvou scr je ještě zatím pouze domek hradla Svádov bez přístavby a zatravněné plochy okolo. Na třetím je již vše přistavěno.
01.jpg 02.jpg 03.jpg
 

MERIDIAN

Pokladník
Nevím jestli Tě moje pochvala potěší,ale i já mám radost. Zase jsme o kousek blíž slavostnímu přestřižení pásky
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pěkné, přeji hodně zdaru, jen ty silnice jsou divně tmavé, jako nově položený asfalt na rakouské dálnici, u nás na okreskách silně pochybuji.
 

Karlos

Pokladník
Modelování je príma, nějak mě to začalo bavit :D Výsledky mé začátečnické práce na ukázku. Na jednom obrázku je upravené (snížené) hradlo Svádov, na jednom je RD v těsném okolí tratě (pohled z obou stran) a obrázek depa sem vkládám v rozpracovaném stavu. Zajímalo by mě, jestli je i v tomto stavu k poznání, o jaké depo jde... ??? ;) Předem díky za povzbuzení do dalších modelů :rolleyes: :D:D:DSvadov01.jpg MB88.jpg depo_kviz.jpg
 
Nahoře