PIKO vláček.

Líbí se Vám PIKO-vláček?


  • Hlasovalo členů
    58

zsr

Posunovač
Ahoj,

vitam zde kazdy test - muze to pomoci odhalit nedodtatek v nastaveni nebo ho vylepsit.
Tyka se to i jinych parnich masin nez 555.0 a 475.0.

ZSR
 

mikulda

Průvodčí
Správce
Zajímavá soutěž, tak jsem si to taky zkusil.
První jízdu jsem jel podle sebe, dopadlo to katastrofálně.
Pak jsem si přečetl návod od zsr, to už jelo líp, ale dostal jsem se do skluzu a nevšiml jsem si toho. Až když jsem použil metodu z moderních mašin "nejde-li mašina do výkonu, dej všechno do nuly a zkus to znova", tak to jelo.
A třetí jízdu jsem jel podle sebe a dopadlo to takhle:
220efedcb1ee3bd8f1dc6a919225fe81.jpg
Po startu rozvod na 100% (to se celkem dobře trefuje myší), regulátor tolik, aby to neklouzlo (okolo 60%), dále od rychlosti chůze ubírat rozvod tak, aby byl převis výroby páry min. 5000 a rozdíl okamžité a očekávané rychlostí min. 10 km/h. No a když jsem měl v kotli 16 bar, tak jsem otevřel regulátor naplno, rozvod se zastavil na 15% a pak už jsem na to jenom koukal.
 
Naposled editoval moderátor:

Hynďa

Průvodčí
mikulda napsal:
...tak jsem otevřel regulátor naplno...
To mi udělat fíra tak ho umlátim lopatou. Když je v kotli plnej tlak tak se regulátor dává kolem 40%. Na 100% už snad jedině když je v kotli 4 bar a už to nejede.
 

DJBacky

Začátečník
Zdravím,

Páči sa mi táto trať len má jednu chybu: výhybky sa nedajú ovládať (maximálne 3x) neviete čo stým?
 

Miran

Moderátor
Správce
Nic. Tohle je vlastnost simulátoru, a je to daň za to, aby šlo ten kruh vůbec uzavřít a MSTS nespadl. Totéž je vidět na BP v případě ŽZO Cerhenice.
 

Vidlák

Začátečník
DJBacky napsal:
Zdravím,

Páči sa mi táto trať len má jednu chybu: výhybky sa nedajú ovládať (maximálne 3x) neviete čo stým?

Výhybky se dají ovládat pouze třikrát??? U mně fungují neomezeně. Mám základní kolejivo, bez MSTS bin. Já to teda raději prověřím, protože s MSTS jsem si hodně dlouho nehrál. Nicméně při stavbě pikovláčka jsem na něco takového určitě nenarazil.

Když už se nakouslo tohle téma, padaly tady dotazy, jaké podmínky se musí splnit, aby MSTS "strávil" uzavřený okruh. Podmínky jsou dvě.

1) "Únikové" výhybky (o nich jsem již psal dříve):
Normální poloha výhybky je "přímo". Na okruhu musí být v každém směru alespoň jedna výhybka, která v poloze přímo vede na kusou kolej (to je na konec).

2) "Izolační" návěst:
Řada návěstidel (jejich skriptů) se dotazuje na stav následující návěsti. Na okruhu musí být v každém směru alespoň jedna návěst, která toto nedělá a ukončí sekvenci dotazování. Na okruhu by totiž nikdy neskončila a celé by to vytuhlo. Myslím, ža vhodná návěst pro toto je například "označník se zrušením omezené rychlosti".
 
Nahoře