Projekt Open Rails

Ahoj,

tak nevím, jestli je to tím nebo se PC vzpamatoval :D Když jsem v Trati 321 jel po širé trati, kde nebyla zástavba a jen louka a pár stromů, tak mi FPS vyletělo i hodně přes třicet a tam už začalo škubání na gumě. Stáhl jsem si proto program RivaTuner a nastavil pevnou hodnotu FPS na 25 a je po problému. Dokonce zmizelo i to divné trhání. Všiml jsem si, že někteří nastavují pevnou hodnotu FPS v nastavení GK AMD já tam nikde tuto volbu nemám. Proto to musím řešit takto.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Mě v trhání OR pomohl SSD disk. Před tím s tím nešlo nic dělat. Stále jsem chytal kšandy. Nutno ale poznamenat, že jsem ještě dělal čistou instalaci Desítek.
 

Frosty

Pokladník
Verze OR New Year MG 1.3.1-16 rev 8
Mohu se zeptat prosím jak přelezu na lokomotivu se kterou jsem se svěsil a stála jako static ve šturcu? Protože když chci použít klasiku control + e tak měním jen kabinu v loko se kterou jsem přijel a do svěšené mě to nedá. když teda odvěsím a zkusím alt + f9 tak ten static v tabulce není.
 

Frosty

Pokladník
Nevím, je to aktivita od Zbyňka na BPčku. Až se dostanu znova k PC tak to zkusím v OR 1.2 stable a myslím že tam to půjde bez problémů, protože tam se dá control + e přecházet jako v Msts. Jinak když se svěsím v tom MG tak dostanu hlášku a trasa normálně je. Jen nejde přehodit kabinu do 751 abych odvezl 130. Vyvěsil ji a jel na soupravu. Když ale sednu do jiné soupravy kterou pod alt+f9 vydím tak se 751 rozjede po trase ale táhne sebou tu 130. Podle mě vše bude ok když mi někdo řekne jak přejdu na 751. A určitě ve stable verzi to půjde protože tam jsem testoval třeba den blbec a používá se tam Msts přechod po svěšení ctrl+e. Jen podle mě v té MG verzi to nějak vymazali a spoléhají že bude stačit vždy alt+f9. No ale ono nebude.
 

Rogers

Cestující
Při brouzdání po netu jsem našel docela dobrou pomůcku pro OR. Jedná se o složky Global a Sound pro OR. Je to sice uzpůsobeno pro úzkorozchodné tratě, ale dalo by se to použít i v jiných tratích.
Global a Sound OR
Důležité je si nejdříve prostudovat návod, aby nedošlo k pádům OR. Z těchto stránek doporučuji i úzkorozchodnou trať Monson s trainsetem. Zkušebně jsem provedl instalaci na flashdisk a pak i experimentální verze OR. Kupodivu vše šlapalo bez problémů. Jen připojení přes USB2 není moc ideální. Když jsem nechal na flashdisku jen instalaci tratě a OR měl na pevném disku, tak i přes USB2 OR běhalo bez problémů.
 

Frosty

Pokladník
Verze OR New Year MG 1.3.1-16 rev 8
Mohu se zeptat prosím jak přelezu na lokomotivu se kterou jsem se svěsil a stála jako static ve šturcu? Protože když chci použít klasiku control + e tak měním jen kabinu v loko se kterou jsem přijel a do svěšené mě to nedá. když teda odvěsím a zkusím alt + f9 tak ten static v tabulce není.
Chyba bude asi vážně v aktivitě. Ani ve stable verzi to nejde. Až bude čas zkusím aktivitu kde si pamatuji že takové svěšení bylo taky a bylo funkční a mrknu jestli je to odstavené jako Trafic nebo statik.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Prvni vec, kabina, druha, misi to byt trafik a navic zaskrtnuto policko ovladani hracem, nebo tak nejak. Ja mam aktivitu na 180 trati, pak na BP osobak z Caslavi do Breclavi. U Zbynka te mam dojem jeste po staru, tedy jsi se napojoval na soupravu.
 

Frosty

Pokladník
Tak jsem mluvil se Zbyňkem a ve všech aktivitách jsou loko jako loose consist. Je to nějaké začarované. Ve hře to sice pod f7 píše static ale to je fuk. Musím ještě omrknout consisty jestli tam někde není chyba, @alcapone kdyby ta 751 byla jako 751ms šlo by přesednout dovnitř nebo ne? Kdyby ne tak bych to mohlo být špatným consistem.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Znova opakuji, Zbynek to ma postaru, tedy stejne jako v MSTs. Tedy Shift + E mam dojem. Ne, te mimo sluzbu, to si snad vydedukoval.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nová verze MG OR přidávající volbu aktivace/deaktivace Watchdog. Komu tedy nejde spustit OR na slabších sestavách, může zkusit deaktivovat Watchdog v nastavení OR hned v první záložce pod názvem "Watchdog".
http://www.interazioni-educative.it/Varie/Or_NewYear_MG.zip
Kvůli poropadlišti o stranu zpět cituji i zde, takže k téhle verzi:
Problém se stanicemi trvá, ale keště jiná věc, při aktivitě Nex 55055 se přehodí textura kabiny na "rozednívací" kolem 3. hodiny, to není tak podstatné, podstatné je, že se od této hodiny pomalu rozednívá a do Třebové po příjezdu v 3:55 už pomalu vykukuje sluníčko, ale, když v rozmezí těch 3, až 3:55 nahraju, vrátí se kabina, ale i prostředí okolí do stavu před změnou kolem té 3. hodiny. Takže se museli páni vývojáři hrabat i v rozednívání. Verze pod kterou jede Žabotlam to nedělá, ale je zas potíž, že nesedí reversy pro traffic a tím zkolabuje posun traffic na soupravu hráče. Tam je opravdu chyba v reversech, kdy traffic zastavoval blbě, pokud dobral vozy. Samozřejmě bych chtěl dělat aktivitu pro poslední verzi OR uvedenou v citaci, ale ten bordel s rozedněním po save a load mně celkem se... :)
Dan
Ps: Aktivita na Traťi 321, léto
 

Dan J.

Strojvedoucí
Proím, nevíte někdo ve kterém vlákně bylo mluvené slovo místo hlášek? Kdyžtak by to chtělo dát do samostatného vlákna. A rovnou se zeptám, kam umístit waw soubory u aktivity?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak poslední verze TSRE con editoru padá při načítání určitých verzí konteinerů od BOBO. Zpět ke staré a v pohodě.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak a další BUG po opravě tras, pokud najíždí celý vlak traffic na traffic mašiny, ptřebuji, aby do další stanice, kde je hráč přijel sestavený vlak a tam se rozpojil. Tak projede vlak který má vozy mašinou i když mají nadefinovanou celou trasu i s konci trasy každý jinde. Když najede mašina 721 na rychlík, tak přebere název rychlíku. Najede zepředu, tak by měl vlak přebrat název 721čky v tomto případěě HDV Krompachy. Tady je ukázka, co udělá sestavení vlaků rychlík na mašinu 721. které hráč samozřejmě nevidí.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
To se nedá číst - dešifrovat. Než odešleš, zkontroluj a oprav chyby. Správná interpunkce nastavuje správný význam. Nemluvě o nedopřeklepech.
Od kdy se najíždí celým vlakem na solo mašinu?! Ještě že je to jen duch a dá se projet jak kouř.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Bobe, to byl pokus ze zoufalství, co OR normálně dával. Pokud vlak najel na mašinu přímo, projel. Ale vyřešeno, ale je stejné peoblém, traffic si vymění názvy. takže:
Traaffic:
mašina název: "HDV Krompachy"
vlak: "R 610"
V této stanici jsem to uodělal tak, že tam stojí traffic "R 610" a "HDV Krompachy" vyjede za výhybky a najede na soupravu R 610. V tomto případě neprojede vlakem a připojí se s hláškou sestavení vlaku, ale namísto, aby R 610 přebral název HDV Krompachy, tak si vlaky vymění názvy i trasu. Ve stanici Krompachy (traffic se setavuje o stanici dřív v Margecanech) vidí hráč přijíždět HDV 721 + rychlík, tam se má 721čka odvěsit, najet na vlak hráče, hráč má stáhnout na svém valku smetáky a pokračovat do Margecan s dieselem. Jenže:
- U HDV Krompachy jsem musel nadefinovat trasu rachlíku přes Krompachy až do Spižských Vlachů a tarsu R610 nadefinovat jako by měl HDV i sk´dem odvěšení. Pak to klapne.
- Ale samotná mašina 721, když najede na vlak hráče, ozve se svuk přivěšení, ale je stále sólo před vlakem. Dokonce na ní nejde ani najet, musí se celou soupravou hráče malinko cuknout zpět a pak doťuknout na diesel trafficu. Pak je to OK. (přijde mi to jako u další chystané aktivity, kdy naeje mašina traffic na soupravu hráče "odstřelí mašinu od vozu. (viz. video někde zde)). Po zpětném přestupu do mašiny hráče a odvěšení dieselu před soupravou mašina odjede v pohodě.
vyluka_001.jpgvyluka_002.jpgvyluka_003.jpg
 
Nahoře