Návod k instalaci MSTS a DVD Bratislava - Praha

Luky

Posunovač
Ahojky,

potřeboval bych prosím radu. Na PC jsem místo XP nainstaloval W 7 Profesional, ale když jsem nainstaloval MSTS a Train Store, tak při spuštění TS mi to psal chyba 203 language, přitom jsem nainstaloval vše stejně jako na XP, ale bohužel TS mi běželo v angličtině, místo v češtině, nevíte prosím co s tím?

A jak se dá ve W 7 nastavit v PC správně grafika? Nechci se v PC moc vrtat, tak se raději ptám znalejších. Děkuji za odpověď.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Právě, že na Sedmičky se to neinstaluje stejně jako v XP. Od počátků jsou na to návody přiložené ke každému DVD a kdo i tak nechápe, je postup instalace a nastavení na YouTube, odkaz z mých stránek. Čeština je jak v průvodci instalátoru BP, tak v průvodci instalátoru MSTS BIN. Kdo neumí číst pokyny během instalace, tak by měl požádat někoho, kdo tohle ovládá. :)
 

orlov

Hradlař
Pokiaľ si dobre pamätám, existuje Train Store pre W7, potom pôjde aj čeština. U mňa to totiž funguje. Netreba samozrejme zabudnúť aj Train Store inštalovať ako správca.
 

Luky

Posunovač
Zbyněk: Právě, že jsem to instaloval podle návodu trati BP, ale zjistil jsem, že se to občas špatně nainstaluje z důvodu, že ve W7 pokaždé vyběhne hláška zda chci provést změnu Ano, Ne, a díky tomu se to občas špatně nainstalovalo. Už dříve jsem to instaloval do W 7 Home Edition a tam mi vše fungovalo, ale tady je problém, jak jsem zjistil, že je potřeba TS pro W 7, což jsem nevěděl, že je TS pro W 7.

Orlov: Nevíte prosím, kde najdu TS pro W 7 Profesional?
 

Láďa

Začátečník
Ahoj. Procházím to tady a nějak si nejsem jistý jestli je nezbytné trať pana Šemory instalovat do toho původního MSTS (tuším z roku 2001), který jsem kdysi používal, nebo jestli můžu zvolit ten "Train simulátor 2015"
Viděl jsem někde model 363, který byl reálnější než modely které pamatuji třeba z let 2005-2010 (ovládaly se tam i kohoutky od sběračů a probleskával odraz slunce na stanoviště:):) a nejsem si jist, jestli je to jen modelem a nebo i novou verzí simulátoru.
Díky za odpověď pro (po mnoha letech opět) začátečníka.
Láďa
 

orlov

Hradlař
Microsoft Train Simulator, teda MSTS z roku 2001 a Train Simulator 2015 sú úplne odlišné, navzájom nekompatibilné simulátory. Ak sa Ti páči trať p.Šemory, tak odporúčam ju skúsiť v Open Rails.
 

Láďa

Začátečník
Díky. A v čem se liší OR oproti původnímu MSTS? Vozidla se chovají jinak? Mají více možností ovládacích prvků? (samozřejmě když to model umožňuje)
A nakonec můžu mít trať v OS i původním MSTS, a porovnat to, ne? To by se nemělo hádat, když jsou to dva různé programy.
 

orlov

Hradlař
Odporúčam Ti preštudovať vlákno o OR, určite tam nájdeš odpovede na svoje otázky.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Já nic neštudoval. Až byl čas, jsem si OR jednoduše stáhl, nainstaloval. Samo si to našlo i kde je MSTS a rovnou natáhlo všechny tratě a vozidla. Nastavilo si to samo češtinu a nic mi nebránilo si vybrat soupravu a zkušebně se projet. Když jsem cokoli nevěděl, pod F1 mám česky co která klávesa či klávesová zkratka znamená. Až si to vyzkouším, až potom bych šel do vlákna do OR a tam študoval, proč něco nefunguje 100%, proč (kromě uživatelů TBP, kteří mají poslední rok DVD s mou tratí) mám v kabinách extrémně velká čísla na digitálních číselnících a jak to napravit, atd, atd.
Mě se OR líbí. Kompletní trolejový drát, vláček se na kolejích pěkně pohupuje, naklopené oblouky, možnost mít zapnuté stíny, podpora širokoúhlých monitorů a nejnovějšího HW, ve volné jízdě si mohu naházet všechny výhýbky před sebou. Kdykoli a kdekoli mohu z kabiny vystoupit a projít se po nádraží nebo širé trati,..
 

ML636

Provozní technik
Já se Open Rails zatím vyhýbám. Myslím si, že to zatím není vychytané natolik, aby to mohl hrát "běžný uživatel" mého formátu.
 

dem

Strojvedoucí
Ja som ešte nemal v ruke takú hru aby ju mohol hrať bežný užívateľ môjho formátu.....Vždy som sa ju musel naučiť. Každú hru sa treba nejak naučiť zvládnuť.....Každá má aj bugy...Aj tá čo si kúpiš. Takže by ste si mohli založiť teroristické vlákno proti OR a písať tieto zaujímavé perli tam........
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Myslet si můžeme cokoli, ale není nad vlastní zkušenost. Já se tomu před cca rokem také bránil. Bohužel.
 

Klokan 35

Hradlař
I já jsem se tomu Jiříku bránil a dneska když jedu některé aktivity v MSTS tak si připadám jako kdysi po nákupu holého simulátoru a jízdou na defaultních tratích. A teď vůbec nemyslím tratě,protože si dovolím tvrdit že ty naše "české" (doufám že nikoho neurazím a všichni pochopí jak to myslím) :) patří ke špičce. Ale jde o to co dělá simulátor simulátorem tedy tou rozličnou škálou věcí na víc.
 

PePe CZ

Začátečník
Dobrý den mám problem u Trati BP Při načítaní po chvilce spadne načítání a beze hlášky se vrátí zpátky do menu Open Rails mužete mi někdo poradit čím by to mohlo být a pokud je možná náprava tak jáka děkuji :) Mam win 8.1
 
Nahoře