Něco pro zasmátí

Dan J.

Strojvedoucí
Tyhlety kapelky se vyskytují již hoooodně dlouho, když je někdo debil, tak je prostě debil, ale když si chce někdo zničit svůj nástroj jeho věc.... Asi si myslel: "že je to známka panku", jak zpívá Visycí Zámek. :)
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Včera zahlásili v brněnském rychlíku, který přijel do České Třebové včas, že chytil na odjezdu skoro 15 minut zpoždění kvůli křižování s protijedoucím vlakem (na dvoukolejné trati bez výluk)
 

Michal

Cestující
A v čem je "problém"? :) I na trojkolejné trati se můžeš zaseknout kvůli křižování s protijedoucím vlakem. Není to nic neobvyklého. Prostě není ani jedna kolej volná.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Toto sice neobvyklé není, ale nedávno mne "rozesmálo" a opravdu v úvozovkách, když byly na IC do Ostravy zařazeny dva vozy Bdmtee, opravdu svezení na "úrovni". To už se museli na dráze při sestavovaní soupravy zbláznit, dát vůz pro regionální trať na "icéčko", to jsem si však myslel, nějaký výpadek a nutnost tyto vozy zařadit. Předminulý týden +/- však čekám na Prtu Moravicu a naproti přijíždí Metropolitan a na něm opět vozy Bdmtee, tak to jsem šel do kolen. :) :) :) Tyhle vozy do expresů neřadil ani Bolševik. :)
 

Plexi

Signalista
Jakkoliv Ti to přijde divné, Dane, tak se to dělá z toho důvodu, že pokud zařadíš do vlaku obyčejné "B" nebo jakékoliv jeho mutace, snížíš tím maximální povolenou rychlost vlaku na 140 km/h, čímž může vznikat zpoždění. Zatímco vozy řady Bdmtee jakéhokoliv indexu jsou dělané na 160, takže i za cenu nepohodlných sedaček a nedodržení všech standardů jsou řazeny, aby nevznikalo zpoždění.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Které stejně vzniknou, Porta Moravica, se kterou jezdím skoro každá týden ještě nepřijela do Ostravy hlavního načas. :) Ale mimochodem, s vozy B už jsem jel na spoji Ostrava - Pardubice - Praha několikrát, zážitek s ulepenou sedačkou a vedrem byl ale méně otřesný, jak v těch Bdmtee, přeci jen je v tom béčku víc místa.
 

Roman

Pokladník
Celý problém je v tom, že není s čím jezdit. Cestujících rapidně přibylo. Ještě před nedávnem nebyl o vlak ČD zájem a jezdilo se na Ostravu se čtyřmi vozy. Dnes je situace jiná. Ostatní dopravci mají asi plno . A tak nezbylo než jezdit s fuj ČD :p.
A nebo, že by to bylo z toho důvodu, že cestující omrzelo pravidelné dvouhodinové čekání v soupravě, než jejich vlak s neschopným strojem dojede další vlak v taktu a s velkou slávou dorazí nádherná, dvaceti vozová souprava, do cíle s + 180 :p.
Ale hlavně, že je kávička zdarma :) .
 

dvacka

Průvodčí
Ono to možná bude také tím, že se lidem nechce dávat dvojnásobek v dopravní špičce za žlutý vlak , proto raději zvolí ČD, které mají ty ceny stejné po celý den.
 

Plexi

Signalista
FB_20170128_23_54_59_Saved_Picture.jpg
------------------------------------------------------------------------------------------------
- Žena stojí nahá před zrcadlem v koupelně, dívá se na sebe a nelíbí se jí to, co vidí, a povídá manželovi:
"Cítím se strašně ...podívej se na tu starou tlustou a škaredou... ...chtěla bych, abys mi složil kompliment.
- Manžel odpovídá: "Teda zrak máš skoro perfektní..."

 
Nahoře