Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

poison

Pomocník strojvedoucího
Tak jsem se jal po aktualizaci pokračovat v tvorbě aktivity, při načtení tratě v AE chybová hláška "Selhalo nacteni databaze trate". Při pokusu spustit sim nemám trať vůbec v nabídce.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
@Icik: Ok, dikes, funguje to. Ctrl + 8. Pretože česká klávesnica je odlišná od anglickej, slovenskej, nemeckej aj poľskej tak by ste mali používať originál anglické označenie kláves a nie ů, ß, ô či ö ;)

Tak od verze X3977 to už neplatí. FOV se nastavuje i po resetu pořád stejně nevhodně na monitory 16:9. Musel jsem v nastavení OR nastavit vertikální pohled na 55, aby to bylo pro mne ono.
 

dvacka

Průvodčí
Před aktualizací tratě mi editor fungoval normálně a vytvořil jsem celou aktivitu. Dnes jsem vložil do tratě aktualizaci a editor mi taky vyhazuje hlášku "Selhalo nacteni databaze trate".
 

Plexi

Signalista
A nešlo by jednoduše aktivity tvořit na původní verzi a projíždět je na aktualizaci?
 

poison

Pomocník strojvedoucího
A jak bys to chtěl dělat v AE? Že bys měl trať duplicitně a vše přesouval tam a zpět? Po aktualizaci trať v simu ani nemám. Nejlepší by bylo funkční aktualizovanou trať upnout opět na ulozto a dát odkaz.
 

Dan J.

Strojvedoucí
A nešlo by jednoduše aktivity tvořit na původní verzi a projíždět je na aktualizaci?
To by byla cesta do pekel. :)
Tak očividně neumím dělat aktualizace no.
Zkus se zkontaktovat s nějakým stavitelem tratě. Kdysi měl stejný problém Zbyněk, když mi poslal pracovní aktualizaci, jemu na PC trať jela a mně to padalo se stejnou hláškou. Jak to vyřešil netuším. :) Ale vařešul a pak už to bylo v pohodě.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Editor tratí jde? a Editor aktivity spadne?
To je jasné. Někde zapomenuté nenalinkované návěstidlo. Nejvíc jsou na to náchylná návěstidla pro posun. A blbě se to hledá. Já takto musel projít všechna návěstidla na Ostravsku a samozřejmě, že ze tří stovek je to vždy až to poslední.
Ale nakonec jsem to vařešul, jak píše Dan. :D
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
No já jsem jednou hledal pěkně dlouho. A nakonec to bylo návěstidlo ne pro posun, ale nějaké dvousvětelné. Může to být i indikátor. Cokoli návěstidlového. Já to procházel několikrát, než jsem našel.
Ono stačí spouštět zálohy minulých verzí a pak od poslední funkční verze se soustředit jen na osazení nových návěstidel. Nic jiného mi editor aktivit neblokovalo. Tedy nepočítám nekompatibilní aktivitu.
 

pepeQ-2

Posunovač
Zdravím
U mne trať 323 také hlásí chybu databáze a to jak v AE tak v RE. Zkusil jsem :
1) obnovit databázy tratě pomocí RE - výsledek žalostný = ztráta cca jedné třetiny kolejových tras
2) použít záložní soubor .bak jako náhradu originálu = stav zůstal stejný
3) použít data z Ulozto.cz kde byla také Aktualizace-1 = stav zůstal stejný
Zkusil jsem projet jedinou nabízenou trasu (pat) pomocí OR X3700 a k mému údivu jsem kus této trasy projel.
Ale neumím posoudit zda-li je opravdu v tom stavu jak ji stavitel vytvořil.
Tak jsem z toho jelen (nikoliv ale přednosta)
Moc jsem se těšil jak si "uplácám" Act pro Barču s osobními vlaky z Valmezu až do Ostravěnky (a zpět) a včil mám po včeličkách ..... :(
 

dvacka

Průvodčí
Dokud se nevyřeší problém s databází, tak většina má po včeličkách :( a je toho veliká škoda. Krásně se na trati tvořilo a pomalu jsem se chystal na nějaký náklad.
 

Bendík

Provozní technik
Tomuto já teda vůbec nerozumím, ale každopádně: u mne mám trať pořád neaktualizovanou, tedy tak, jak vyšla (tuším) 22. října. "Opravnou" aktualizaci č.1 jsem doposud neinstaloval. Pomůže to k něčemu?
 
Nahoře