Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

Plexi

Signalista
Ahoj, bylo by prosím možné opravit následující věci?
- na přejezdu v O. Kunčičkách není mezi kolejemi a kolejnicemi nic, po čem by auta mohly přejíždět, mohl bys tam prosím doplnit aspoň nějaké betonové panely?
- při jízdě z O. Středu směrem na Kunčice je na vlečce do Vítkovic mezi stromy takové velké nic, mohl bys to prosím vyplnit aspoň nějakým backdropem ("stěnou")? V reálu je tam obrovská (bývalá) železárna a vypadá to ve hře trochu divně :) Kdyby nebylo nic vhodného, můžu tam zajít a nějakou tu texturu pro backdrop nafotit.
- na vlečce dolu v Paskově dodělat tu "zadní" část? Chtěl jsem tam dělat aktivitu, ale po zjištění, že jedna strana stanice je dodělaná a druhá je jen "louka" jsem si to rozmyslel...

Jinak díky za skvělé dílo. Příroda je dodělaná úplně skvěle a trať jsem si hodně oblíbil. :)
 

Tequilla020

Cestující
@Plexi V reálů je ze středu krásně vidět areál dolních Vítkovic (foto)... pravda. Kdyby někdo vytvořil panorama, budu za to jenom rád a s radostí osadím. :D
Nádraží_Ostrava_střed_a_areál_Hlubina.jpg
 

slanour

Skladník
Nazdárek, prvně chcu pochválit za povedené dílko, moc se mi trať líbí. Našel sem chybičku, aneb Cerhenice se nastěhovaly do Čeladné Open Rails 2017-11-13 05-33-24.jpg
 

pepeQ-2

Posunovač
Ad chybějící kolej:

Omlouvám se ! Já to objevil v AE a protože tam nebyla žádná značka, myslel jsem že to mělo být průjezdné ....
Až při testu čerstvě dokončené Act jsem uviděl, že je to záměr.
 

Tequilla020

Cestující
Ahoj! Nemá, prosím, někdo k dispozici nákresné přehledy traťového svršku pro trať Valašské Meziříčí - Kojetín? Jde mi jen vlastně o kousek... aby trať nekončila hned za perony :). Od oka to moc protahovat nechci. Díky za případnou soukromou zprávu!
 

Dan J.

Strojvedoucí
V reálů je ze středu krásně vidět areál dolních Vítkovic (foto)... pravda. Kdyby někdo vytvořil panorama, budu za to jenom rád a s radostí osadím.
Něco takového jsem Jiříkovi navrhoval ať postaví v Aramově vedle šachty na trati DVK, osobně by mne zajímalo, jestli vůbec existuje model vysokých pecí pro tartě v MSTS, v panoramaě by to asi nevypadalo moc hezky. Vozidlo pro závodní dopravu k pecím by jsme v MSTS měli:
kokyla.jpg
 

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Existuje...

Existují i modely železáren, ale pořád je to nedostačující počet objektů, aby se z toho dala postavit trať. ;)

2.jpg
 

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
Jasně. Struskové vozy (Koliby) s a bez pánve. Veronika a na konci licí vozy s a bez kokil.
 

E499_2002

Pomocník strojvedoucího
To bylo součástí balíku pro stavbu vysokých pecí. Ale už to nejde sehnat. Pošlu Ti je.
 

Howky

Průvodčí
Měl bych malý dotaz, možná už tu byl a možná jsem jej přehlédl , není v plánu udělat trat do Havířova ? :)
 

Bendík

Provozní technik
Howky: ta je přece součástí projektu ČR 321. A navíc by teď měl být celý "Ostravsko-Těšínsko-Bohumínský" triangl rekonstruován, jak psal autor tratě.
 

Tequilla020

Cestující
Do Havířova nemám v plánů stavět. Jestli mám něco v plánu v okolí Ostravy, je protáhnout trať z hlaváku na Svinov a spojit s Kunčicema.... no.. vlastně už je to kolejově skoro hotové :D. Priorita je ovšem Franštát - Valmez, kde už mám rozpracovaný terén. Teď si ale dávám od simulátoru na 2 měsíce pauzu. Budou se psát zápočty a hned potom následují zkoušky... obzvlášť taková statistika je pěkné svinstvo. o_Oo_O
 

Tequilla020

Cestující
Ahoj, zrovna přemýšlím nad kolejištěm ve Valašském Meziříči. Neví někdo, jaký je poloměr toho oblouku ve stanici směrem na Vsetín? V nákresech zaznačen bohužel není, protože je ve stanici. @Stavitelxx má ve své trati oblouky o poloměru 750 m, což mi přijde docela dost. Zkusil jsem matematicky (alespoň přibližně) vypočítat poloměr. Změřil jsem na mapách, že oblouk má cca 32 stupňů a délka této části ''kružnice'' je 170 - 180 m. Z toho jsem vypočítal celkový obvod a vypočítal poloměr. Dostal jsme se na hodnotu 304 m. Je má úvaha správná? :D Nebo má někdo přesnější informace o tomto oblouku? Díky za info :)
 

bob57_cz

Učitel češtiny
170m děleno 32st je 5,3metrů na stupeň, krát 360stupňů je obvod celého kruhu 1912m, děleno Pí 3,14 je 609m průměr kruhu a polovina je 305m pro poloměr.
180/32=5.6 ... x360=2025..../3,14=645.../2=322m
Chybovat lze v přesnosti měření
a zaokrouhlování. Pro každou kolej bude ale poloměr jiný. Podle mapy.cz mi připadá pohledově oblouk téměř dvojnásobně většího poloměru.
 
Nahoře