Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

Petr Šimral

Posunovač
No ne, Šakvice 2020?

Zbyňku, když to děláš takto časově relativně necitlivě, nepřišla doba opravdu tratě rozdělit a jet tu dobu 2005 a pak pokoridorovou, tedy od 2010 dále? Já vím, že se to prolíná, osobně vůbec nejsem purista, ale asi bych neměl na jedné trati od Tábora 2005 včetně dnes již neexistujících tratí Chotoviny - Sudoměřice, Olbramovice - Bystřice nebo mechanických Říčan dojet do Šakvic 2020 a pak zastavit v Břeclavi do roku 2015.

Uznávám, že tratě se vyvíjejí, nejde reagovat na všechny změny a současně se mi líbilo, že držíš tak nějak dobu, kdys to na dráze znal, Praha - Tábor je nádherná ukázka (a tenkrát tam má kancelář s výhledem na střední zhlaví žst. Uhřiněves neexistovala, dnes existuje :))
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Petře, já čas neřeším. Jsou úseky, kde je nostalgie a tady doma, kdy na lokálce do Hustopečí se jezdilo odjakživa max 40, nyní 90, to byla výzva. Je to jenom hra a každý děláme to co nás baví. Jinak by to opravdu stavět nešlo. Časové pásmo se rozbilo hned, když mi před očima vybombardovali původní nádraží. Tak pracuji s tím co je k dispozici a kombinuji staré a nové. I to je někdy umění to nějak navázat.
 

Petr Šimral

Posunovač
Petře, já čas neřeším. Jsou úseky, kde je nostalgie a tady doma, kdy na lokálce do Hustopečí se jezdilo odjakživa max 40, nyní 90, to byla výzva.

To já chápu. Když se ještě pokoušel stavět tratě, tak jsem vždy stavěl ten největší rozsah stanic i tratí, aby se z toho pak dalo přejít právě na různé časové verze.

Zrovna u BP bych si "za Tebe" dokázal přestavit tři:

a) minulá, cca 1990 - 2005 --> to je to, co máš.
b) současná - tedy postupný vývoj podle realizovaných staveb (Nové spojení, Libeň, Kolín, Choceň, ÚnO, Brno dolní + odb. Státní silnice, Hrušovany, Šakvice, Břeclav, Praha - Tábor)
c) budoucí - UCho, Libice - HK - Choceň, čtyřkolejná Libice - Lysá, Pardubice, Česká Třebová, trojúhelník Olomouc - Přerov - Lipník, původní jižní VRT Praha - Brno, dnešní projekt severně Praha - Brno, tuleň do Berouna atd.

Ale Zbyňku prosím první základ.
Já Ti nevelím, nic takového nenařizuji. Líbilo by se mi to, to je vše.

Petr
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Představovat si můžeš co chceš, ale pro normálního smrtelníka je to nemožné. Proto čas opravdu neřeším i tak tomuto věnuji mnohem víc času, než je zdravé. :)
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dnes, když byl ten svátek, tak popojedeme z Popic do Pouzdřan. Ten kostelík v Pouzdřanech má být vidět od stahovačky za Popicemi. Tak jsem mu upravil viditelnost a sedí to. Ale dělal jsem dnes i jiné věci. Aby si někdo nemyslel, že jen ležím u počítače. :) Doma vysál prach, v práci pak umyl všechny výlohy, když bylo dnes tak krásné počasí, dokonce i kurýr mi přivezl 10 balíků na zaskladnění. InTime jedou i ve svátek.
2810Pouzdrany1.JPG
2810Pouzdrany2.JPG
2810Pouzdrany5.JPG
2810Pouzdrany3.JPG
2810Pouzdrany4.JPG
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Dnes jsem popojel do Vranovic, ale tady je toho hodně. Legrace, kdy vesnice je nějaký kilometr od nádraží či zastávky končí. A bude hůř. :) Hrušovany, Rajhrad. A ony i ty Modřice i když jsou na původním místě, tedy rozměry nádraží se trochu změnily a posunuly :), bude nutné také trochu abgrejdovat :) Ale zatím nedokončené Vranovice. Levá strana OK, ale na pravé straně od nádraží ještě třeba hodně domečků osadit.
A opět velké poděkování Deteriovi , který vyrobil nové perony, kdy já koleje osadil tak, aby druhý peron mohl být širší dle reálu. Také na přání Deteria.
2910vranovice1.JPG
2910vranovice2.JPG
2910vranovice3.JPG
2910vranovice4.JPG
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Neviem čo sa to tu už riešilo, ale v Brne mi píše chýbajúcu textúru "NVSTR_UR.ACE", čo je súčasť návestidla s indikátorom.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Každá aktualizace je podrobená testům, aby nechyběla ani textura, ani žádný použitý model. Tak se to ani řešit nemohlo. Vždyť je to už rok a to by se někdo ozval, že něco chybí. Však vyzkoušej Michalův testovací nástroj a on ti vyjede vše, co chybí. Pokud by to byla jen jedna textura, tak se ti asi omylem smazala. Já test dělal nedávno, chyběly mi jen nějaké zimní textury u nových modelů, ale návěstidla jsou stále OK.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Určitě ne. Ale je to vidět na mapě v editoru aktivit. Jenomže některé osazené mi samovolně zmizely. Jestli třeba není nějaký limit, kolik tankovacích míst smí být osazeno.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pokus o Židlochovice. Model původního nádraží je od Deteria. Jinak je to poskládané, jen co editor dal. Ještě bych měl osázet Hustopeče, ale na to si musím dodat odvahy a hlavně fantazii. Jenomže vlastní nádraží tak vyšperkovali schůdky a zábradlíčky, že se to z ničeho dostupného poskládat nedá. Ale je to jenom hra, hlavně, že se bude dát jezdit. :)
0411zidle0.JPG
0411zidle1.JPG
0411zidle2.JPG
 
Nahoře