Chybové hlášky MSTS

Josef12

Začátečník
Ahoj,

Mohl by mi někdo poradit s tran editoru? Píše mi chybějící vozidla. To bych pochopil a doplňuji je ale teď jsem doplnil jedno co chybělo. Editor píše že chybí vag soubor v daném adresáři ale on tam je poradíte mi někdo ?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
V tom ti asi neporadí nikdo, toto je pravděpodobně buď bordel v trainsetu, nebo chybí MSTS Bin, nebo... Tahle optázka je strašně obšírná, doporučuji nainstalovat MSTS dle desatera zde:
http://www.semora.cz/msts/
Na těchto stránkách objednat DVD i s trainsetem a až pochopíš struktůru směrování vozidel, doplňovat postupně další.
Dan
 

Martens

Strojvedoucí
Správce
No, pokud mne paměť neklame, tak MSTS při načítání vozů do consistů se chová tak, že v případě duplicitních vozů vždy zůstává poslední načtený wag.
Příklad: autor aktivity má v consistu vozy cd_B.wag v adresáři CD_B.
Ty máš ve svém trainsetu sice adresář CD_B a v něm vůz cd_B.wag, ale máš tam taky adresář CDvagB, kde je rovněž soubor cd_B.wag (a tento soubor je načten jako platný a tím se ignoruje ten předchozí).
Myslím, že to takto fungovalo a přesně toto chování MSTS se tady kdysi řešilo.

Tak snad to bude vodítkem.

@Francek: Francku, měl jsi na mysli toto?
 

Fana Staněk

Hradlař
Ano, byl jinak označený adresář a zápis v něm byl stejný. Tady jde ale o to, že pokud sháním vozy do konkrétní dané aktivity, musím dosadit přesně ten vůz, který tam má autor aktivity. Když dám zápis wag stejného znění z jiného vozu, stále to vyhazuje hlášku, že vůz chybí.
 
Nahoře