MSTS na kartách AMD NESPUSTITE!

Pomohla Vám táto informácia?

  • Ano

    Hlasů: 1 20.0%
  • Nie

    Hlasů: 4 80.0%

  • Hlasovalo členů
    5
  • Ukončená anketa .

Delay

Signalista
Takže po niekoľko mesačnom úsilí aj s kolegami anglicka či ameriky či dokonca z europy sme sa zhodli natom že hru Microsoft Train Simulator na nových kartách od AMD nespustíte, jedná sa o nepodporu výrobcu teda AMD, do teraz nám zo supportu alebo FAQ nikto neodpovedal. Takže AMD nemá ani záujem to riešiť, čož je škoda. Tento problém nepretrváva na kartách kde je INTEL a NVIDIA... problém je iba pri kartách INTEL a AMD.

Jedná sa o tento problém : 21187f6cda0bcdf8a4d89cc890efa2e7.jpg

Prosím moderátorov aby to nepresúvali ani nemazali ale aby to nechali na horných priečkach aby to užívatelia našli.

Jediným riešením a spasením pre užívateľou ktorý majú AMD je jedine OPEN RAIL. Ako tvorcovia informovali vo verzií 1.0 bude možné hrať plnohodnotne aktivity na všetkých tratiach ktoré momentálne do MSTS existujú. Vrátane slovenských a českých projektov.

Tu pridávam nejaké diskusie:
http://tsforum.freeclanforum.com/t192-running-msts-under-windows-8

http://www.trainsim.com/vbts/showthread.php?316656-Windows-8-1-Not-Compatible
 
Naposled editoval moderátor:

Tax

Moderátor
Správce
Delay napsal:
Takže po niekoľko mesačnom úsilí ...

Nádherne chaotický príspevok. Zabudol si tam dodať, že to nefunguje na Windows 8.1. Na niektorých Radeon kartách to funguje, aj pod Windows 8. Z tvojho chaotického textu som ešte stihol vyrozumieť, že táto chyba je u notebookov kde je pri karte Intel pomocná karta Radeon.
 

Delay

Signalista
Hej hej správne, vôbec od nervov že to nepôjde som ani nerozmýšľal ako to píšem. Je možné príspevok ešte doupraviť?
 

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Já například s grafickou kartou AMD a Win7 nemám sebemenší problém. Asi si někdo myslí, že už jsou jen osmičky Windowsy...
 

Delay

Signalista
Pavlík : skúšané aj na W7 bez úspechu skôr sa jedná o zavadu v nových grafických čipoch
 

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Ale že jsi doteď v tomhle tématu nenapsal, jakouže to vlastně grafiku máš :rolleyes:
 

Delay

Signalista
Jedna sa o grafiku AMD HD 8760 1GB spolocne s intel HD 4000, procesor i3 3110 2,4GHz 8Gb ram.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zdravím.
Chtěl bych poprosít o pomoc. Po instalaci nových ovláačů pro GK AMD se mi seklo přenastavení pracovní plochy, tedy zachování stran, při jakémkoliv pokusu o nainstalování staršího ovládače mi pak vyskakuje chyba, že selhal kontrol center AMD a do nastavení se nedostanu vůbec a musím nainstalovat poslední verzi ovladače. Je mi záhadou, že jediná stařičká hra Wolfenstein mi zachování poměrů stran provede (1280x1024), ale MSTS je roztažený neustále (1600x1200) jinak já mám monitor s rozlišením 1920x1200. Vím, že se muselo nejprve přenastavit rozlišení monitoru na 1600x1200, pak dát zatržítko zachování poměrů a najet zpět do rozlišení monitoru 1920x1200 a pak se MSTS spustil se zachováním stran. To mi však přestalo fungovat. Musel jsem mít i zatžené "Povolit zvýšení měřítka GPU" (zatženo červeně), ale i když se pokusím zaškrtnutí zrušit, při zadání použít se to zaškrtne automaticky zpět, jakoby to viselo někde v paměti, tím mám dojem, že něco visí v registrech a zaboha nevím, jak, když odinstaluji všechny ovládače AMD, jak se zbavím zápisu v registrech, prý existuje nějaký prográměk, který vyčistí komplet registry, právě od všech produktů AMD, nevíte jaký? Přeci jen nejsem počítačový expert, mám zrovna volno, ale na MSTS se bohužen v roztažené verzi nemohu ani podívat. :) A tak veškterá práce stojí... :( Přivítám jakoukoliv pomoc či radu. Předem díky. Dan.

46b164bca8dd930d807280b2579477fb.jpg
 
Naposled editoval moderátor:

Dan J.

Strojvedoucí
Problém vyřešen! :eek:le: :eek:le::eek:le::eek:le:

Takže jak jsem si myslel, ač jsem dal odinstalovat ovladače přes odebrání programů, tak to bylo úplně k ho..., zůstalo to viset v registrech, až po odinstalování  způsobem klik pravým myšítkem na Tento počítač\Spravce zařízení\Drafické adaptéry a klikem pravým na "AMD Radeon HD 6800" a zadání odinstalovat se komplet vypucoval počítač od ovládače ATI, pak po instalaci poslední verze ovládače vše běží jak má.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Šikulka. No jo, instalace nových ovladačů může udělat problémy. Mě se jednou stalo po instalaci nových ovladačů že po spuštění editoru MSTS jsem měl všechna okna přes sebe. Když jsem to pracně přeskládal, jak to má být, po novém spuštění to samé. Tak jsem dal zpět staré ovladače. Respektive jsem dal obnovení systému, což se mi zdá čistější. Takže se raději držím hesla, "pokud něco funguje, nevrtat".
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyněk Šemora napsal:
Šikulka. No jo, instalace nových ovladačů může udělat problémy. Mě se jednou stalo po instalaci nových ovladačů že po spuštění editoru MSTS jsem měl všechna okna přes sebe. Když jsem to pracně přeskládal, jak to má být, po novém spuštění to samé. Tak jsem dal zpět staré ovladače. Respektive jsem dal obnovení systému, což se mi zdá čistější. Takže se raději držím hesla, "pokud něco funguje, nevrtat".
No jo, ale já nepařím jen MSTS, ale mám rád válečné hry a zrovna jedna moc pěkná vyšla a je velmi náročná, tak jsem musel jít do nových ovládačů GK. :D
 

lakitouch

Skladník
Zdarec hosi!
Pisem sem,lebo sa to presne hodi,kedže mam písmenkovy problem pri spustení msts a teda som chcel vediet ci niekto predsa len za ten cas nenasol dake riesenie
A nebude problem v grafikach AMD,kedze ja mam v NB integrovanu Intel HD a Nvidiu Geforce 840M a robi mi to iste
Takze problem bude asi v tom windowse 8.1 ,kedze ten mam nainstalovany origo na notasi
 

MrXo

Skladník
Win 8.1 je sviňa. Kolega mal W8, všetko mu šlapalo. Akonáhle aktualizoval na W8.1, nastali problémy. Teraz fičí na W7 a W8. Samozrejme Intel, na AMD to nie a nie chodiť.
 

lakitouch

Skladník
Sak toto.Ja som mal doteraz na starom HP win7 a wše šlapalo jak malo,dokonca aj na starej viste co com mal predtym na tom HP a tam bola dokonca len zdielana grafika.
A teraz novy book,ešte s relativne dobrou NVidiou a boom je po msts.
Ostava mi jedine skusit si preinstalovat windows,ale hold 7 nemam legalnu,k sakru.
 

MrXo

Skladník
A W8.1 máš OEM? Ak nie, zisti si, či sa dá downgradeovať na W7. Ja som kupoval W8 a u MS som si zistil, že môžem prevádzkovať W7 s tou licenciou. Ale to bolo trošku dávnejšie :)
 

lakitouch

Skladník
hej,hej maám ho oficiálne bol na HD,aj s íslom teda to mam len v NB,lebo nalepkka s cislom uz nieje.
Tak skusim pozriet na ich stranke.ale dakujem za radu to by bolo fajn...:D:)
 

lakitouch

Skladník
Nakoniec som to vyriesil druhym Ntb,kedže ten povodny mi odysiel po troch dnoch :( A bolo to Lenovo
Teraz mam druhy .kde mam nainštalovany Win7 a MSTS šlape to jak ma :)
 
Nahoře