Modely a modeláři... H0, TT, N

VáclavS

Průvodčí
Rybáky opravdu nejsou moc dobrá vizitka obchodu našeho předsedy:confused: Ti co je v klubu provozují si je upravili aby trochu vypadaly, protože tak jako u tebe Taxi opravdu ne.
 

Miky945

Hradlař
Jaký názor máš na vozy od Bramosu?? Údajně špatně jezdí(ložiska) a kvalita nic moc?
A ty fota ze stavby sem určitě hoď. Mirek
 

Plexi

Signalista
Otázky na Bramos patřily předpokládám mě :) Takže - podvozky od Bramosu jezdí úplně v pohodě, akorát stačí vůz dostatečně zatížit a existuje jeden takový fígl. Po osazení dvojkolí do podvozků je třeba přiměřeně stlačit podvozek ve svěráku - špičky po stranách dvojkolí udělají větší otvor do plastových podvozků, zároveň se dvojkolí decentně zmáčknou, pak už to jde téměř bezchybně. Fotky ze stavby hodím později, chci, aby byl souvisle vidět postup a nebylo to případně prerušováno jinými příspěvky ;)
 

Pawlik

Průvodčí
Taxi, vyzývám tě k zodpovědné přípravě na dobu, kdy nebude povoleno narušovat souvislost příspěvků!:D
 

Tax

Moderátor
Správce
@Pawlik : No ale tie Bramosy mám aj ja, tak to je zaujímavá informácia, o tom odpore tiež. Máš vagóny Vase z Malej Železnice? To by ma tiež zaujímalo ako to jazdí.

Vase_CSD.jpg
 

Jacek

Průvodčí
Neměl by prosím někdo pár fotek motorového vozu ř. 840 pro případnou recenzi modelu Kuehn? Stačilo by pár kolmých obrázků jako na textury a nějaký celek.
 

Tax

Moderátor
Správce
Tax si tiež doprial predčasného Ježiška, i keď skromnejšieho než VáclavS:

Uhláky Vase ČSD poskladané zo stavebnice Malá železnica. K hektorom či čmelom budú jak vyšité.
Ešte keby sa našiel niekto kto ich spolu s Vsa vymodeluje do MSTS :confused: :( o_O

vase_1.jpg vase_2.jpg vase_3.jpg
 

Tax

Moderátor
Správce
@Plexi : Ja som to kúpil hotové spolu asi za 1800 CZK. Stavebnica stojí troška menej ale za túto cenu to ja nenastreknem, ani nepostavím tak pekne. Pán už má v tom prax. Robí ešte Sas, Nas, Laeks na prepravu embéčiek a čosi na prepravu dreva, ale to ma už nezaujímalo, pretože to je nejaké modernejšie ČD ( Roos )
Vase stojí 445 Kč holá nezostavená stavebnica + niečo za popisy.
Pozri https://www.mala-zeleznice.cz/katalog/vagony_34.html
 

Plexi

Signalista
Díky moc Taxi. Jen ten Sas jsem nikde nenašel což je škoda, protože zvlášť ten uzavřený se "střechou" bych rád prohnal po kolejišti.
 

Tax

Moderátor
Správce
@Plexi : Ten Sas je najskôr postavený zo stavebnice Bramos alebo ČSTrain. Nepýtal som sa. Nabudúce zistím. Jedno je pravda, že on to skladá v malých sériách zo stavebnice, robí to pekne a nepýta veľa. Ten Vase z odliatku v Pragomodeli je podstatne drahší. Či je aj lepší to neviem.

Vase od Pragomodel

Vase_csd.jpg

Vsa od Pragomodel:

Vsa_csd.jpg

Oba sú za 1100 CZK
 

VáclavS

Průvodčí
No Taxi zase tak drahý Ježíšek to nebyl, ani to Ježíšek ještě nebyl. Ten teprve přijde až mi dorazí DD54 tak bude. Někdy v budoucnu budu muset koupit ještě další motorové jednotky, protože tratě kolem města Tottori měly nejpestřejší vozový park pokud jde o motorové vozy/jednotky.
Pokud jde o ceny: Vozy v přepočtu do 500 Kč, lokomotivy 1200-1500 Kč, vozové sety 2500+ Kč, třeba jednotka KiHa181 mě s dopravou a clem stála 7000 Kč.
 

VáclavS

Průvodčí
Tak dlouho jsem chodil na japonské stránky s modely, až jsem neodolal a...
Jedná se o malosériový model výsypného vozu na přepravu uhlí společnosti Taiheio cement ltd. ve velikosti N, který se používá na přepravu černého uhlí z přístavu Kawasaki do cementárny v Mijadžiri (asi 60 km na SZ od Tokia). Obvykle jezdí ve 20ti vozových soupravách tažených elektrickou lokomotivou.
Mám vůz 10009 jako verse vozu bez ruční brzdy a vůz 10235 s ruční brzdou.

A jak to vypadá po roce? Takto když dojde na čištění vozového parku:
20171210_110035.jpg
Před rokem by mě ani nenapadlo, že jeden dvouvozový set skončí takto. Čistit tohle všechno už je docela na dlouho. No to základní co jezdilo v Japonsku už tam snad je. Mělo to původně být jen co jezdí okolo Aizu-Wakamatsu, ale nějak se to rozjelo i jinam :oops:(jsou tam vozidla i z Hokkaida, Kjúšú či ze západu Honšú).
 
Nahoře