MSTS Bin

Miroslav

Začátečník
Zdravím, chci se zeptat, kam se má naistalovat MSTS bin 1,8 když při instalaci se mi objeví (viz obr)
Beze jména.jpg
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
MSTS BIN má blbuvzdornou instalaci, kromě případu, že se nejprve neodinstaluje předchozí verze, která je v počítači. Tedy po spuštění instalátoru si tento očuchá podle registru, kde je MSTS a tam se nainstaluje. Proto do cesty nikdy nezasahovat.
 

prolam

Provozní technik
Ahoj! Nainstaloval jsem si na nový komp MSTS, zapnul ho, vše běhalo jak má. Šel jsem tedy do nastavení v hlavním menu a upravil si rozlišení, kvalitu zvuku atd. Problém je, že i když danou konfiguraci uložím, při dalším spuštění MSTS (i s Binem) dělá, že si nic nepamatuje a má tam tu původní špatnou konfiguraci. Neví někdo, kde může být chybka? Podotýkám, že ve hře se simulátor chová normálně.
Díky!
 

Honza

Průvodčí
Já bych to viděl na to, že jsi MSTS instaloval do Program Files a nemáš nastaveno "Spouštět jako správce". Současné operační systémy pak nedovolí, aby si MSTS změnilo zápisy v registrech. Proto si nepamatuje změnu nastavení.
 

prolam

Provozní technik
Tím to nebylo. Zřejmě se mi děly nějaké nekalosti s registry. Po reinstalaci vše v pořádku. Nicméně, díky za pomoc.
 

Acatus

Provozní technik
Dobré ráno, netušíte prosím někdo, co s problémem instalace pracovní verze MSTS binu 1.8., která mi hlásí /train.exe neodpovídá předchozí verzi a nelze jej aktualizovat a instalace se přeruší. Aktualizuju z verze 1.7.081920 na 1.8.052113. "Spouštět jako správce" mám zatrženo, odinstalován patch, složka MSTSBIN_BACKUP v adresáři taky odinstalována.
 

Tax

Moderátor
Správce
Dal si po odinštalovaní prechádzajúcej verzie update na 1.4? Pozri si vo vlastnostiach msts.exe akú verziu máš. Pred inštaláciou Bin-u musí byť verzia 1.4
 

bob57_cz

Učitel češtiny
MSTS BIN BACKUP? No nemá asi, když to výše píše.

Verze 1.4 / neverze ... mnoho verzí binu se ve vlastnostech hlásí jako 1.4, zapomnělo se to přepsat - prostě smázni train.exe a místo něj tam vykopíruj train.exe rovnou z update1, ten je zaručeně skutečná verze 1.4. Pak už bin půjde přes něj přeinstalovat.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Jo, je to on. Na webu je jich více, ale verze je jen jedna bez ohledu na pojmenování 1/1.1/11/12/... Tenhle archiv obsahuje ten pravý train.exe v.1.4. Nic víc z toho archivu není potřeba, když už jsi tam měl i bin.
Zálohu msts není potřeba dělat, vložit tam stačí jen ten jediný soubor.
 

Acatus

Provozní technik
Ahoj,
Děkuji Bobe za radu. Šlo to hladce.
Bylo to jedno z mých opomenutí celkového vyladění msts, přes které mi zjevně nešel po uložení aktivity "nahrát uložený úkol" (např. od Vlada. M Mn 91372 Zábřeh na Moravě - Olomouc, ale i další act na 310ce). Po update binu hra uložené pozice nahrává/spouští zatím bez potíží. Problém s nahráním uložené hry ale stále přetrvává u Bohemky 442 (viz šnekovy aktivity). Budu pátrat dále.
 
Nahoře