Trať Ztracená_old do Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
Špatný Global. Musí se jezdit pod UniGlobalem, a já tvořím aktivity pod Globalem k trati 310, poněvač UniGlobal shazuje AE. A ve finále to projíždím pod Uni.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak si stáhni trať znovu, 100% ti tam něco chybí, mně jede celá trať bez problémů, ale:
Global 310 dělá na trati schody jako prase, zjištěno při posunech.
UniGlobal pod kterým se má jezdit, ten jsem zatím nezkoušel, ten budu testovat až pojedu aktivitu vcelku.
 

Venny

Signalista
Kdysi při vývoji UniIGlobal měla 310 několik chyb s chybějícím kolejivem (jiný tsection.dat). Projevovalo se to tak, že MSTS se prostě zasekl a nešel dál. Jak to dělá v takovýchto případech OR, nevím. (Výpis problematických míst sice mám, ale v současnosti není už k použití.) A dost pochybuji o tom, že by to autoři nějak řešili... Jízda se při použití nevhodného Globalu zastavila v tom okamžiku, kdy se simulátor měl načítat (zřejmě podle nastaveného parametru, většinou cca 1,5km před hráčem) do paměti nekorektně použité kolejivo - tj. kolejivo, které Global neznal. Trasa těsně před hráčem byla ovšem viditelná, problém vznikl až místě aktuálního načítání.
Podle přiložených obrázků je ovšem prázdný prostor bez kolejí a náspů přímo pod motorákem a to by v případě nevyhovujícího Globalu nikdy nenastalo. Proto se kloním k názoru, že v instalaci někde chybí adresář Track_xyz, jehož absence tento zachycený stav dovolí. Složky tohoto charakteru jsou navíc, jak známo, důležité pro správný chod BP, ZSR130 apod. Tam sice jezdíte, ovšem narazíte--li na chybějící koleje, vznášíte se ve vzduchu nebo drandíte po zelené louce. ;) Simulace však jde neochvějně dál, jak ony pověstné mstící pluky (pro starší členy tohoto fóra).
 

Dan J.

Strojvedoucí
No, ono, když jsem testoval trať třeba pod Global 321, tak se děly věci, třeba mi mašina na výhybkách odskočila od vozů, pak k ní přiskočil 1. vůz, který odskočil od soupravy a tak se dělo pokud něprojela celá souprava. Mizely cesty, které byly propadlé, nebo naopak ve vzduchu, už nevím. Proto jsem myslel, jestli to není způsobeno špatným Global. Na trati Luhačovice jsem kdysi zapoměl vyměnit Global a nechal z 321čky tuším a děly se věci takového typu, že mi jela souprava úplně mimo trať přes stromy po zelené louce. Avšak Ztracená Old pro OR mí šlape bezchyby a nechybí ani jeden objekt, testováno před vydáním.
 

Dan J.

Strojvedoucí
No, a teď jsem zjistil, že se ze stránek nedíá stahovat vůbec nic, hlásí mi chybu v zabezpečení a nejde přidělit ani vyjímka.
EDIT:
Tak jsem doblokoval doménu na jiném webu a ten kde je trať už mi jde taky. Někdo napadl Simtrains.eu.
 

Venny

Signalista
Ahoj Dane. Pokud si dobře vzpomínám, vedli jsme spolu na téma UniGlobal kdysi dávno rozhovor a tam jsem ti napsal, že jsem jsem trati typu X-tracks (jde samozřejmě pouze o ně) testoval cíleně jen na volnou jízdu, čímž jsem vyloučil jiné vlivy: vozidla, chod aktivity, další consisty apod. Samozřejmě pokud se objevila chyba / zaseknutí v načítání trati, projel jsem úsek znovu, s jiným vozidlem (pokud možno jen s hnacím) a zkoušel jsem zda se chyba opět projeví nebo ne. V době tohoto testování mi UniGlobal fungoval se ZSR-150, Jihlava - Brno, pravěká Opava - Olomouc a též 180-183. Tu však bylo později nutno "osamostatnit" (připojit k vlastnímu Globalu), když prošla před několika roky úpravami.
Pokud se projevují tebou popisované problémy, troufnu si říct, že nesouvisí s Globalem. K tomu názoru mě vede to, že takto přezkoušené a ke správnému globalu připojené trati fungovaly i při náročnějších aktivitách správně. Ale možná se pletu a nějaký vliv tam je...
Mám k dispozici několik různých Globalů pro X-tracks, ale cíleně jsem je s různými tratěmi netestoval. Pouze jsem rozjel pod Globalem k 310 také nově vzniklou Trenčín - Nitra. Tady ovšem s poznámkou, že oproti Jackem distribuovanému Globalu má ten můj jiný, rozšířený obsah. To může sice souviset s různými aktualizacemi 310, ale to už přesně nevím.

Doplněno: co se týče prapodivného chování vozidel při jízdě a posunu v aktivitě se mi v MSTS snad ve všech tratích typu X-Tracks stalo následující: najel jsem na vozy trochu razantněji a najednou jsem stál s celou soupravou na úplně jiném místě trati - a to i několik km. Po načtení uložené pozice a jiné technice najíždění bylo najednou vše v pořádku. Možná tu byl i vliv zvoleného pohledu apod.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
UniGlobal pod kterým se má jezdit, ten jsem zatím nezkoušel, ten budu testovat až pojedu aktivitu vcelku.
Uniglobal je jeden velký omyl s řadou chyb. Nepoužívat na nic a už vůbec na žádnou tvorbu. Přes varování se našlo pár neinteligentů, kteří s ním stavěli trať. 310 má svůj odladěný global na bázi XT, tak není důvod jej nahrazovat špatným polotovarem.
No, ono, když jsem testoval trať třeba pod Global 321, tak se děly věci, třeba mi mašina na výhybkách odskočila od vozů, pak k ní přiskočil 1. vůz,
Každá trať má mít svůj určený global a nenahrazovat jiným. Hloupé experimenty generují hloupé výstupy. Tento problém byl daleko dříve generován už na Hrabovce ve Zbyňkově trati BP. Pamětníci znají.
Avšak Ztracená Old pro OR mí šlape bezchyby a nechybí ani jeden objekt, testováno před vydáním.
Traťové objekty nejsou záležitostí Globalu ale trati samotné. V Globalu mají být jen věci globální - všeobecné, ostatní ve složce trati. Stavitel, který krmí global traťovými objekty, je hloupý.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj. Prosím vás, vemte někdo prosím mašinu ČSD 313.2 a zkuste projet v Pustým Hamru přes výhybky a perónu dle videa, tento "poskok" tendru se mi děje na více místech v trati, ale nevím, zda to dělá jen mně a proč a jestli to dělá jen 313dvojka. Pak bych to řešil s Jiříkem TK.
Udělal bych ty testy sám, ale dodělávám pro vás jednu velkou aktivitu a nějak nestíhám.
Předem díky Dan.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
tento "poskok" tendru se mi děje na více místech v trati
Obávám se, že tenhle starý problém je v tom kanále, přes který jedeš. Nějaká kolize velikostí mezi objektem a vozidlem. Totéž bylo kdysi na Zbyňkově trati BP u výhybek v Hrabovce. Tobě se tam jen podaří přeskákat s tendrem, u mne se tam za průjezdu kdysi přeskládala celá souprava motorových vozů.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nedělá to jen na kanále, dělá to porůznu na pžechodech kolejí, takže bych to tipoval na tu dynamickou kolej, nejsem stavitel tratí, proto jsem to sem dal, ukázka je u jámy, ale třeba ve Skalce takto skáče tendr někde přes výhybky k rampě.
Dělala mě to taky, v některé verzi OR
To je právě ono, v některých verzích jde to, v některých ono a když se něco praví, zase nejde co šlo, příklad nefunkčnosti kouře od hadic topení u vozů a kouře od komínu kamen. Pár posledních aktivit co půjde ven musí být pod verzí OR MG před úpravami reverzů. Zatím mi nikdo neodpověděl, zda bylo opraveno to topení v nové verzi a už se žeší jiný vzhled krajinek. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Jirko.
Ono by bylo nejlíp, kdybych ti poslal aktivitu (testovací verzi) a projel jsi tu trať fyzicky, těch skoků tam je hodně více a v některých mistěch se třeba Otdr se dřevem rozkmitají dos stran, jak by byla kolej vlnovka.
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
Jsi optimista, jednak by mi chyběla spousta vozidel a druhak je velkou otázkou, zda by mi aktivita na mé stařičké verzi X3117 vůbec jela. A i kdyby toto vše zafungovalo, nevím, co bych s těmi místy měl dělat. Léta si nikdo nestěžoval a teď nastal problém. Proto by bylo dobré zaexperimentovat, je-li to vůbec problém tratě.
 

mmouka

Hradlař
Ahojte, podobny problém mám, jak na Ztracene_2006 tak v mojí úpravě Tram_Hradec. Co jsem vypozoroval tak to dělá na nekterých spojích kolejí a třeba taky na nekterých kříženích, někdy se to taky sávalo na spijích které přes sebe přesahovaly a nebo úplně nenavazovaly na sebe, ale databazově to sedělo. Dělá to jen v OR
 
Nahoře