Win 10 a MSTS

Som mal tiež problém s MSTS vo Windows 10, síce išiel ale strašne to sekalo, tak som to pripisoval k pomalému disku, skúšal som robiť nastavenia v grafickej karte NVidia ale ta potvora stále bežala pod integrovanou Intelackou kartou ani po grafickej a výkonnostnej stránke nič moc hoci som menil nastavenia výsledok bol nulový otrasne zobrazenie koľaji, napríklad budovy ktoré mali foto textúry tak bolo vidno presné ohraničenie rôznych odtieňov ako 16 bit nastavenie a plynulosť tiež žiadna sláva stavať trať šlo ešte relativné pohode tak som začal hľadať po internete rôzne návody a na jeden som narazil na zahraničnom fóre tak som to vyskúšal a po reštarte PC som skoro spadol zo stoličky :D čo to narobilo s msts veľmi to odporúčam vyskúšať hlavne pre tých ktorým veľmi msts nechce spolupracovať s novým železom alebo Windowsom link je tu: http://www.elvastower.com/forums/index.php?/topic/30288-msts-editors-tools-on-win10-its-possible/
 

Marco Polo

Pokladník
Já mám také na notebooku MSTS v oddíle C, protože relativně malý disk SSD rozdělený nemám a už dvakrát jsem do složky Global/Textures ze zálohy z jiného počítače musel doplňovat jeden soubor. Tedy jak se doporučovalo, MSTS dávat na jiný oddíl než je systém, se jen potvrzuje. Jinak se občas nějaký ten soubor sám smaže. Také mám win10. Ale jestli MSTS normálně funguje a nejde jen rozbalit APK, pak to vše jen souvisí se zatržítkem "spustit jako správce" Nutno podotknout, aktivitu jsem v desítkách ještě rozbalovat nezkoušel, ani nevím, jestli jsem si dělal opravu v registrech, která se pro rozbalení apk udělat musí (registr_fix.exe)


Ahoj Zbyňku, mám dotaz prosím tě: Zde píšeš, že máš windows 10 a pravděpodobně ti to šlape vpoho tuším. Já mám rok starý notebook také s 10kami a mám problémy s hratelností. Všechny tratě, které jsou pro MSTS jedou trhavě (i ty méně náročné tratě) a když MSTS spustím přes OR, tak se vlak chová jako loď na moři - vlak plave zprava doleva a nahoru a dolu. Pro by mě zajímalo, jestli jsi nějak speciálně nastavoval hru pro win 10 nebo jestli netušíš, čím by to mohlo být, že mám s tím problémy.

Díky za odpověď, Marek
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Určitě záleží jaký notebook. Protože MSTS na nových HW asi už nepojede. Ale Openrails jede lépe než na trochu starším mnohem výkonnějším stolním PC. Viz má poslední videa. Pokud hra plave, tak asi jede jen na integrovanou grafiku anebo nedostačuje výkon notebooku. Nějakým nastavením se plynulost asi vylepšit nedá. Mě na stolním PC OR chytá pravidelné kšandy a nepřišel jsem na to, jak to opravit. Ale zase MSTS chodí špičkově. Také WIN10.
 
Prave, že aj mne to tak sekalo myslel som si, že to je s tým debilným hardiskom ale tak na elvas fore som nasiel ten odkaz na subor ktory som podla navodu stahol rozbalil a obsah nakopiroval do MSTS zlozky oni tam spominaju, že kvoli tomu seka, že tie nove karty nevedia spracovat direct 9 a ten program to niejako preklada z 9 do 11. Viem, že ešte tam spominali, že treba vybrať graficku kartu čislo Geoforce4ti 4800, že vraj na tej karte to šlapalo najlepšie. A odkedy to mám, tak fakt msts ide celkom pekne aj editor lahsie stabilnesie nepada to tolko ako bez toho sice no pady su občas ale to je skor ze je štvorec husto zastavany a da sa to aj hrať. Takže podstate s tou prkotinkou da sa rozhybat msts aj na novejších pc.
 

Blackwolf

Posunovač
Zdravím.
Po dlouhé době jsem se zase vrátil k MSTS a mám problém. Cca před 14 dny jsem koupil nový PC (Intel I5-8400, 16GB RAM, WIN 10 home - verze 1709, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB). Čistá instalace MSTS běží bez problémů, ale jak nainstaluju patch 1.4 a BIN, tak naběhne jenom úvodní loadovací obrazovka a napíše mi to, že "Program Microsoft train simulátor ver. 1.4 přestal pracovat". MSTS spouštím jako správce. Dík za rady.
 

dem

Strojvedoucí
Aj inštalácie si spúšťal ako správca? (poprípade do akej zložky si to dal inštalovať ?)
 

Blackwolf

Posunovač
Aj inštalácie si spúšťal ako správca? (poprípade do akej zložky si to dal inštalovať ?)
Vše jsem instaloval jako správce (MSTS, Trainupdate i BIN - staženo z uktrainsim.com). Hru mám naistalovanou na jiném disku než je system, pouze jsem změnil písmeno disku - další cestu jsem nechal stejnou. Spouštím bez jakekoliv kompaktibility (tedy alespoň to základní MSTS takhle v pohodě naběhlo), po naistalování BIN doplněn parametr -mem:512.
 

dem

Strojvedoucí
No jak to je programFiles tak je jedno či to je na C alebo D a berie to ako systémový adresár. Ale netvrdím, že problém je tam. MSTS je problém sám o sebe od kedy vznikol.
 
Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Na mém notebooku je bohužel nainstalovaný Windows 10 a nejde mi spustit MSTS. Najede to pouze na potvrzení licenčních podmínek a po kliknutí na OK to hned spadne do oken. Je to ztracené a je nutné používat OpenRails nebo je nějaká možnost? Předem děkuji za odpověď.
 
Nějaké možnosti jsou a nejednou byly popsány zde na foru. Stačí pročíst tohle a případně podobná vlákna. A samozřejmě začít u známého "desatera", které asi dodrženo nebylo.
Díky za odpověď, ale... přesto, že mám AMD procesor i grafiku, tak ve složce sysWOW64 žádný soubor atiumdag.dll nemám. Když jsem dal prohledat PC, tak mi to ten soubor našlo jen ve složce system32. Asi se musím smířit s tím, že na Windows 10 MSTS nerozjedu.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
ve složce sysWOW64 žádný soubor atiumdag.dll nemám. Když jsem dal prohledat PC, tak mi to ten soubor našlo jen ve složce system32
Dá se jednoduše překopírovat. Nicméně se používá upravený tím MSTS_AMD_BUGFIX.exe a přidaný DDRAW.dll (podle návodu).
Taky ve w10 tyto soubory nemám. Přesto mi msts funguje. Na jednom počítači s ATI na druhém s NV. Musím mít ale nainstalovaný systém s letošním distrem. U starších byly problémy. I tohle ses tu mohl dočíst při prohledání vláken s w10 a w8.
A to "desatero" máš dodrženo? Myslím, že ne.
 
Dá se jednoduše překopírovat. Nicméně se používá upravený tím MSTS_AMD_BUGFIX.exe a přidaný DDRAW.dll (podle návodu).
Taky ve w10 tyto soubory nemám. Přesto mi msts funguje. Na jednom počítači s ATI na druhém s NV. Musím mít ale nainstalovaný systém s letošním distrem. U starších byly problémy. I tohle ses tu mohl dočíst při prohledání vláken s w10 a w8.
A to "desatero" máš dodrženo? Myslím, že ne.
Desatero (pokud se myslí od pana Šemory) dodrženo ani mít nemůžu. Protože po prvotní instalaci je potřeba nastavit rozlišení a ostatní věci před samotným update a MSTS bin. Jenže i když provedu update toho souboru, tak mi MSTS nenabehne. Chvíli je černá obrazovka a následuje opět pád na plochu. Pokud Vás bob57_cz můžu poprosit o nějaký návod jak tedy postupovat. Děkuji za trpělivost i Váš čas.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Takže na prvním místě je potřeba mít to letošní distro w10. Pokud máš něco staršího než 1709, stáhni tuto poslední verzi a nainstaluj znovu se svým licenčním číslem. Stažení https://www.microsoft.com/cs-cz/software-download/windows10
Návod https://www.cistepc.cz/windows-10-ke-stazeni-zdarma-a-cesky/

Na druhém místě je potřeba dodržet to jmenované DESATERO - správně a do správného umístění nainstalovat msts.
Bez jeho spuštění po instalaci hned nainstalovat "bin" (včetně update msts, to spolu neoddělitelně souvisí).
Odstranit z plochy zástupce pro spouštění loaderu msts. Tvůj problém je i to, že spouštíš právě tento loader místo dodržení binovského návodu a spouštění train.exe s patřičnými parametry v zástupci.
Na to ale stačí si pořádně pročíst, pochopit a dodržet návody z desatera a binu. Že to mít dodržené nemůžeš, jak píšeš, to je úplná blbost.

Tak a nyní chci od tebe tady odpověď na dotaz: jaká je v tvém počítadle absolutní cesta k souboru train.exe?

Pak se uvidí, co dál, případně využijeme dálkovou správu TeamViewer, pokud to bude nutné nebo kontrolní přenos obrazu ve Skype při hovorové konzultaci.
 
Tak nefunguje ani toto. Mám verzi Windows 10 Home 1803. Můj postup: Nainstalují hru na C (nemám disk rozděleny). Neinstaluji do Programu Files, ale mám vytvořenou složku C:/Hry/Microsoft Games/Train Simulator po nainstalování nainstaluji update a Bin. Pak dám na plochu train.exe kde zapíší parametr z DVD p. Šemory a zatrhnu Spustit jako spravce. Z internetu jsem si stáhl z internetu soubor atiumdag.dll a patcher. Nakopíroval do složky s hrou, spustil a nechal proběhnout patch pomoci tlačítka Start. Poté spustím hru. Potvrdím licenční podmínky a chvíli je černá obrazovka a pak pád na plochu. Tohle jsem zkoušel jak na výrobní systém (Revolvery), tak i na čistou instalaci kde byl i rozdělený disk a hra instalována na disk D. Vždy stejný případ. Černá obrazovka a po chvíli pád na plochu.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Mám verzi Windows 10 Home 1803.
Co dodat? Já psal nainstalovat 1709, která trak netrpí.
https://www.cnews.cz/windows-10-1803-problemy/
(Je pravda, že jsem napsal "poslední" a ona už není poslední něco přes měsíc.To mi uniklo.)
Na plochu nedáváme žádný train.exe, ale odesíláme jeho zástupce.
Máš nainstalované DX7? Vím, že ve w10 je vyšší, ale přece si tam ta 7 něco doplní.
 
Na 1709 to bylo také zkoušeno, ale bohužel stejný problém. Je pravda, že DX7 instalovány nemám. Ano, vytvářím zástupce z train.exe
 
Tak nepomohlo ani nainstalování DirectX a ani aktualizace grafiky. Buď se naučím používat OR nebo mám hold smůlu. Nemyslím si, že by pomohl hovor či videokonference přes Skype. Neinstaluji to jinak než podle návodu. Na Windows 7 s tím problém nemám. Jen ty desítky jsou divné pro starší hry.
 
Nahoře