Win 10 a MSTS

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Nějak nerozumím tomu proč bych nemohl tvořit aktivity v W10. Už rok v nich jedu bez jakých koliv omezení.
 

Radek Pešorna

Cestující
Pokud nahodíš msts ve W10, tak tvoř aktivity. Já jsem zkoušel dát batfix do msts na mých W10 a nic. nejspíše jsem asi neudělal vše , jak jsem měl. tak to zkusím ještě znovu.. Anebo píšeš o OR a Timetables?
Nějak nerozumím tomu proč bych nemohl tvořit aktivity v W10. Už rok v nich jedu bez jakých koliv omezení.

Jestli máš msts na W10, tak si klidně tvoř aktivity. Já jsem ho zatím nenahodil, i když jsem tam hodil bat fix, ale nejspíše je chyba někde ve mně mezi klávesnicí a židlí. Ještě zkusím znovu zkopírovat originál msts CD2. Nějak mně to hodně šrotovalo v mechanice.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Nevim co mám za W10 v notebooku, ale mě tam funguje plně MSTS. V Praze v únoru ti to ukážu.
 

Radek Pešorna

Cestující
Jezdí mi to všechno v OR. Udělám trat na W7 v msts a pak si to můžu projet v OR, jak na W7 tak na W10. Jinak nevidím zatím žádný moc rozdíl v grafice. Netrhá se jako dříve (RYZ 7 anebo i7 bohatě stačí) a FPS mi lítá ve velkých stanicích v plném provozu nad 110 FPS a více v krajině pak má při jízdě od 150 FPS a výše. někde přes 220 FPS. Je to fičák. Možná na W10 je trochu ostřejší, ale pouhým okem už to nerozeznám.
 

Radek Pešorna

Cestující
Skromná prosba. Nevíte, kde se dají stáhnout sešitové nákladní jízdní řády, jak to měli dříve uložené na gvd.cz? měl jsem ještě nsjř 2017/2018. To jsem taky pozbyl na rozbitém harddisku. Díky
 

Venny

Signalista
Psal jsem to tu několikrát - klidně si omez FPS (Frame Per Second) na nižší hodnotu, nezatěžuješ tolik systém. Pro vizuální dojem hladké, plynulé jízdy platí z optiky 24-25 obrázků / snímků za vteřinu, to už mě učil ředitel Kosán ve fyzice v roce 1975. Tehdy se to samozřejmě využívalo při výrobě a promítání klasických filmů na Eastwood Color a dalších materiálech. Já mám nastaveno omezení na FPS 30 a nemám problém ani z většími tratěmi typu BP a 321. Drobný pokles je pouze v aktivitách, kde je ve stanicích umístěno více souprav a okolního provozu. Z nějakého důvodu u velkých tratí je hodnota FPS 30 a 60 vhodná pro plynulé zobrazování, kdežto hodnoty o něco vyšší / nižší mohou u některého hardware způsobovat škubání obrazu. Asi zde záleží na sčotu a GK. Nevím, co máš za GK, ale u Radeonu jde např. pomocí funkce Chill nastavit pracovní rozsah FPS (od - do) a to právě kvůli šetření systému, aby nedocházelo k úletům FPS až nad limitní hodnoty, kdy nestíhá CPU a všechno se hřeje... . Pevné / cílové FPS lze nastavit též a je lepší použít nástrojů GK, než obdobnou funkci přímo v nastavení OR (vzhledem k vývoji ORTS to už ale nemusí platit). Ale je třeba to ZKOUŠET!!! Dělal jsem to taky tak - vytahal jsem z pléna / fóra různé názory a zkušenosti, oslovil pár lidí, kteří do problematiky vidí víc, a pak si hrál... A tobě s mladším mozkem a chytřejším telefonem to musí jít mnohem líp. ;)
Stříbrný podnos byl položen... Těžko můžeš počítat s rozsáhlejší pomocí. Od starších členů určitě.
 

Radek Pešorna

Cestující
No, zas tak starší asi nejsem, ale mobil mám :D. Jo, ty staré nákladní sešitáky jsem už našel na webu, takže O.K. Mně ale PC nehřeje, ani není nějak přetěžované, ani se obraz netrhá, ba je daleko lepší a ostřejší, autentičtější než předtím, ale jestli to škodí, tak upravím na nižší hodnoty FPS. Myslel jsem, že čím více, tím lépe. Koleje mně nesplývají na pražcích dohromady, ani nějak nevrní. Je to, jak kdybyste koukali na všechno ve skutečnosti. A když uberu trochu deště a mlhy, tak to vypadá velmi autenticky. Podívám se na Chill a vyzkouším.
 

Radek Pešorna

Cestující
Jak jsem to měl na těch win 7, tak to celé nakonec spadlo. Takže po konzultaci s IT expertem, mám už jen win 10, ale stáhl jsem si atiumdag.dll, nakopíroval do obou knihoven SYS WOV 6 a systém 32. Pak jsem stáhnul BUGFIX do adresáře msts, nechal jsem spustit. Nechce mi vytvořit cestu pro atiumdag. dll, tak jsem to zkopíroval taky do adresáře msts. Přesto všechno to neběží.
 

Radek Pešorna

Cestující
Jelikož zde má znalosti končí a ani Iťák nebyl schopen poradit. Sám s vypětí všech sil mi tam před tím dal win7, které nakonec stejně padly, tak se obracím na někoho s prosbou. Nemáte někdo jen adresář msts originál po nainstalování s tím bugfixem a atiumdag.dll? Když byste to někdo dal na ulozto, stáhnul bych si to a pak bych to jen překopíroval do adresáře původního msts. Alespoň bych poznal, jestli jsem si stáhnul opravdu vše, co jsem potřeboval k tomu, aby mi fungoval BUG FIX pro AMD RX 570 na win 10. Opakuji, v knihovnách SYS 64 WOV ani v systému 32 file atiumdag.dll původně file atiumdag.dll není k nalezení.

Díky za pomoc


Radek
 

danci

Cestující
Zdravim, neviem čo teraz myslíš či Ti chýba súbor atiumdag.dll alebo BUG FIX, lebo tie sa dajú stiahnuť, alebo sú sučasťov MSTS, možno podľa toho či máš MSTS kúpené alebo stiahnuté, ak je kúpené tak by mali byť súčasťov ak ho máš len stiahnuté tak to neviem, ja som už prešiel na OR ale predtým som hrával MSTS a pod Win 10 mi išlo vpohode.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
alebo sú sučasťov MSTS, možno podľa toho či máš MSTS kúpené alebo stiahnuté
Nepiš nesmysly, když tomu nerozumíš. Tedy: neumíš-li účinně pomoci, nepiš nic. Tvé domněnky jsou zcestné. Ostatně jen plky k ničemu, kde jsi dosud cokoliv napsal.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Opakuji, v knihovnách SYS 64 WOV ani v systému 32 file atiumdag.dll původně file atiumdag.dll není k nalezení.
Pak tedy nemáš správně nainstalované ovladače GK AMD/ATI nebo prostě neumíš potřebné v PC najít.
Kopie z cizího PC ti nebude moc platná, protože verzí této knihovny je celá řada podle použitého OS v daném PC a verzi ovladače.Schránka01.jpg
 

Radek Pešorna

Cestující
Zdravim, neviem čo teraz myslíš či Ti chýba súbor atiumdag.dll alebo BUG FIX, lebo tie sa dajú stiahnuť, alebo sú sučasťov MSTS, možno podľa toho či máš MSTS kúpené alebo stiahnuté, ak je kúpené tak by mali byť súčasťov ak ho máš len stiahnuté tak to neviem, ja som už prešiel na OR ale predtým som hrával MSTS a pod Win 10 mi išlo vpohode.
Oprava chyby v systému je jednoduchá.
V NTB s Intel+NV HW bez AMD/ATI HW tyto knihovny ati samozřejmě nemám a funguje to bez nich jak ve W7 tak W10.
Zobrazit přílohu 24054
 

Radek Pešorna

Cestující
Ahoj Bobe,

Nakopčil jsem to z mého sys 32 a ze SYS64 WOV níže. ten soubor atiumdag.dll jsme tam stáhl a nakopíroval z webu, kde ho měli uložený.
Moje HW je uvedeno níže ze systému. nakonec se mi tam dnes objevila hláška , že moje karta nepodporuje 32 bitovou verzi od msts.

Znamená to tedy, že mám přepnout či přeinstalovat ovladač u AMD karty RX 570 na 32 bitovou verzi ? Už to nepíše accelerate your hardware.

Výstřižek.JPG
 
Nahoře