Rozšířené posunování AI vlaků v Open Rails

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Taky tě zklamu, dělám aktivitu na 310 a i tam mám posun a zatim skoro vše v pohodě, jen jsem potřeboval kod na napojení AI na AI, proto se mě to nechtělo napojit.
Za další, bylo by vhodné všechny kody dát někam na jedno místo a bez komentu.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
:) tak snad z toho včas vyskáčou :)
Jinak nechtěl jsem video více natahovat než je nutné. Je to jen ukázka toho, že OpenRails to s AI umí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Ať se nesnažím o něco, co nejde. Umí OR následnou situaci?
1. Přijedu od Smíchova s ČSD M262 + Balm do šturcu u peronu v Praze hlavním.
2. Na prdel vlaku mi najede ČD 714 a odvesí mi (tedy od soupravy hráče) vůz Balm, se kterým vyjede za veksle do tunelu a Balm přistaví na vedlejší kolej (taky kusá u peronu) a tam jej odvěsí a odjede do šturcu (někam bokem v nádraží) kde už stojí po zbytek mého pobytu v Praze.
3. Já vyjedu ze šturcu do tunelu a najedu k nástupišti, kde mi posun přestavil vůz Balm a po odjezdu dle jř. pokračuji zpět směr Smíchov.
Dan.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
No jít by to mělo, otázka je stále v tom, zda OR a kody si budou rozumět s naší návěstí. Pokud počkáč do úterý, kdy budu v HK, můžem se o to pokusit. Jediný co asi nepůjde, aby mě někdo z mé soupravy něco odpojil, to budeš muset udělat sám a doufat, že po napojení 714tky to nenastrčí na tebe, ale s tim odjede, tady te o zastavení na milimetr a to tu neuděláš.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Mně vůbec k soupravě posun nedojel. Zůstal viset na stůj. Jinak tenhle posun, kdyby klapnul, je vzorový třeba pro Opavu východ. Ke šturcu (do kusé) přijel vlak, zezadu najel posun, odtáhl vozy a tak "vyprostil" mašinu, která odjela, posun hodil vozy do šturcu a mašinka na ně najela a vlak byl připraven k odjezdu. Jestli to tam tak funguje ještě dneska, to netuším.
 

Lukash

Cestující
Skúsil si do trasy posunu pred inkriminované návestidlo umiestniť WP s hodnotou 60002, ktorý funguje ako TAB u hráča?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Definice WP 60002 - funguje pro AI jako TAB u vlaku hráče, tzn. požádá o povolení průjezdu návěsti stůj (zadává se v cestě AI před dotyčným návěstidlem)
Tak to prostě nepochopím, dal jsem opět do WP 60002 v Praze na hlavním, trať 321 lokomotiva má objet vůz (traffic), přitom jako hráč to přes "tab"projedu?
tab praha.jpg
Přeci mu nebudu dávat revers až do tunelu pod Vítkov...
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Jedné věci jsem si všiml, že OR nepovolí AI trafficu jet napřímo proti sobě ani přes WP 60002. Oba dva musí mít výchozí trasu ve stejném směru. Pak stačí vkládat otočné body k navození požadovaného směru trafficu.
Dane, zkus toto dodržet.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale já mám soupravu 842+054, kde u perónu motor odvěsí 054, jede za veksle, najede na vagón a oveze jej do Vrčovic, stejně neodjede. Ale to vypadá na chybu v trati. Teď testuji možnosti.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Už to nejde ani do tunelu, nechápu, teď jsem psal do vlákna Martinovi, nevím, co dělal Deterio za úpravy návěstidel, ale nefachá ani to co kdysi fungovalo.
AE stuj pha.jpg
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
No, ale Deterio má dělat úpravu až do další aktualizace. Tady se hrabal jen v OBB návěstidlech, které sice v OR s mojí upravou na TM a na mašině ukazujou správně, ale na návěstidle občas svítí blbost, nebo nesvítí vůbec. Tedy za mne v ORjet na obb na TM na na oči.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak to se omlovám, já jen vím, jak jsem se spotil v testech v Bohumíně na BP... Josko ten bod změny směru musí být až za tunelem, to není normální, musí být až zde:
AE stuj pha2.jpg
Tak to prostě nechápu.
 
Nahoře