Rozšířené posunování AI vlaků v Open Rails

Dan J.

Strojvedoucí
Nene, když dám bod za vjezďák, neodjede mi traffic, má stůj, (viz obrázek výš), ještě mne napdá, není to tou opravou návěstidel, co jsi mi posílal? To samé v tunelu směr Vršovice, musím až za návěstidlo na konci tunelu, jinak u dojezdového v Praze stůj.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Tak ji zkus dát vedle, tu úpravu, ale pak se budeš divit, proč ti ten trafik jede pomalu. Spíše to typuju na Martinovu lenost, kde nastavil u návěstidel jen odjezdy bez posunů.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Nene, špatně jsi mě pochopil, tu složku dej mimo trať a zkus to, zda se ti hne trafik, pokud ne, složkou to není.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Po 7 hodinách a zkoušení růztných tras jsem vůz konečně objel... Myslím, že nebude od věci hodit na slezině v Praze diskusi na téma tratí a posunu na nich.
 

Jacek

Průvodčí
Citace:
Definice WP 5xxyy - funguje jako 4xxyy s tím rozdílem, že odpojí požadovaný počet vozů (včetně lokomotivy) ale před lokomotivou

Asi jsem natvrdlý, ale může někdo poradit konkrétně? Příklad, mašina má před sebou dva vozy, které má odvěsit a odjet opačným směrem. Místo xx doplním 02, ale odjede i s nimi
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jacku, udělej to jinak, dej revers, za něj vyčkávací bod 4, počet vozů co zůstane i s mašinou a odjede (přikld 07), pak délka 05 a hned za vyčkávací bod další vyčkávací bod s dělkou jak dlouho tam má stát neř odstoupí do soupravy.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Pozor, WP musí být těsně u reversu, jinak mašina cukne a znovu napojí vagóny. Jinak by mělo být jen 01.
 

Jacek

Průvodčí
Nakonec po sérii pokusů a omylů jsem došel k hodnotě 40110. Když nefunguje první číslice 5, zafunguje 4. Mašina má ve směru vpřed vozy před sebou. Že by byl rozdíl ve směru jízdy a ne v soupravě za nebo před mašinou? Počet vozů jsem stále nepochopil, dvojčíslí označuje počet odvěšených nebo těch, které zůstanou přivěšené? Při 01 se vyvěsila mašina a odjela. Druhé dvojčíslí jako čas akce funguje spolehlivě, není třeba dávat druhý wp

Ještě dotaz, zabalení do apk zruší jen dynamické počasí, WP s kódy ponechá?
 

Plexi

Signalista
Zdravím, chtěl bych se zeptat, kam se vypisují ty hodnoty u těch WP (například na odvěšení lokomotivy)? To se vpisuje přímo v editoru do okénka, kde je "čas stání v seknudách", nebo se to vpisuje do souboru .act, nebo se to zadává úplně někam jinam? Díky za odpověď. :)
 

Plexi

Signalista
Aha, takže když chci, aby mašina zastavila, odvěsila vozy, a pak ještě 5 minut čekala, tak musím dát dva WP za sebe (jeden s příkazem, jeden s časem), nebo to stačí do jednoho a zadat v tom i ten čas (př. WP 4-02-600)?
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Plexi.
Přesně, ale nedávej tam 00, dej dle tvého příkladu 40205 a za to hned druhý WP buď ve vteřinách 300 sekund nebo snad s časem odjezdu (zahájení posunu) v kódu 3XXXX, pokud musí traffic na odjezdu blokovar stůj. Ale tu druhou variantu jsem zatím neodzkoušel. :)
 

Plexi

Signalista
Zdravím, chtěl jsem udělat v aktivitě takový jednoduchý posun, avšak mám následující problém: Mašina má vyjet, dobrat vozy a přestavit je na jinou kolej, poté vytáhnout sólo, zajet pro další vozy, a takto sestavit Mn. Ale nevyjede za klacek, ani při použití WP 60002. Poradí mi někdo prosím, v čem je problém, nejlépe do SZ?
 

Lukyn-CZ

Průvodčí
@Plexi: Zkus udělat screen a popsat tu situaci tam... Předpokládám, že klacek myslíš odjezdovej směr zhlaví, zkus trasu protáhnout až za vjezdové návěstidlo...
 
Nahoře