Bratislava 2016

Registrácia na stretnutie Bratislava 2016


  • Hlasovalo členů
    13
  • Ukončená anketa .

Tax

Moderátor
Správce
Keď skončila prezentácia trate BA-Nivy začala ukážka profesionálneho simulátora lodnej strojovne:

ba2016_02.jpg

ba2016_01.jpg

Ešte prezenčná listina (podľa abecedy):

Z ČR prišli: Alcapone, Deterio, Dvacka, Miki 945, poison, VáclavS, Zbyněk Šemora.
SR zastupovali: dem, Jozef Mihálik, Kevin, Mrak, Nebulus a Tax
 

Tax

Moderátor
Správce
Ja už som tiež doma. Gumokolo bezpečne prešlo tých 6 km bez zbytočného stretu so známymi podivnými mužíkmi v uniformách. Všetkým účastníkom ďakujem za účasť a za príjemnú atmosféru.
 

Miky945

Hradlař
Ahoj,takže já si už koupu nohy v lavóru, zatímco Dvacka s největší pravděpodobností vyjíždí z Olomouce a Poison si v jídelním voze poroučí asi čtvrtou, ??pátou?? Plzeň.
Děkuji Taxovi za perfektně zorganisovanou slezinu a Josefovi za to, že nás naučil krást lodě.
Mirek
 

Tax

Moderátor
Správce
@Miki945: zabudol si ale podotknúť, že kto by chcel ukradnúť takú menšiu morskú nákladnú loď tak na naštartovanie motora bude potrebovať tak asi 6 - 8 hodín ;) Takže takých inštruktáží rozhodne bude musieť absolvovať troška viac než my. A samozrejme nepiť pri tom plzeň ;)
 

dvacka

Průvodčí
Ahoj,
tak i já se již hlásím ze Severní Moravy. Cesta domů utekla, ranní gulášovka a Plzeň chutnala a teď již jen čekat na další sleziny ;)
Děkuji všem zúčastněným za skvělou atmosféru, poznal jsem další nové tváře ze Slovenska, které jsem znal jen přes nick na fóru a děkuji moc Taxovi za skvělou organizaci :)
 

poison

Pomocník strojvedoucího
@Miky945:
Dal jsem si opět sázené vejce s parmazánem a v Praze skončil na čísle 8, ten sýr je žízňomol. Pěkně jsem pokecal s číšníkem a teď si krátím cestu v krtkovi do Holešovic, kde zahájím předposlední cestu. (Deterio já vím, že na Linz je to kratší) :)
V 11:12 start houm z Holešek, jen nevím jak to na SK dělají, tam azuro a tady hnůůůs.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
poison se pěkně prošel tři kilometry pěšo a považuje svou pouť za ukončenou. Ještě jednou poděkování Taxovi za organizaci a všem zúčastněným za účast. ;)
 

Jozef Mihalik

Cestující
Vdaka za prijemne prostredie a novych znamych, ktori ma srdecne prijali medzi seba.

Na doplnenie k simulatoru strojovne - to, co som zabudol doma. Je to zobrazenie a animacia klukoveho mechanizmu hlavneho motora. Motor je kriziakovy, dvojtaktny diesel, konkretne na lodi Harriett ma nasledovne parametre: priemer valca 500 mm, zdvih 2050 mm, spaluje tazke palivo - 30 ton za den, to je 1 krigel za 1,4 sekundy. Vykon ako 7-valec 13600 koni, menovite otacky 120 1/min. Stupacky v kartri sluzia masinakom pri opravach a udrzbe. A to je jeden z malych motorov, najvacsie maju priemer valca okolo 1000 mm a vykon ako 10-valec vyse 100000 koni.
drawing-S70MEb.jpg
 

Tax

Moderátor
Správce
1 krígel za 1,4 sekundy nedá ani poison pri dobrej dvanástke plzni, tak to už je fakt dobrý ťah ;)
Takto nejako podobne by mal pracovať motor na sergejovi, akurát ten spaľuje normálnu motorovú naftu a má iný pomer vŕtania k zdvihu. Pekné video.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Taxi, nenašla se tam myš Logitech VX NANO ? Teď jí hledám a nemám. Byla v černém obalu. Zapomněl jsem si doma USB příjmač, tedy jsem jí nepoužil a dal jí do tašky. Jenomže v autě jsem zjistil, že mám otevřenou jednu kapsu a asi mi vypadla. Jestli venku, tak smůla. Přitom jsem kabelu prohledával, jestli mi něco nechybí.
 

Tax

Moderátor
Správce
Myš nie, ale našla sa béžová šitovka a usb príjmač k myši - alebo niečo podobné. Je to u Václava S
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Tak to mám smůlu, já tušil, že něco někde zapomenu, ale že ztratím drahou myš, kterou jsem bral zbytečně která je bez příjmače každému k ničemu, to mne nenapadlo. Za blbost se platí.
 
Nahoře