Aktivity pro OR Dan J.

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Tak já to dělal jen s mašinou, tu jsem odvěsil a pak přeskočil. Tady nevim zda to jde, pokud chceš více vagónů.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Já musím začít se ŽSSK 757.007-0 a eng jsem vykopčil z ČD 750.7, ta 757ma se mi neodvěsí, ŽSSK 162 v pohodě. Proto se ptám kam mám prásknout kód, aby mi mašina odpojila vozy, nebo je mám před přestupem odvěsit já?
Edit:
Já přijedu ze Zvolena do Žiliny s Detvanem a tam chci přeskočit na ŽSSK 162, takže jsem chtěl jen přelézt a myslel jsem, že se to odvěsí, zkusím před přechodem odpojit já.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem zatím v pattové situaci.
- Přijedu do Žiliny s Detvanem, zastavím u nástupište, odvěsím mašinu ŽSSK 757 od vozů. Trasu mám nadefinovanou za výhybky, revers a vedle do nákladních kolejí, pak WP s kódem, kdy se má rozjet a zmizet.
- Přestoupím na ŽSSK 162 stojící na vedlejší koleji,trasu mám za výhybky, revers a pak k soupravě, u perónu revers, pak WP s kódem času odjezdu a trasu zatím do Čadce. V AE coby traffic jsem zatrhl stanice,
Čadca.jpg
Čadca2.jpg
- Po přestupu na 162 mám odjezdy a příjezdy 00:00:00, nevím jak vypsat časy, když v AE jde vypsat jen trasa hráče, ale to by nebylo to nejhorší, mašina co jsem s ní přitáh Detvan ze zvolena (757) dostane volno, chvíli stojí a zmizne.
Dan
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak jsem poměnil trasy a teď mám zase jiný problém.
Přijedu, odvěsím a přestoupím a po přestupu mám na TM jakoby žlutou dlaň a mašina z niž jsem vylezl dostane volno a ani se nehne:
 

JelkoLN

Cestující
Ta žlta dlaň je WP. mašina ktoru si opustil by mala odist. Ale ak ma vyplneny JR tak bude cakat na cas odchodu. mne to tak funguje
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, pomohlo, musel jsem zadat do dojezdu čas zahájení posunu. Když tam byl příjezd a odjezd 7:06, mašina se nehla. Prosím vás, jak zadám do traffic JŘ časy, abych tam neměl 00:00:00? Když je zadám v AE, tak se mi zruší časy se soupravou ze Zvolena a když zadaám Zvolen - Žilina. mám po přestupu na 162jku jen ty nuly.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
V MSTS nikdy traffic nedodržoval nastavený jízdní řád. Jedinné co dodržoval byl počet cestujících u peronu. Jak v OR nevím.
 

Dan J.

Strojvedoucí
JEŽÍÍÍÍŠ... Tak v editoru aktivit MSTS dělám pěknou řádku let, tím, že jsem traffic řídil WP body, MSTS jaksi ručně vepsaný čas nebral, jsem to úplně vypustil. Kliknout na řádek vlaku v okně servisy PC dopravy a vepsat časy. No jooo, když člověk něco xxxx let nepoužívá...
Dan

Ahoj.
Poison, nevím jak OR, tam se to taky řídí WP, s kódem odjezdu, který funguje místo servisu 2 a naprosto spolehlivě v jakémkoliv směru křižování, ale v OR lze přejít na jiný vlak a tam se to musí zadat.
 

JelkoLN

Cestující
este taky kozmeticky detail. stala sa mi taka vec ked som presiel na vlak ktory bol pred tym trafic a zastal som v stanici tak navestidlo spadlo na cervenu. Ak som sa pohol tak opat zelena. Ale nieco skusam ako to obabrat :)
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Jo Dane, ty si už v jiné dimenzi. ;)
Já teď šíbuju autovůz na Svinově s banánem, to ti je liga. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
este taky kozmeticky detail. stala sa mi taka vec ked som presiel na vlak ktory bol pred tym trafic a zastal som v stanici tak navestidlo spadlo na cervenu.
Ahoj, já mám na volno, ale má jiný problém, ŽSSK 757 má zastavit vedle na koleji a ignoruje WP s kódem. Zůstane stát v místě koncového bodu a tím už tamj vytvrdne do konce aktivity. :)
Já teď šíbuju autovůz na Svinově s banánem, to ti je liga
Jooo šibování v MSTS to byla někdy maturita nad lidský výkon. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Vážení příznivci virtuálních vláčků, po delší době jsem si pro vás připravil skoro deseti a půl hodinovou aktivitu pro Open Rails s hostorickým vlakem na trati pro MSTS Opava - Olomouc. Více popsáno níže. Jen ještě doplním, že součástí aktivity je jízdní řád + soubor Read Me, který doporučuji před instalací aktivity přečíst. Aktivita by se měla objevit během dnesšního dne zde:
http://www.mojevlacky.cz/ (nutná registrace)
Před každým posunem doporučuji aktivitu uložit, bohužel jsou poziční hlášky v OR zatím alespoň pro mne velkou neznámou, hlavně ty po zastavení po změně směru. Myslím, že v MSTS byly poziční zprávy udělané velmi dobře a na složitých posunech (není to případ této aktivity) bude nové chování zpráv v OR dělat paseku.
montaz s nadpisy (2).jpg

Léto, sobota roku 2016. Jako vzpomínka na rychlíky Bohumín - Jeseník, kdy na tomto spoji byly řazeny vozy ČD (ČSD) 830 + 4x Balm + 830, byl vypraven zvláštní historický vlak z Ostravy Svinova do Jeseníku, rychlík 100904 (který s velice podobným jízdním řádem jezdil v roce 1989 jako R 904), v řazeni ČD 831 + Balm + Balm + BFalm + Balm + ČD 831, v Jeseníku přejedou mašinky do Lipové Lázni a pokračují jako zvláštní Os 103610 Lipová Lázně, kde zadní motor jede do Vidnavy a přední do Javorníku ve Slezsku. Zpět jedou mašinky jako zvláštní Os 103613. přední motor Javorník ve Slezsku - Lipová Lázně, na nějž ve Velké Kraši najede motor od Vidnavy. Po sešibování vozů se vrací historický vlak z Lipová Lázně do Ostravy jako zvláštní R 100905 (tady se jízdní řád s původním vlakem z let 1989 neshoduje).

Aktivita je fikcí zařazena do GVD 2016, některé nákladní vlaky jsem oproti jř. nechal jet, poněvaš by jste na trati v sobotu nepotkali prakticky nic, posuny a manipulace ve stanicích jsem si vymyslel. To samé platí pro historické vlaky, které na trati potkáte.

Aktivita není kompatibilní s MSTS, je tvořena pro nestabilní verzí Open Rails, testováno na verzi: X3019, ale doufám, že pojede i pod ostatním update.

Přeji všem ničím nerušenou jízdu, jakmile bude aktivita ne webu, dopíšu podrobnosti i k aktivitám u tratě 310.
Dan J.
 

RadstaR

Cestující
Mam odjety asi 4 hodiny a aktivita zatim v pohode. Jediny co bych vytknul je dost chyb v textech (hlavne chybejici pismenka).
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Jediny, co bych vytknul, je dost chyb v textech (hlavne chybejici pismenka).
1.Jestli ono to nebude tím, že jsou tam použita česká písmenka a simulátor je vyhazuje jako sprosté výrazy, protože je nezná...
2.S pravopisem si autor nikdy hlavu nedělal, tak proč to měnit ...
;)
 
Nahoře