Aktivity pro OR Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, jenže když to dám jako ace alfa, tak jsou ty vozy v MSTS flekaté, obrázek výš, dokonce OR líp vykresluje i tu alfu. Nic, udělám screeny a pošlu SZ. :)
 

dem

Strojvedoucí
Dane viem ako to funguje. Preto používame materiál skla, kde sa urobí export alfy ako ace alfa a zvolí sa správny odtieň a na texture dávame úplnú alfu cez ace trans......Toto je starí známi problém MSTS.......
 

Dan J.

Strojvedoucí
co se zase OR NELÍBÍ!? Traffic najede na moji soupravu, má odvesit vozy před moji mašinou a odjet, ale při doťuknutí spadne OR:
pad OR.jpg
Pochopil jsem něco o špatném k=odu, ale traffic má pod moji soupravou bod změny směru a ned kód 40459, takže má odvěsit moje dva vozy od soupravy a mašina + Ds-K s němí odjet...
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jasně, posun mi najíždí na čumák před moji mašinou, před tám, než najede traffic na soupravu jsem tedy zkusil odvěsit vozy a traffic zrušit kód 4XXXX a už to nepadá. Dík. Ještě jedna prosba, nevíte někdo jak změnit ten hnusný fontánový efekt u Karkulky:
Karkula výfuk.jpg
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Zkus změnit šířku.

Effects (
DieselSpecialEffects (
Exhaust1 ( 0.12 4.2 -0.40
0 1 0
0.1 )
Exhaust2 ( -0.12 4.2 -0.40
0 1 0
0.1 )
)
)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, tak událost dovézt vlak na pozici funguje, akorát by to chtělo, aby páni vývojáři udělali to, aby bylo jedno v jakém směru je nadefinováno, rozvedu v jiném vlákně i se screeny, jakmile bude více času. Chystám aktivitu pro milovníky vedlejších tratí a posunu na nich a tato událost je nezbytná, teď k aktivitě samotné:
Píše se rok 1980, na trati Křížany - Káčov nahradila na turnusu lokomotivu ČSD 524.1 mašinka ČSD T444.0, která v pracovní dny vozí smíšený vlak a poté přechází na Mn pp a pak opět na "smíšeňák" zpět do Křížan. Zde pár obrázků, které neberte jako finální verzi. Křížany jsou velmi omezeny, kvůli oprav s dynamickými kolejemi, kde OR v nejlepším případě soupravu nezobrazí, nebo ji roztrhne na dvě půlky, atd... Vše se řeší, takže zde obrázky z prvních testů:
Vystřídali jste fíru, který přivezl "smíšeňák" z Káčova a čekáte, než vám posun manipuláku z Aramova odveze nákladní vozy od vaši soupravy:
smvl_001.jpg
"Malý Hektor" od Mn z Aramova zahájil posun:
smvl_002.jpg
smvl_003.jpg
Vy na "Karkulce" taky zahálet nebudete, nejprve je třeba objet "Rybák", přistavit jej do šturcu a pak dojet k soupravě odvěšenách vozů od Mn z Aramova, pro vozy do pozemních staveb v Káčově a hodit je k vašemu vlaku:
smvl_004.jpg
smvl_005.jpg
smvl_006.jpg
Po sestavení vlaku už nic nebrání tomu vyrazit na trať směr Káčov:
smvl_007.jpg
smvl_008.jpg
smvl_009.jpg
smvl_010.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pravda, ale já se v kabinách hrabat neumím, ono by to chtělo ochotného člověka, který by vůbec Karkulku opravil pro OR, sem tam mi tam hňápne záchranná brzda, no jak jsem psal. :)
Dan
 

JiříkTK

Pomocník strojvedoucího
CVF soubor musí mít dvě verze, pro MSTS a pro OR. Já si upravil část kabin trainsetu JZD. Nějaká další iniciativa se nevyplatí, často se mi stalo, že v jedné verzi OR byla kabina (a mnohdy nejen kabina) v pořádku a následující verze to opět a nebo ještě jinak rozeštelovaly. A to je jeden z důvodů, proč jsem se hodil do pasivity a vyčkávám, co z OR postupem času vyleze.

Jinak by ovšem bylo ideální, kdyby se verze CVF pro OR ujal autor kabiny, a pak ji zveřejnil pro všechny.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Chlapi, teď jste mně úplně zblbli, vždyť jsou ty pohledy správně:
kabina.jpg
Takže čumím dopředu na kapotu s deklama:
kabina2.jpg
Pohled dozadu při posunu, kapota s ventilátory:
kabina3.jpg
Tak co je blbě, vždyť to sedí ne?
Dan
 

Plexi

Signalista
Myslím, že JiříkTK to myslel tak, že pohled ze stanoviště na čumák je vůči kolejím jaksi "nakřivo". Hrana "kapoty" rozhodně není rovnoběžná s kolejnicí.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ale to ani být nemůže, mašina je v oblouku, takže to je spíš optický klam, ten screen je dobře, a ten co je poslední je ve šturcu, takže taky není uhnuto, je to pohled dozadu. Spíš mne trápí spousta jiných věcí, ale to bude do sekce přímo pro OR. Jedna jen ještě tady, v noci se nerozsvítí v kabině tachometr a je velice težké jet bez TM. :) Jinak vývojáři v OR asi netestovali aktivity s posuny a už vůbec né složitějšího ražení, co se pozičních hlášek a reversních bodů týká, bude hoooodně co ladit. Jak dám vše dohromady, dám to do patřičné sekce, ale stejně teď OR asi přechází na jiný engin, tak je to asi nepodstatné.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Nepodstatné to není jen hledají jiný engin, ale chyby se opravují pořád. Ten aktuální je pomalý a omezen pamětí, což v tvojích suprových aktivitách bývá dost velký problém.
Nedávno jsem s nimi vyřešil hlášky po odpojení vozu na pozici. Sestavit vlak umí jen jedním směrem, to máš pravdu. Zkouším to s nimi vyřešit také.
 

BR601

Pokladník
Keď už sme pri riešení problémov s kabínou T444.0, stačila by jedna úprava, a bol by svätý pokoj. O tej úprave nechcem takto verejne, s pochopiteľných dôvodov.
 

RadstaR

Cestující
Me teda neprijde, ze by autori OR prechazeli na jinej engine. Nikde jsem o tom na foru necetl a tahle mono verze je spis dilem nekoho mimo OR tym. Pokud ma nekdo jine informace, rad si poctu ...
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nikde jsem o tom na foru necetl a tahle mono verze je spis dilem nekoho mimo OR tym.
Ahoj, tak to je dost podstatná informace, nerad bych testoval něco, co odbočuje mimo vývojáře OR, pokud budou vznikat nějaké dvě verze, tak je to práce úplně o ničem. Navíc, nevím, kde dělám chybu, rozbalil jsem OR monogame, přesunu do adresáře kde jsem měl OR a při pokusu otevřít menu na mne vyskočilo toto:
or MONOGAME.jpg
Nejsem programátor a ani nechci být, chci vložit do compu a hrát, vůbec netuším co to po mne chce. :)
 
Nahoře