Aktivity pro OR Dan J.

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Má tvorba pro MSTS se pomalu a jistě chýlí ke knci a tak zakládám své vlákno v patřičné sekci. Hned bych chtěl poprosit o radu coby začátečník v OR. Stáhnul jsem pack kontejnerů pro OR zde:
https://sites.google.com/site/bobomsts/downloads/mmp2
Bohužel v OR se mi zobrazuje toto:
šede cont.jpg
Nevím co stáhnout, aby se mi zobrazily textury nákladů? V Read Me se píše toto (překlad přes Google, anglicky neumím :) ):
"Otevřená zábradlí experimentální volba "Load DDS textur přednost před ACE" musí být povolena pro správné zobrazení Freightanim textur."
Tak nevím, zda to s tím souvisí? Nebo jak vozy zprovoznit. Nejsem takový expert na modely.
Předem díky za pomoc. Dan
 

Gr4Sp

Posunovač
Hmm teoreticky aj môže. V nastaveniach OR táto možnosť je, skús si ju zakliknúť a vyskúšaj. Options \ Experimental \ Load DDS textures in preference to ACE. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, díky moc., přesně jak jsi napsal. Nebude to mít vliv na vozy na naše vozy?
šede cont2.jpg
Ale ty konťasy jsou jako živé.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, dovolím si zde dát 1. video z práce na aktivitě Ex 506. Posun traffic v Ostravě hlavním. Už jen proto jsem přešel k OR. Žádné použití servisu2, vjede jak RegiJet, tak se krásně vykřižuje traffic na uhelném a stačí jen používat správné WP a stavět vlakovou cestu. Fakt paráda a vyloučení toho, že mi praskne žilka, když se si MSTS postavil hlavu s křižováním. :)

Ps: samozřejmě v aktivitě přijdou na reversy WP body, fíra musí přejít na stanovišti, takže hráč tento celý posun neuvidí, má odjezd... :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
V BP je origoš hlavní, takže ne, je na 321čce. Škoda, že martin nehodil hlavák i do své tratě.
 

Gr4Sp

Posunovač
Dan J. predpokladám, že azda vieš, že sa dá pohľad otáčať do strán pomocou držania pravého tlačítka na myške... Či? :D

Zapnutie DDS textúr nemá vplyv na ostatné vozy, ktoré používajú ACE.

Inak v tom videu je vidieť, že ti OR dosť posekáva, avšak nepravideľne. Ja na to musím používať programík Dxtory, kde si v záložke Advanced zaklikneš Limit Video FPS 60, prípadne menej podľa reakcie OR. Následne OR vôbec neposekáva a funguje veľmi plynule. Neplatí to ale pri pohybe svetom, kedy sa načítavajú nové objekty. Žiaľ program je platený a demo je dosť nepraktické. Ak by si mal záujem o "funkčnú" verziu, hoď mi PM.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Gr4Sp. S tou myší, to jsem netušil. Jinak to video jsem točil ve volném pohledu, v OR se mi to nesekalo, jen když jsem pustil video samotné. Já moc nenatáčím, tak pak uvidím. Proč ale píšu. Umí OR tohle?
Traffic z České Třebové:
Os 3781.jpg
Přijede do Rudoltic v 14:37 a 1. motor odjezd směr Zábřeh v 13:37:30, 2. motor se odvěsí a pokračuje s odjezdem v 14:40 s odjezdem v 13:40 do Lanškrouna. Vím, že umí mašina odvěsit vozy, ale ty už samy jinam neodjedou, pokud bych tedy na ten zadní motor nepustil servis 1, který by na něj zezadu najel a sunul jej do Lanškrouna jako v§z, ale? Skousne OR, že když mi odvěsí motor 1 motor 2, opustí kolej a já na tu, kde mi bude stát odvěšený zadní vůz nasadím servis 1? Nebo mi nezobrazí traffic, jako tomu je, když nasadím na jednu kolej dva traffic.
Dan
 

Dan J.

Strojvedoucí
Tak umí, vyšlo to jak jsem psal, ale problém je, že mi nechce vlak projet na 321čce do dobočných tratí (Rudoltice, ocásek směr Lanškroun, to samé Olomouc - Nezamyslice)), svítí stůj a nepomůže ani hodnota 60002.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Takže video s osobákem:
Bohužel, ač má Martin na trati návěstidla, jak v koncovém ocásku tratě, neodjede tam traffic ani v MSTS, ani v OR, v OR ani přes kód na tabulátor 60002, chtělo by to nějakou úpravu návěstidel, to mně fakt štvě, přeci není jen hlavní trať a ze stanic odjíždějí i jiné vlaky. :)
 

papej

Posunovač
Nevím proč Martinovi nadáváš. On řekl přeci jasně, že trať 321 je stavěna pro MSTS a kdo bude žádat úpravy pro OR, má si pomoci sám.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Já nadávám Martinovi... Kde? Pokud si dobře přečteš příspěvek, tak píšu, že má Martin návěstidla i v koncích kolejí a že traffic nechce odjet ani v MSTS (kdo dělá běžně křižování v MSTS ví proč mu to píšu), jinak pokud je postaveno směr Nezamyslice, do ocásku tratě, vlak neodjede už ani přes první návěstidlo od nástupiště (je jedno jestli MSTS nebo OR) u budovy. Mimochodem, Martinovi jsem psal tyto připomínky při testech u minulé aktualizace a nepřišlo mi, že by si stěžoval, že mu nadávám. BP testuji a připomínkuji taky a kolik návěstidel a vleček jsme se Zbyňkem řešili, to bys koukal. Takže bych se malinko uklidnil. Kolik jsi toho vytestoval ty?

Ps: Dvac
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj, takže v MSTS to vypadá následovně. Tak se divím, proč mo v OR nefachá WP s kódem proti stůj, nebo dělám něco blbě.
V olomouci ze všech nástupiěť směr Prostějov u budovy a vpravo ty kusé, ostatní jsem nezkoušel. (video z MSTS)
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Dane, uděláš path prvnímu motoru, pak uděláš path druhému motoru, s tim, že se druhej někde napojí, pojedou spolu do Rudoltic, kde se první odpojí a tím se znovu aktivuje path druhému motoru.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahá, no já to udělal s tím servisem a taky to klaplo, jen nechápu, proč, nebo co dělám blbě, že mi traffic neodjede přes ta návěstidla kde hráč může přes tab i když zadám WP60002.
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Na tu slepou uličku se zeptám na fóru. Snad bude snaha toto povolit.
 
Nahoře