Omezení rychlosti v OR

Pařič

Cestující
Ahoj, ponořil jsem se plně do OR, ale nedokážu si poradit už jen s jediným problémem. Stává se mi zejména u Esa to, že vyvinu maximální rychlost 100 km/h a tím to hasne. Hledal jsem hledal a jediný, co jsem tak pochopil je otevření .eng souboru lokomotivy, ale v té je maximální rychlost normálně 140 km/h. Dokázal by mi někdo poradit, kde je zakopaný pes? Ještě připomínám, že všechny tři balíčky do OR od alcaponeho mám. Děkuji předem za odpověď.
 

Šnek

Vlakvedoucí
V adresáři esa bys měl mít složku Openrails. A v ní eng soubor příslušné loko. Jestli to sedí od Alcaponeho, neměl by být problém.
 

Lukyn-CZ

Průvodčí
Múže to být vozama, některé mají špatně nastavené tření, koukni do charkteristiky (F5) a koukni jak maji různé vozy veliké tření. Pokud to bude v řádech kN, tak je to špatně.. ;)
 

Pařič

Cestující
To sedí, složku i s eng tam mám. A alcapone - jedu soupravu. Jestli to je teda vozama a jejich třením, tak sem v koncích. To bych někoho znalejšího poprosil, jak to napravit.
 

Pařič

Cestující
Lukyn diky :) ... myslí, že vidím problém... Záchranná brzda u vozů :D Jak se toto povedlo sakra :D
mssss2.jpg
 

Pařič

Cestující
Hmm zkoušel jsem si hrat s tlakem u vagónů pod F9 a nehnu s tou záchranou brzdou ani za nic... nevím jsem v koncích...
 

Lukyn-CZ

Průvodčí
Ty jsi ty vozy připojil, že? Je vidět, že nemáš propojené hadice. Zkus resetovat brzdy pomocí levého shift + -
 

Pařič

Cestující
Jj připojoval.. vyzkouším a dám echo... ale stalo se mi to i u jiné aktivity kde jsem nepřipojoval
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jooo posun v OR není žádná sranda, v MSTS to bylo jako dětský vláček, tady se musí propojit hadice, otevřít kohouty (na to funguje zrychleně ona klávesová zkratka), ale pozor, nefunguje třeba na mnohočlen, když jedu 831 + 4 balm + 831 a nemám spojený mnohočlen, tak zadní mašina nezabírá. Další vychytávka je, pokud s touto soupravou bedete chtít nasimulovat poruchu zadního motoru, vypnete napájení u zadní mašiny a chcípne. :)
Dan
 

Pařič

Cestující
Když už vás tu mám, měl bych ještě nějaké postřehy, co se týče ovládání. První věcí je, maximálka na trati 321.. I track monitor mi ukazuje max 154 km/h na koridorech a podle toho se chovají i lokomotivy, které přes tuto rychlost nejdou. Při plném výkonu ukážou plánovanou např. 170 a jak se dostanou na 154 tak tím končej a přes to nejdou. Druhá věc, která mi moc vadí je ta, že u některých lokomotiv, např. ZSSK 361 002 je úplně jiné brzdění. Chybí mi poloha nastaveno. Nevím teda přesně , jak je to v reálu, ale mám jen možnost brzdit a tlak hned uvolnit do pozice jízda. Což mi jízdu resp. brzdění dost znepříjemňuje. Kdyby někdo věděl, jestli a jak to jde přenastavit, tak budu velmi rád za radu. Díky
 

Pařič

Cestující
To jsem udělal. Ohledně brzdění jsem toho přelouskal dost, ale tenhle problem ne. Našel jsem jen rychlejší nastavování odbrzdění např.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Řešíš lokomotivu, která není pro OR naladěna, vyber si jinou. Jen ty co jsou v mem balíčku OR.
 

Pařič

Cestující
Jen jsem chtěl ještě konstatovat, že podle výše uvedeného odkazu se mi podařilo brzdy upravit tak, jak jsem chtěl :) díky všem.
 
Nahoře