Aktivity Bendík

Bendík

Provozní technik
Sím, dotaz 2:
v úseku Říkonín - Vlkov simuluji výluku 2. traťové z důvodu rekonstrukce (modernizace) trati. V celém úseku chci dát Vmax 50 km/h a toto zmiňuji ve výlukovém rozkaze. Musí být v tomto případě úsek označen jako "pomalá jízda"?
A existuje nějaký fígl, jak (obecně) v trati v AE poznat / označit přesné místo? Chci "vytrhat" koleje na mostě, tak abych to nemusel dělat naněkolikrát systémem "pokus-omyl-posunutí-omyl-posunutí-ok"?
Předem díky zkušenějším za radu.
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Pokud tam dáš pomalou, budeš mít v celém úseku ve většině tratí 30km/h. Navíc pomalá nejde dát přes výhybku. Pokud je to v rozkaze, dá se to ještě ošéfovat kombinací událostí.
V AE to nepoznáš nijak pokud to tam není označeno. Asi bych zkusil udělat trasu se startbodem v přibližném místě mostu a spustit to ve hře, pak uvidíš kde jsi a podle toho poznáš kam dát pomalou. ;)
 

Martens

Strojvedoucí
Správce
No nic, nechci se bobä57_cz zastávat ani mu dělat advokáta, nebo to vůbec nepotřebuje, ale v tomto případě mu musím dát za pravdu ...... nikdo z vás se v tuto chvíli nevžil do situace nováčka, který to tady nezná a rovněž položí stejnou otázku - jaká je ta známá stránka? Taky jej pošlete do prdele s tím, že je to přece jasné? Zkušený harcovník v MSTS scéně si poradí, ale zkuste občas přemýšlet i tímto způsobem.

Ale budiž, že Bendík dal alespoň link do vlákna Burzy, kde již správný odkaz na Poisonovy stránky je.
 

MrXo

Skladník
Ahoj, spustil som NEx48336 ale dostal som sa len do Brodu. Pri odchode, kým prejdem za výhybky, mi hlási: Activita ukončena - vlak vykolejil. Nemám zapnuté vykoľajovanie a skúšal som aj prejsť len výbehom ale nech robím čo robím, vždy na tom istom mieste mi vlak vykoľají. Máte niekto nejaké nápady? Mám BP91.
 

Bendík

Provozní technik
To netuším. Někdy to dělal brzo naskakující trafic ve stejné trase. Ale V HB po Tvém odjezdu už nic takto nenaskakuje. Jedině uložit a zkusit (i vícekrát) z uložené pozice.
 

Acatus

Provozní technik
Koukni na čas, kdy k tomu dochází a podle něj najdi traffic, který má podobný výchozí čas a ten bude podle mě konfliktní, případně ty kolem něj, či se stejnou trasou. Po změně vozidel v ConBuilderu mohlo dojít k takto individuálnímu problému. Může se jednat o traffic i mimo trasu vlaku hráče.
 

MrXo

Skladník
Ďakujem za rady, je to tak. Aj keď sa s vlakom nepohnem vždy sa vlak vykoľají 10:58:57.
Clip.jpg

Ako vidno, 10:58:XX sa začínajú ukončovať trafiky v stanici a dva z nich sa skrížia. Idem si upraviť aktivitu.
 

Acatus

Provozní technik
jojo. Jsou tam 15vozové low poly hozené do oblouku. Ten traffic bude konfliktní. Změň si u něj vícevozové low poly na vozy po jednom a pojedeš dál.
Bendíku do oblouku je třeba stavět po jednom voze LP. Vícevozové jen v přímé. A ikdyž postavíš začátek takového traffiku na přímou kolej, bacha na jeho trasu, ta musí pak zůstat taky v přímé, nepletu-li se.
 

Dan J.

Strojvedoucí
jojo. Jsou tam 15vozové low poly hozené do oblouku. Ten traffic bude konfliktní.
Nebude, ale musí mizet třeba po minutě, tak aby se vozy nestřetly a nebo, ten případ jsem měl v Olomouci, kdy jsem použil štěrková pole přes výhybky a omy v tom případě vykolejily vždy, tak jsem je v MSTS nechyl na vyčkávacím bodě tak dlouho, až jsem byl o 2 čtverce dál a MSTS už vykolejení "neviděl".
 

poison

Pomocník strojvedoucího
Bendík je aktivitář začátečník, který se učí, spíše je divné, že autora to při testu nevyhodilo, asi jel rychleji než hráč, kterému se to stalo protože se kochal. :)
 

Bendík

Provozní technik
Děkuji za odhalení chyby a tento poznatek si důsledně ukládám. Ale pravdou je, že mně se to při testech nestalo ani jednou. A to jsem ten HB projížděl min. 10x, protože jsem tam dost laboroval s obsazeností stanice.
ps: upravím to a pošlu Poisonovi nový .apk
 

Bendík

Provozní technik
Poisonovi jsem odeslal opravu. Upravil jsem vyčkávací body trafiků a pro jistotu jsem u trafiku 2 x 15lp upravil koncový bod trasy tak, aby už nedocházelo ke kolizím. Vyčkejte tedy jeho avíza.
 

MrXo

Skladník
Dík, už som sa dostal až do KH. :)
Aktivita je pekná, len jedna pripomienka: keď už dáš vozy naložené autami z Bratislavského VW, prečo si nepoužil Laekks s autami Škoda ? (Myslím DB Laekks_292).
Neber to ako výtku, na hru to nemá vplyv :)
 
Nahoře