Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Poté co @Tax zveřejnil svoje parádní rychlíkové prvorepubliky jsem nemohl zůstat stranou. Ješitnost mi nedala a tak se pochlubím novým přírustkem mého (a možná i vašeho) trainsetu. Zcela nový model „pancéřáku“ od Ringhoffera je určený přímo pro ORTS a je ke stažení na zmámých stránkách. (Skiny v nabrtu budou doufám následovat v hojném počtu. :p ) Přeji příjemnou zábavu s novými modely. V dílně jich čeká poměrně dost, tak snad se časem povede je zprovoznit všechny.

pancerak.jpg
 

Tax

Moderátor
Správce
Tak tak, najmä tých 1249 možných verzií najbrtu potrebujeme viac než soľ.
Inak moc pekné. Dúfam že urobíš aj ďalšie verzie, teda BCa, CDa a Da ;)
Ešte musím podotknúť že tie moje "prvorepubliky" sú vlastne pozostatky z C.K. monarchie. Ale som rád že sa Ti to páči, hoci sú značne zjednodušené.
 

Plexi

Signalista
Tak to nám @Pikku určitě zprovozníš i některou ze svých skvostných parních mašinek pro OR, ať máme vozy čím tahat, samozřejmě s 3D kabinou ;) :D :p
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Aby bylo co vozit za plecháčem 242 217-8, připravil @Josef Vogeltanz upravené .wag soubory pro ORTS. Pokud plánujete provoz původního balíku Bdmtee v MsTS, upgrade nestahujte, protože vám přepíše původní soubory. Pro ORTS není ani nutný provoz balíčku se soubory .sd, které smažte. Pokud si z nějakého důvodu netroufáte na úpravy původního balíčku, ORTS soubory nestahujte a neinstalujte.

bymakyORTS.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
A je tu ještě jeden zajímavý balíček vozů Vsr s animovanými náklady. Náklady mají různé varianty a při nakládání nebo vykládání se mění i vlastnosti vozů. Pozor, modely s animovanými náklady jsou kompatibilní pouze s vyššími versemi ORTS, ve versi ORTS1.2 nebudou funkční ! Časem plánujeme zveřejnit i další nákladní vozy z poválečné éry (opět reimporty z TS201x) takže pokud se to povede můžete se těšit na „kyseliňák“ nebo „zetky“ . Nějaké screeny nakonec, ale pouze vůz z prvního screenu je zatím připraven pro ORTS a je tedy ke stažení na známých stránkách, ostatní vozy jsou zatím pouze v přípravě.

vozy01.jpgvozy02.jpgvozy03.jpgvozy04.jpgvozy05.jpgv přípravě.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
A pokračujeme s release starších věcí - přípojný Bam od Šmejkiho (tenhle model se prohání v TRS, MsTS i TS201x) pro ORTS. Otevírací dveře, parní topení, dvě varianty koncovek (lucerny i Viaflex) - jen varianty přechodových můstků jsme vypustili pro lenost reimportéra. Vhodné do souprav s parními lokomotivami nebo retro diesly. Přejeme příjemné poježdění.
BamORTS01.jpgBamORTS02.jpgBamORTS03.jpgBamORTS04.jpgBamORTS05.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Asi jsem prohodil strany animace, to víš, levá a ta druhá levá. To se snadno časem opraví. ;)
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Tak opraveno a vyzkoušeno. Zatím u Bam a Ca. Od Ds nemám zdroják a nejedná se o ORTS model. Jak bude čas nahraji opravené soubory.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Děkuji @Dan J. za upozornění na obrácenou animaci dveří u vozů Bam a Ca. Aktuálně jsou na serveru opravené stroje tak stáhněte, zálohujte původní a vyzkoušejte nové.

oprava.jpg
 

Dan J.

Strojvedoucí
Pikku, nechceš prosím ještě opravit ten inetriér u Bam? Je to fakt škoda, když je přepláclý "Bajkovým" a máme originál. Já bych si to přeskinoval, bohužel vůbec netuším, jak otevřít texturu DDS. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Díky moc, už to jede. Ale interiér se asi bude muset naskinovat nově, ta textura kde je výřez int. Bam je úpně jiná než ta pro DDS. Takže jsem pochopil, že model bere int. z Bajky, ale chybí ty kousky pro Bam v nové textuře.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
... textura kde je výřez int. Bam je úpně jiná než ta pro DDS. Takže jsem pochopil, že model bere int. z Bajky, ale chybí ty kousky pro Bam v nové textuře.
Model nebere interier z baiky, ale má jiný interier než původní model. (Už ani nevím proč.) Takže je potřeba texturu upravit a protože jediný, koho to trápí jsi ty, tak to holt zbylo na tebe.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj Pikku.
Jen je mi líto, že tak hezký vůz přišel o původní vnitřek a ozval jsem se asi jen já, poněvač nejezdím s tunou Najbrtů, ale vozidly ČSD. :) Já bych se stím klidně popral, ale když otevřu texturu u nového Bamu s interiérem, je tam int. 4 dv bajky (ten byl i u původního Bamu pro MSTS), když otevřu texturu vozu, tak je tam dolněno plno nových věcí, ale v původní taxtuře pro MSTS byly kousky interiéru z Bamu: dveře, čelo s přechodem na plošinu a okno se stolkem, To v nové textuře DDS chybí úplně. Takže jsem vydedukoval, že model tahá část z toho interiéru bajky a část s těch kousků u textury vozu. Těžko u skinování vytvořím celou novou texturu, když v místě, kde byl Int Bamu jsou jiné díly k vozu. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
Nejsem skinař, ale stejně si to aspoň vyzkouším, pokud se povede, pošlu. :) A stejné to není ani náhodou, tyto vozy pamatuji v provozu a měl jsem je hodně rád, jako děcku se mi strašně líbil tan hajzlík a prostor uprostřed vozu... :)
EDIT:
Tak čela už mám a začínám být spokojený... :)Moje uprava.jpg
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
A zatímco @Dan J. osamoceně a vytrvale lepí do interieru Bamu ty správné textury, naše dílna nezahálí. Abychom se mohli svézt expresem z Norimberka jako v jednom kultovním čs.filmu (třeba po trati 180 od @Šnek a @Francek, i když filmový vlak jede malinko jinudy) , tak tvoříme i ta správná vozidla. Je před námi ještě dlouhá cesta, ale už je alespoň malinko na něco koukat. Bohužel u papíráku nepočítám s otevíracími dveřmi, skříň je převzatá od @smejki a protože je již jednou řezaná, tak při dalším prořezávání dojde k nevratné degradaci modelu. Náprava je sice možná, ale nikoli snadná a proto se tomu prozatím odmítám věnovat. Hospodě se otevírat dveře nebudou (i když tam by to šlo) protože nepočítám s tím, že by někdo nastupoval na stanici do jidelního vozu. U Aa mám kromě kožených měchů připraveny i gumové návalky a jinou variantu návěsti „Konec vlaku“. A nakonec pár obrázků pro potěchu oka.

AaARa01.jpgAaARa02.jpgAaARa03.jpg
 
Nahoře