Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

Dan J.

Strojvedoucí
Kdysi jsem měl rozdělanou aktivitu "Natáčení filmu Pslední vlak" a z důvodu výše popsaných nikdy raději nevyšla.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Budou i jiné příležitosti. Bude možné vyzkoušet kombinaci nové tratě Vlečka a nákladních vozů ČSD s dynamickou nakládkou/vykládkou. Chystá se prvorepublikový obrněný vlak. Tam už by mohlo jít o mnohem akčnější aktivity i na základě skutečných událostí z jeho nasazení.
Francouzi by mohli mít třeba dobrou aktivitu inspirovanou skvělým filmem Vlak A i od nás nebo přes nás směřovalo v posledních válečných dnech mnoho záhadných transportů dolů do Rakouska a na jihozápad.
 

Dan J.

Strojvedoucí
Jasně, ona to stejně něměla být žádná akční aktivita. Dělěl jsem ji z důvodů:
1. přpomenutí historie, na kterou se nějak poslední dobou trochu zapomíná.
2. Konkrétně ve filmu zminěném výš byly použity naše historické vozy, ale musely by se naskinovat do patřičného období.
Nakonec jsem usoudil, že by to byla kvůli jedné aktivity zbytečná práce a ještě by mohla být blbě pochopená. Nicméně byla jedna italská trať z období 2. Sv. války i s vojáky Wrmachtu na vozech a pochopená špatně nebyla. Rcenze a donwload kdysi u Lorda na již zaniklým webu.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Aby nebyly vozy ČSD Vsr/Vtr v ORTS samy, doděláváme s @Josef Vogeltanz další typy dvounápravových vozů kvůli rozmanitosti nákladních vlaků. Jak jistě poznáte ze screenů, ještě je co ladit, protože se mi povedlo nějakým záhadným způsobem poplést textury animovaných nákladů. Ale snad to nějak zvládneme. Jedná se o reimporty těchto vozů z TS2018 se všemi náležitostmi. Díky @Josef Vogeltanz umí dynamickou nakládku, varianty ložené/prázdné a Ztrc má průběžné topení (býval řazen jako spěšninový do rychlíků) . Plus samozřejmě varianty koncový/vložený atd, znáte to sami. test10.jpgtest09.jpgtest08.jpgtest07.jpgtest06.jpgtest05.jpgtest04.jpgtest03.jpgtest02.jpgtest01.jpg
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Na slezině jsem si do notýsku zapsal úkoly a mezi jinými tam bylo konečně dokončit OR nastavení pro nákladní vozy ČSD. Tak jsem to vzal poněkud "z gruntu". Jednak jsem všechny vozy nastavil pro dynamický náklad. A to pro výchozí naložený i prázdný. Těm opravdu starým se dostalo i varianty sací brzdy (co kdyby se objevila nějaká stará nákladní lokomotiva se sací brzdou?). Potom jsem k tomu přihodil i trainset Zlatohorky, protože je to stejná krevní skupina. A aby to nebylo líto úzkorozchodnému vozovému parku ČSD, došlo i na něj. Reedice je ovšem plně v režii autora modelů.

A osvěžím paměť dynamickou ukázkou funkce dynamického nákladu v OR. Nakládka/vykládka kusového nákladu u otevřených vozů ovšem patří pod jeřáb. Nemějte mě tedy za zlé, že se předvádím u skladištní rampy. HUD zaznamenává změny zatížení vozů. Se zatížením se mění i jízdní odpory.
Vůz s dvojicí nádrží předvádí náklad do nákladu. Nádrže jsou statický náklad, kdežto přečerpávání PHM z cisterny již dynamický náklad. Vůz potom ve výtopně slouží jako mobilní čerpací stanice pro zbrojení motorových vozů (Dynakol). Na úplně stejném principu funguje i zbrojení lokomotiv a spotřeba za jízdy. Tedy lokomotivě se dynamicky mění zatížení a jízdní odpory podle stavu paliva, vody a písku.
K tomu je ale nutné mít nakládací/vykládací body v trati. Aktivity by tím dostaly možná nový rozměr. Je totiž nutné jako v reálu přivézt (vyzvednout) prázdné vozy, posunem na vlečku přistavit k nakládacímu místu, postupně naložit a naložené zavézt zpět na nádraží. Zařadit do soupravy a zavézt na místo určení. A taky obráceně.

 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
A zatímco se @Josef Vogeltanz snaží naladit nákladní vozy a definovat dynamické náklady, v PILOW Inc. jedeme bomby. Díky Šmejkimu budeme mít brzo možnost svézt se v ORTS v nové osmidvéřové „baice“ (a časem možná i ve čtyřdvéřové). Ovšem, nebude to model pro každého, vagon má neskutečných 65 tis. polygonů a pokud nepřijdu na to jak exportovat LODs tak bude jen s jedním. Při testech zatím nedošlo ke snížení FPS, ale taková jedna aktivitka od @Dan J. určitě s GPU a CPU malinko zamává. Takže jeden obrázek, který prý vydá za tisíc slov. Připraveny samozřejmě různé vozy s unikátními čísly a drobnými rozdíly exteriéru.
scr01.jpg
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Škoda že ani takéto pekné vagóny nedokázali prilákať cestujúcich a jazdia prázdne :)
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Tak je jasné že plnohodnotných cestujúcich by to neznieslo. Ale taká 2d kulisa by možno bola lepšia ako voziť vzduch.
 

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Hmm. Možná půjdou naučit "dynamicky" nastupovat a vystupovat jako náklad. Kdyby se trochu modifikoval parametr FreightLivestock. Alespoň názvem, aby neurážel. Ačkoliv co pozoruji každý den u náctiletých cestujích, mohl by zůstat beze změny.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Pikku, klobúk dole. o_O. Tak ono taký cestujúci by zniesli LOD, z väčšej diaľky by stačila kulisa a potom by to snáď bolo použiteľné.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Tak pajduláci se zobrazují jen na dvacet metrů, to je v pohodě. Spíš mě trápí že nejde exportovat LOD u baiek, je to moc náročný model polygonově. Snad to nějak přeperu.
 

Acatus

Provozní technik
Ikdyž název vlákna zde zní jasně, někdy si musím narolovat stránku nahoru, abych se přesvědčil, jestli čtu stále ještě sekci OR nebo jde o TS 201x;). Moc pěkné Pikku.
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ikdyž název vlákna zde zní jasně, někdy si musím narolovat stránku nahoru, abych se přesvědčil, jestli čtu stále ještě sekci OR nebo jde o TS 201x;). Moc pěkné Pikku.
Tak ony ty obrázky klamou tělem, jsou z modelovacího programu. Ve hře rozhodně nejsou tak pěkné ty modely. Hodně to ORTS paradoxně sráží trati, graficky jsou hodně pozadu za modely vlaků. Chtělo by to nějakou echt ORTS trať, něco jako je ta polská co z ní jsou zde na fóru screenshoty. A modely co tu presentuji jsou buď zpětně převedeny z mojí tvorby pro TS201x nebo od kolegy z TRS ( to jsou ty baiky například).
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Ještě bych chtěl poznamenat (aby nedošlo k mýlce), že figury cestujících jsem nemodeloval, jsou od autorů, publikujících svá díla zde. Odkazy na webstránky vč. zdrojového modelu jsou přiloženy ke každému adresáři s modelem lokomotivy či vozu. Pozorný spotter si zajisté všiml, že náš strojvedoucí (použitý v každém novém modelu) se ve svém volném čase rád sveze i jako cestující. :)
 

Dan J.

Strojvedoucí
No, pokud ti cestující budou fungovat jako dynamický náklad je to v pohodě, jinak ale nadšení z figurek ve voze je ošemetné, pokud nebude i varianta bez. Poněvač chudáci cestující v odstavených vozech. Bezdomovci tehdy nebyli... :) :) :)
 

Pikku

Pomocník strojvedoucího
No, pokud ti cestující budou fungovat jako dynamický náklad je to v pohodě, jinak ale nadšení z figurek ve voze je ošemetné, pokud nebude i varianta bez. Poněvač chudáci cestující v odstavených vozech. Bezdomovci tehdy nebyli... :):):)
Důrazně bych doporučoval těmito baikami nezaplňovat nádraží. Vidím je jako vhodný model pro hráčův vlak, ale jako odstavené nebo někde ve větším množství použité, to asi není ta správná cesta. I proto mají jiná pojmenování souborů i adresářů než původní Bai.
 
Nahoře