Open Rails vs 321

Skynet

Začátečník
Moje pc sestava: Amd phenom x4 (925) 2800 mhz, Ram DDR2 (8 Gb) 800 mhz, Graficka karta MSI (GTX 750) 2 Gb, Deska gigabyte ma770-ud3, SSD disk intel i330 (120 gb)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Použivam OR (Emulator a nástupce MSTS) v rozlišení 1920x1080, všechny traťe BP, 150 mám bez problemů v OR, ale když jsem se snažila spustiť trať 321 v OR tak se to prostě nespustí a všechno po 2-3 minutach načtení mi OR spadne na uvodní obrazovku a plochu windowsu. Základni original verze 321 na DVD byla od aktualizace 17 a postupně jsem 321 aktualizovala do 28.

Update, Bin jsem použivala od martina (Autor projektu 321) na DVD. Trať 321 spustim jedine bez OR, ale zase mam mizerné rozlišení obrazu a samotna hra je v nastavení simulatoru bez podpory v rozlíšeni 1920x1080.

Nevíte někdo v čem je problem ? Slaba pc, sestava, špatny grafický ovladač, anebo špatné nastavení parametru -mem: 512 u windows 7 x64 bit ? Už nevím co mam udělat.
Mam, už len zálohovanu složku 321 po aktualizaci 28. Rozumím se trochu ve složkách (Přepisuji složky GLOBAL, ROUTES, SOUND, TRAINS) v hlavní složce train simulator mam traťe BP, 321, 150. Zatím je tam aktivovaná 321 a ostatní složky jsem přepsala (BP-Global, BP-Routes, BP-Trains, BP-Sound .... atd)

Buď mam v tom bordel, ale nevím proč akurat mi nejede 321 na OR. Děkuji vam všem za radu a pomoc ....

Tohle mi nepomohlo. https://forum.msts.cz/index.php?threads/4756/
 

Skynet

Začátečník
Tak znovu a pozorně nastudovat: pořád totéž.

Už jsem to všechno prostudovala. Stahovala jsem omylem špatny soubour pro OR. Udělala jsem nejnovší instalaci 321. Použila jsem instalaci z originalniho DVD, update bin, global ... atd.

Po nakopirovaní správnych souboru do OR ( tsectionint.zip ) se mi 321 spusti na OR s aktualizaci 28. Ale nevim co je tam zase za další problem a jak to mam vyřešit. Prostředí je nádherne, ale auta a vlak s rychlikovou mašinou 350 maji podivůhodné chovaní. Když se vlak rozjede, anebo kamerou se otačim kolem vlaku, tak to chvíli jde normalně a pak to jemně zacuka a zaškube jako kdyby ta mašina 350 nezvládala utahnout 7 osob.vagonů a auta co projíždí kolem soupravy vlaku 350 taky hodně zacukavaji a jemně zaškubou při jizdě a tento proces se pořad opakuje. Renderuje to nějak s vykonem OR. Zkoušela jsem to nastavit na nejnižší ůroveň (Vzdalenost, Rozlíšení, Vypnute stíny) ale stejně mi to nepomohlo

Obavam se že můj počitač to na 4 jadrovem procesoru a graficke karte gtx 750 nezvlada, anebo OR není vhodný pro 321. Hledam ještě poslední zachranu a řešení, než to definitivně ukončím s 321 (Recyklace složek do koše)
A.jpgB.jpgC.jpgD.jpg
 

pepah

Pokladník
U nastavení -experimentální-bylo psáno ,že nemá být zatrženo -autom.upravit nastavení pro udržení zadaného FPS hry.
 

Skynet

Začátečník
U nastavení -experimentální-bylo psáno ,že nemá být zatrženo -autom.upravit nastavení pro udržení zadaného FPS hry.

Tohle jsem zkoušela, ale ikdyž jsem zrušila automaticke upravy FPS, hra není stale optimimalní a jak mašina 350, auta, pootačení kamery, tak to všechno zaškubne a zacuka. FPS je kolem 55-60. Něco je špatně nastaveno v OR, ale fakt nevím, už co ....

Posilam video co to vlastně děla ve hře a jak se chova 350 + cela hra. Nahravka je aktualni jenom do 2:40 zbytek bylo zamrznuti a bad bandicam programu. Omlouvam se, ale než nahodim pantograf, odbrzdení a čekani tak to chvilinku zabere, než se moje 350 rozjede ...

Po ukončení OR mi ještě tohle vyhodi (Scren)

Tady je to video :
Hlašení OR.JPG
 

Icik

Pomocník strojvedoucího
Ahoj, vzhledem k sestavě v záložce OR Experimentální nastav Úroveň vykreslování detailů na "Výchozí detaily" posuvník doprostřed.
Omez snímky na lock 30 fps v BandiCam a nebo v NvidiaInspectoru.
 

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Jeste dotaz, jsi uzivatel nebo budes neco pro msts/or delat, pokud prvni, msts nepotrebujes a rovnou instaluj dvd s 321, navic Martin psal, ze trat neni optimalizivana pro OR.
 

RadstaR

Cestující
Bohuzel problem je v tom, ze nemas dostatecne rychlej pocitac aby ti udrzel 60 fps. OR moc dobre neumi pracovat s vertikalni synchronizaci a tak je lepsi ji vypnout a nebo nechat zapnutou a jak psal Icik, tak omezit FPS na 30. Rozhodne nedoporucuju zapinat automaticke udrzeni FPS, ktere beztak nefunguje. Sam jsem provozal OR na i7 920 2.8 GHz a GTX 750ti v 1600x900 a dalo se to hrat bez problemu vcetne trati 321 (bez jakychkoliv uprav, jen instalace z DVD + aktualizace). Jedinej rozdil byl ten, ze jsem hral vzdy nejnovejsi build OR a ne ten starej 1.2 ze stranek. A ta chyba s updaterem je normalni, toho si nemusis vsimat.
 

Skynet

Začátečník
Na OR mi trať BP, 150, 310 jede bez problemů a je to optimalní jízda bez lagovani, akurat jenom ta 321 děla problemy s OR. Takže toho jsem se nejvíce bála, že můj počitač, už umíra. 4 jádrove cpu AMD, Ramka a graficka karta gtx 750, už asi nestači na 321. Můj manžel se v pc sestavach nevyzna, ale chtělo by to asi ACER PREDATOR a doufam, ze pro 321 bude tento stačit

https://www.czc.cz/acer-predator-orion-9000-cerna_2/228725/produkt zatim ho, ale nemaji v prodejne. Ale ještě bych zkusila ty poslední možnosti co mi tady uživatele napsali. Dneska mam volno, takže nastavim OR jak mi tady poradili uživatele a uvidime. Cely problem je v tom, že se nechci rozloučit s 321 je to nadherna trať a OR použivam proto, že mi dava možnost většího rozlíšení, což v zakladním nastavení MSTS je jenom 1280x1024.

Zkusila bych ještě nastavit OR a graficku kartu, jako poslední možnost a pokud to nezabere tento počitač konči v kontejneru ....

Jeste dotaz, jsi uzivatel nebo budes neco pro msts/or delat, pokud prvni, msts nepotrebujes a rovnou instaluj dvd s 321, navic Martin psal, ze trat neni optimalizivana pro OR.

Nevzdavam se, ještě vyčerpam poslední naděje a rady uživatelů a donutim OR, aby zapracoval v 321. Jsem tady jenom jako host a OR použivam, protože nabízi možnost vetšiho rozlíšeni a to chci využit a zahrat si 321 minimal na 8 hodin z košic do prahy.

Ahoj, vzhledem k sestavě v záložce OR Experimentální nastav Úroveň vykreslování detailů na "Výchozí detaily" posuvník doprostřed.
Omez snímky na lock 30 fps v BandiCam a nebo v NvidiaInspectoru.

Dneska to nastavim a otestuji a doufam, že tvoje rada zabere, pokud ne, pak na vine je můj počitač

Nastavení grafické karty. Vertikální synchronizace - ZAPNUTO

Promin možna jsem tě nepochopila, ale maš na mysli nastaveni graficke karty globalne, nebo si mam najit tu hru v graficke kartě a tam to nastavit ? Protože v GUI menu nastavení graficke karty pro nvidia ma nastaveni buď globalně anebo externe nastavení, ale tipuji, že to bude určitě ta druha možnost ....
 

Skynet

Začátečník
Mam verzi 1.9.7.3, ale nemohla jsem najit to nastavení na 30 FPS. Ja nevim jestli je tohle, ale zobrazuje to jinim číselním udaji misto 30 FPS

Nastaveni vertikalne synfronizace ZAP/VYP/Adaptivní režim v nastaveni graficke karty nepomohlo, uroveň vykreslovani detailů je na vychozí hodnotu.
321 na OR nadale laguje ...

Na 90 % jsem si, už jista, že to bude počitačem. Nejslabší procesor amd phenom II x4 (2800 mhz) a zastarala graficka karta gtx 750 frozzen od msi.
Tady je poslední naděj, rozhodla jsem se přetaktovat celý počítač do kritických udalostí a navyšit frekvenci na cpu z 2800 mhz, na 3800 mhz a přetaktovat graficku kartu na vyšší uroveň. Na OR mi napřiklad BP jede bez problemů na 1920x1080 bez lagovaní s FPS 60-80

To je jenom dočasně než mi manžel koupi ten ACER PREDATOR mega herní počitač. To není možny, aby to nešlo a vymazat 321 anebo ji hrat bez OR nepřichazí v nepřichází v úvahu ...

S martinem (autor projektu 321) je s ním teď momentalně těžka komunikace, totižto nechce nikomu odpovidat na e-mail a ja mu docela rozumim je to otazka jeho soukromi a vím, že byl velice naštvaný když se jeho projekt objevil na nějakem warez serveru a jeho webove stranky norton antivirus označoval za infikovane. Bylo to, už na něho moc ....
 

Přílohy

  • 3.JPG
    3.JPG
    223.6 KB · Zobrazeno: 34

pepah

Pokladník
Toto nastavení mi poradil Icik ,
v Profiles si musíš nastavit Openrails
a všechny exáče dát do zelené lišty.
Postup je přibližně očíslován.
 

Skynet

Začátečník
Ahoj, no zkoušela jsem to, ale nezabralo to. V každem připadě ti děkuji za ochotu a snahu. Na vině je tento počitač. Nechala jsem ho přetaktovat na vyšší uroveň

4 jadrove cpu už je na 3600 mhz, grafika přetaktovana a přidala jsem dalši 2x DDR2 (800 mhz) ramky. Už nemam 8gb, ale 12 gb. Je to v biosu nastavené vše v červenych číslech.

321 na OR, už nelaguje FPS je 60-70. Teplota cpu je kolem 75 a graficka karta je na 95 stupnu, ale jsem velice rada, že se to konečně rozjelo bez lagovaní. Monitor je na frekvenci 120 hz (Mam podporu 3D vision), ale ikdyž ho dam na 60 hz nic se neděje.

Chtělo to jen silnejší pc ...

Nema smysl hrat BP, 310, 150, 321 bez OR, není to zažitek z hry.
 

Pepan z Bíliny

Cestující
Zdravím všechny kolegy a hlavně naší milou kolegyni.
Skynet mám tan samej problém. Od Martina mám DVD 321 a na tom samém PC kde mi 321čka v pohodě jela jí ted nerozjedu.
Jedno a to samé PC. V ničem jsem se nevrtal. Pouze jsem znovu instaloval OR. Všechno jede jenom 321čka ani prdlajs. Denně tady čtu Vaše příspěvky a ne a ne a ne. Nejede.
Ještě nějaký čas se v tom budu hrabat a pak si to asi mrsknu někde na švestce.
Skynet držím palce a ostatním díky za pomoc. Jdu si to hodit.
Pepa z Bíliny.
 

Skynet

Začátečník
Zdravim tě a děkuji ti za hezky pozdrav. 321 jsem konečně rozjela na OR s upravenyma složkami tsectionint.zip, ale bohužel není kompatibilní s OR. Martin autor 321 bude muset udělat opravu, ale pochybuji, že bude mit na tohle čas, protože 321 je neskutečně velice dlouha trať a neni to ani jeho povinnost.

Jízda je sice optimalní na FPS 60-80, ale musela jsem přetaktovat procesor na vyšší frekvenci minimalně 3600 mhz. Při jízdě z košíc do prahy měla jsem modru smrt a restart biosu (min 10x) nevim čim to je, ale na tomhle, až ta nezaleží. Jedine co jsem si všimnula je chovani 321 s OR. Na některých stanicich nefungovali vůbec navěstidla a v kolejištich na některých usecích rostou stromy. Jsou narušene bloky protože hraní v MSTS a v OR nejsou na stejne urovni. Prostě OR se fakt nehodi na 321 dokud martin neuděla opravu a kompatibilitu.

Rozhodla jsem se vratit zpatky na trať BP (Přejmenovala jsem složky) Dokud jsem nereinstalovala BIN a OR, hra mi prostě padala do windowsu. tsectionint.zip a BP = Konflikt. Nevim jakto je s tím parametrem mem: 512 co se dava do exaču, ale ja jsem ho zrušila pokůd použivam OR na BP.

350 byli s ní problemy, než se ta mašina rozběhla a nastartovala 15 minutove čekaní na přípravu 350 v OR odbrzdění atd a zabrzdní vzdalenost je hrozně kriticka. Tohle všechno bylo v 321 a na BP a 150 nevidím žadne problemy.

Jsou možnosti: Pořidit si herní noťas co da max rozlíšení jak v msts nastavení, alebo čekat na opravu, až to martin zprovozni na OR, což pochybuji takže jsem odložila 321 na hřbitov do te doby se fakt OR nehodí na 321 a nemůžeme s tím nic udělat, napsala jsem martinovi neodpovida a ja mu docela rozumím, určitě ma milion e-mailů, když ho každy s tím jen otravuje.

Nikdo, už nechce hrat msts bez OR na vetší rozlišení. Fakt ta souprava je placata a ma to zubate a ošklive hrany. Nic v každem připadě budu čekat, ale do te doby, už budu mit herní počitač ACER PREDATOR a tento komp recikluji do kontejneru. Původně jsem ho mněla jenom pro kancelař.

Přeji ti hezky den ....
 

Pepan z Bíliny

Cestující
Zdravím opět naší milou a určitě i hezkou kolegyňku Skynet.
Nalila jsi mi zase krev do žil a prubnu to ještě jednou. Věšení se zatím odkládá. Je mi jasné, že u mne je problém mezi židlí a klávesnicí. To se musí prostě vysedět ale kdybych to nezažil na vlastní kůži tak neuvěřím. Jak jsem už psal všechny tratě v OR šlapou jenom ta 321čka nejde. Ten samej počítač asi před měsícem 321čku v OR pustil.
Tak ruce na prsa a jde se na to. Drž mi palce.
Josef
PS. Pro Boba...Tak už jí to odpust. Skynet se určitě polepší.
 

Skynet

Začátečník
Pro Boba...Tak už jí to odpust. Skynet se určitě polepší.

To je v pořadku vůbec si toho nevšimej on si to prostě zaslouži, abych byla na něho nepřijemna a ty jeho sproste poznamky ignoruji. Nazval mně blbkou a podle mého názoru je to ještě vetší hňup a provokater než jsem si myslela. Administratora jsem požadala o zrušení učtu na SZ. Tu radost mu klidně udělam, ale, abych vymazala a přestala hrat msts, tak na tohle pan bobinator může klidně zapomenout a může se klidně postavit na hlavu. Je mi to uplně jedno co si on o mně mysli. Takový sprostý dopis jsem nikdy nedostala, pokud to byl ovšem on, nejsem si, ale v tom ještě jista. Mohl to být někdo jiný, ale to, už neřešim a pokud byli tady ještě nějake holki anebo uživatele z cizích zemi a všechny je zavrhnul jenom proto, že neumí jeho jazyk a odehnal je a mysli, že je kazatel nebo búh tak u mně s tim teda neprošel.

V každém případě bych se chtěla ostatním poděkovat za pomoc a važim si toho (Pepah, RadstaR, Icik a ostatni) a přeji vam všem hezký vikend.
Pepíku tebe držim palce a hodně štestí s 321. Přeju ti to. Martin určitě něco vymysli a opraví to. Některe vozy jsou, už kompatibilní s OR

Nejlepší by bylo pro 321 herní noťas bez OR. Protože tam nemusiš zase davat takove vysoke rozlišení jak na pc a vzhled je docela nadherní bez zubatych hran na obrazovce. Alespoň to je dočasne řešení. Ostane traťe nejsou pro mně zajimavosti, vždycky jsem si zahrala jenom 321, protože martin stale na ni pracuje a vylepšuje ji dokud jsem neobjevila ten emulator OR pro vetší rozlíšeni. Odpovidam, už naposledy.

Ahoj a rozjeď to ! .....
 
Nahoře