RailSim

Sian_CZ

Začátečník
Dneska jsem se tak zasnil a vzpomněl si na časy kdy jsem študýroval na dopravce v Děčíně a tohle jsme s klukama pařili. Nehraje to tu naaaahadou někdo? Respektivě je vůbec možnost si to dnes na moderních PC ještě zahrát? Podle mě jeden z nejlepších vlakových simulátorů ever!
 

skautik

Cestující
Jsem tu dnes jen na minutu, ale tohle mě zaujalo - bavíme se o tomhle? :D
http://www.dmg-berlin.info/page/lok/lok.php
Nevím přesně, které roky to bylo, tipuju tak 2002 - 2004? :rolleyes: Teď už jsem to dlouhé roky neměl v ruce, ale tenkrát jsem to měl za jeden z nejrealističnějších simulátorů té doby, bez ohledu na grafiku. A samozřejmě s českými tratěmi, Liberec - Tanvald tuším, víc si nejspíš nevzpomenu.
A na desítkách už to nejspíš nerozjedeš, musí se to spouštět přes emulátor - já to zkusil přes DOSbox a tam se to podařilo. :)
 

Přílohy

  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    158.8 KB · Zobrazeno: 74

Venny

Signalista
Jo tohle jsem taky hrával, to je tak záležitost let 2002-2003.Fungovalo na 98, Me, na XP už asi ne bez nějakých pomůcek.
K výběru byla řada nejen našich lokomotiv vč. páry, dal se nadefinovat vlak, jezdit se dalo po řadě českých tratí - Praha - Kolín, Praha - Ústí, Ústí - Chomutov, Ústí - Nymburk, Liberec - Česká Lípa atd. Delší trati byly rozděleny na více úseků. Možnosti samozřejmě úměrné možnostem své doby, t.j. velmi zjednodušené zobrazení, žádný vliv na trasu (tj. nešlo stavět aktivity), žádné posuny, žádné zobrazení stanic (max. 4 koleje, statické soupravy), řízeného vlaku, žádný provoz... Už to ovšem umělo pohlídat např. překročení rychlosti, adhezi... Čas jízdy a viditelnost se řídily podle reálného času a data. V porovnání s nastupujícími simulátory postupně upadal do zapomnění.
 

Sian_CZ

Začátečník
Jo přesně tohle myslím. Na škole jsme v tom soutěžili kdo odjede trať za lepší bodové ohodnocení :) Bylo to naprosto skvělé. Tolik hodin ztrávených u klávesnice :) A vidíš DOSbox mě vůbec nenapadl. Díky za tip! ;)
 

skautik

Cestující
No za málo. :) Akorát jsem po těch letech měl maličko problém vzpomenout si, jak že se celá ta sranda ovládá. :D
A řekl bych, že i na XP to běželo ještě v pohodě. Alespoň mám ten pocit, že jsem tenkrát měl v ruce jen W XP, a v té době jsem emulátory či podobné věci určitě nepoužíval. Dneska už jedině ten DOSbox, přičemž tam jsem to rozjel v rozlišení tak 600x800 či kolik, ale to by se určo s trochou snahy dalo napravit. :)
 

Venny

Signalista
RailSim byl v té době asi jediný "fírovský" simulátor, když pomineme dětské hříčky. Poměrně dost ovšem bylo dispečerských simulátorů a to velkých stanic (Plzeň, České Budějovice, Kolín, Bohumín, Česká Třebová Praha hl.n. atd.), uzlů (Brno, Ústí n.L.) a celých tratí (Plzeň - Cheb, Praha - Kolín, ...) včetně fiktivních. Z těchto simulátorů vyčníval svým provedením simulátor "Liberec". Kdo zná, určitě potvrdí. Škoda, že na Win7 již nechce jít... :)
 
Nahoře