Trať ŽSR 130 Bratislava-Štúrovo /Komárom/

Stav
nelze přidat další příspěvky.

zbynda

Provozní technik
Pánové, nějaká historie kolem tohoto místa by nebyla ? Jezdím kolem toho pravidelně odstavovat na Nové Mesto. Vypadá to, jako by už tam 20 let neprojelo kolo
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
zbynda: Jedná sa o "odovzdávkové" kolajisko podniku Istrochem ( ex Chemické závody Juraja Dimitrova ). Podnik je už v troskách a kolajisko je tým pádom zbytočné. Ináč pár rokov dozadu tam ešte stáli súpravy vozov Eas súkromných dopravcov. V súčasnosti sú už zjazdné iba dve koľaje najbližšie k koľajám ŽSR. Občas tam stoja súkromné lokomotívy, predtým to využívala spoločnosť BRKS. Zaujímavosťou sú návestidlá vzor DDR ( presný typ teraz neviem ), ale už sú nefunkčné. Na opačnej strane smerom k žst. Predmestie sú už tieto koľaje a výhybky vytrhané. SAM_0443.JPG
 

Jozef Mihalik

Cestující
@zbynda Na nete sa nachádza niekoľko zaujímavých príspevkov o dimitrovke a jej vlečkovom systéme, ale sú roztratené a veľa odkazov je už nefunkčných. Mám poruke dva odkazy, ktoré sú ešte aktívne:
https://blog.sme.sk/diskusie/155658...eho-podniku-skoncil-dobrodruzne.html#10805486
http://ciernediery.sk/ruzinovsky-poslanec-bajer-moj-vztah-k-industrialu/
@nebulus K návestidlám na vlečkovom systéme dimitrovky som na vlaky.net našiel:
https://www.vlaky.net/zeleznice/spr...SR-CSD-3-cast-Tie-este-sucasne-ale-ojedinele/
 

dem

Strojvedoucí
Tá vlečka je stále živá. Patrí to pod Duslo šala. Robil som tam donedávna. Hore na korei má Duslo dispečera, ktorí riadi prístavbu a odovzdavku medzi Istrochem a zsskc. Vozí sa tam sirouhlik a anilin a ešte čosi. Vyrába sa tam granulát pre výrobu pneumatík. Je to tam dosť zaujímavé pracovať...... ešte je tam aj kovošrot a chodia tam easy na nakládku.
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Jozef: Ďakujem za upresnenie. V súčasnosti je značná časť prevádzok Istrochem už aj zbúraná, hlavne to čo bolo vidno z trate 130. Ale podarilo sa mi to nafotiť a vymodelovať, takže v MSTS to máme. Aj koľajisko Kórea je tam ešte v plnej sile :)30120615_1324711174297516_848958310_n.jpg
 

nebulus

Pomocník strojvedoucího
dem: Ďakujem za informáciu o prevádzke. Bol som v tom že tam už defakto nič nefunguje. Každopádne s touto lokalitou sú už iné plány ( výstavba bytov na kontaminovanej pôde pre netušiacich prisťahovalcov z iných častí Slovenska :- ) ) a úplná likvidácia podniku je len otázkou času. Samotné Duslo Šaľa teraz zasiahla dalšia vlna prepúšťania.
 

Zenobiusz

Začátečník
ahoj
Mám žádost, pokud je možné někde načíst tuto novou verzi trasy, protože zde není možné ji stáhnout. Omlouvám se za mé češtiny, ale používám Google překladatele :)

děkuji
 

duuso

Pomocník strojvedoucího
Trať vo verzii 2 je vo vysokom štádiu pred zverejnením. Makám od novembra na plné obrátky. Bratislava je hotová, testol som to v zime a v noci, doplnil/vytvoril chýbajúce nočné a zimné textúry, Nebulus dorobil dôležité objekty. Momentálne sa ešte dorába model oporného múru na ulici Pražská nad hlavnou stanicou v Bratislave. To bude zatiaľ bodka za celou stavbou. Už to len zoštíhliť lebo to má 5,5GB a posielam poskytovateľovi webpriestoru na download. Dátum odomňa prosím nechcite.
 
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nahoře