Lokomotivy ve filmu

Rocker

Hradlař
Ale zábery sú to pekné. Hlavne nakonci tá rakaňa s tým nákladom. Páči sa mi to ;)
 
Naposled editoval moderátor:

Pawlik

Průvodčí
Neděkoval, jaksi mám podvědomí, na čem se jezdí a jezdilo.
A to ten tankodrom, co tu byl před dvaceti lety, je s dneškem nesrovnatelný.
Jinak doporučuji shlédnout tenhle zajímavý kaskadérský kousek:
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Pawlik napsal:
Teda stav těch kolejí, to je síla!
To bylo normálka. I po takových kolejích se jezdilo 120. Pamatuji si, jak jsme vjeli do takové kaluže a jak pražce dosedly v bahně, cáklo to až na okno. Ale to byl problém hlavně tratí v Čechách. Morava a Slovensko na tom byla mnohem lépe. Pamatuji si, když jsem jezdil domů z praáce, tak z Prahy až do Třebové nebo někam po Kutnou Horu to bylo samá třicítka nebo padesátka. Nejhorší byla uhelná vlečka Kolín - Lysá. Ale když se jelo z Havlbrodu do Brna, vlak nasadil 100 a tak jel až do Brna. Z Třebové do Brna to samé (tedy plná traťová), jen kolem tunelů u Adamova byly trvalé pomalé. V Čechách jsme jako neudržovanější trať vyhodnotili Týniště - Choceň. Tam byl traťák, který se o koleje staral.
 

David Hájek

Pomocník strojvedoucího
Tommy66 napsal:
...
Vycházel jsem ze scény ze začátku filmu kde mi to nástupiště a schody víc připomínalo Vítkovice.
...

Zdravím,
na začátek filmu si moc nepamatuji,ale klidně to ty Vítkovice být mohly. No nic,až film seženu,určitě poreferuji.;)

David
 

Tommy66

Hradlař
Samozřejmě tento film mám ve své sbírce. Takže pokud by jsi měl zájem mohu ti ho zapůjčit. Ale pochybuji že by byl natáčen na dvou nádražích takže spíš jsem se spletl.
Jinak moje připomínka k okolním kolejím se netýkala ani tak jejich stavu jako počtu kde je mezi Vítkovicemi a Hlavním nádražím diametrický rozdíl ;)
 

klimi

Signalista
Zdravím.
Nevím, zda to tu už bylo, ale dneska jsem shlédl Hlídače č.47 a tak mě napadlo si jen tak ověřit, zda časově odpovídají ty stroje a vozy, které tam jezdí.
Jde mi hlavně o ty Rybáky (pokud to vůbec byly Rybáci). Kdy se začali vyrábět? Našel jsem, že to bylo kolem roku 1940.
Můžete mě prosím někdo opravit?
Díky
 

Dan J.

Strojvedoucí
Zbyněk Šemora napsal:
Však v jednom dílu Vinetua na pozadí také projede auto. :D
A v pokladu Inků, jede na skalách autobus. Je to výborný kontrast k tančícím indiánům.:D:D:D
 
B

boda.em

Host
RE:

Fabio napsal:
V seriálu poslední sezóna hrála 150 nebo 151, číslo si už nepamatuji. Seriál se (pokud vím) odehrával v Liberci, tak nevím jak se tam dostala elektrická lokomotiva. Zdá se mi že tam byla i 742

Poslední sezóna se natáčela i na nádraží v Berouně. Tam se objevila i 150 nebo 151. Ta výpravčí není herečka, ale skutečná výpravčí tehdy sloužící v Berouně.
Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Však v jednom dílu Vinetua na pozadí také projede auto. :D
A v pokladu Inků, jede na skalách autobus. Je to výborný kontrast k tančícím indiánům.:D:D:D

Zdravím. To auto myslím projelo v Pokladu na stříbrném jezeře. Bylo to hodně v pozadí.
 
Naposled editoval moderátor:

orlov

Hradlař
Včera som zhliadol film Nezastaviteľný ( Unstoppable ), kde "hlavnú" úlohu hrajú americké loko typu SD40 ( asi ), takže si dovolím takú minirecenziu:

Keďže ide o typický americký akčný film s predvídateľným dejom, tak by som si ho ani nepozrel, nebyť skutočnosti, že ide o železnicu a v jednej z hlavných úloh hral Denzel Washington, ktorý nesklamal. Pointa filmu je, že strojvedúci sa pri presune súpravy nákladného vlaku z jednej odstavnej koľaji na druhú ( mimochodom súprava je bez vzduchu, zapojovať ho vraj kvôli takej prkotine nebolo nutné ) rozhodne vyskočiť zo zatiaľ pomaly idúceho vlaku, aby ručne prestavil výhybku, pričom v kabíne nastavil dynamické brzdenie. Lenže - a teraz to príde, s lokomotívou pri vjazde do výhybky hegne a čuduj sa svet, všetky páčky a hejbátka sa samovoľne prestavia na plný výkon a začne sa naháňačka. Na moje počudovanie ma film celkom vtiahol do deja a nakoniec som sa počas celého filmu nenudil. Nechýbal samozrejme klasický happyend a výsledok toho je, že ma zasa uchvátil perfektný hlboký dunivý zvuk loko SD40. Takže sa chystám s ňou po dlhšom čase prevetrať, ale v Raliworks 2 - predsa len je graficky prepracovanejší ako MSTS.
 

OndraJ

Skladník
Jen doplním, pro případné angličtináře - zde je možné si přečíst o průběhu události, která kterou se filmaři (více či méně volně :cool: ) inspirovali.
 

bobor

Skladník
Tak som si ten film "Nezastaviteľný" pozrel aj ja, sklamal ma na plnej čiare, ako keby v Amerike platili úplne iné fyzikálne zákony, všetko bolo úplne prehnané a nereálne. Potom som ten film už len pretáčal, pozerať sa to fakt nedalo. Nula bodov. Neodporúčam.
 

kucimsts

Skladník
Tak jako co se dalo od takovýho filmu jinak čekat :) Mě se teda líbil.. jen mě dorazil prostě ten průjezd tím obloukem po jedný kolejnici :D
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Na CSFD 75%. Za co ? Já podobné filmy z USA nesnáším. Fyzikální zákony jako z jiného světa. Viděl jsem to už dávno. Nebylo to, jak tou helikoptérou za lano chtěli ten vlak zastavit?
Mám stejný názor jako bobor. Za mě také 0 bodů,
 

kucimsts

Skladník
To s tou helikoptérou je jinej film :D ale taky mě to pobavilo... Tohle je právě novinka roku 2011 :) Jako ale ten průjezd obloukem sem právě v tomto filmu viděl poprví :D
 
Nahoře