Nehody

charlie600

Skladník
To jsou hluboké myšlenky, ale musím konstatovat, že jen přešlapuješ v tom ho*ně.
Zde je tvé uspokojení nad jejich smrtí v souvislosti s dalším nešířením jejich genů zcela jasné:
Ono je možná dobře, že ty děti nepřežily. Takový genetický materiál by se neměl dále šířit.
Nic o zranění, trvalých následcích, utrpení v případě přežití. Celý tvůj příspěvek č. 3279 už je jen snaha se z výše uvedeného hnusu vykroutit.

Nevím, jestli si to uvědomuješ, ale tvůj postoj se dá interpretovat i takto:
Pokud by ty děti na místě nebyly a jejich otec vjetím pod vlak prokázal závadnost svého genomu, pak by se ty děti měly přinejmenším označit nálepkou "nevhodné do chovu".o_O Teď jen doufej, že nikdo z tvých přímých předků neprovede na přejezdu něco podobného, byl bys v tu ránu také nevhodný pro budoucí rozvoj lidstva.
Absurdní, že? Už to chápeš?

Technická - v případě, že byl řidič jejich biologickým otcem, tak mohlo. V případě, že byl jejich otčím, jak jsi napsal, tak asi těžko.
Vozidlo řídila dvatricetilá řidička! Zdroj ČT1 v 19:30 hod.
 

MERIDIAN

Pokladník
Tyhle případy jsou jen mediálně hodně viditelná špička ledovce - situace v naší společnosti. Jakákoliv omezení v podobě zákonů čí vyhlášek jsou brána jako útok na demokracii. Ruku na srdce, kolik z nás jezdí v obci 50 a mimo nepřekročí 90ku? A ani třeba nevíme, že někdo naštěstí chytil za ruku dítě, které by nám jinak vběhlo pod kola a tak máme stále pocit, že auto perfektně ovládáme a proto můžeme jezdit rychleji. A mluvit v této souvislosti o dědičnosti je nesmysl. Znám blbce, co mají bezva děti a naopak.
 

Plexi

Signalista
To je jako napsat, že vypadáš jako rozumný člověk, ale ve skutečnosti jsi kretén (pouze názorný příklad pro vysvětlení, nechci zpochybňovat tvou chytrost).
Jinak nechápu, co ti na tom připadá natolik pro mě uspokojujícího. Mě to nijak neuspokojuje, spíš mě to naopak vytáčí. A dále - chtěl jsi to vysvětlit, tak vysvětluju.

Jinak o tomhle úhlu pohledu jsem neuvažoval. Díky za "převrácení". Dál jak již bylo zmíněno - redukce slabších jedinců. Možná by to ty děti někdy v budoucnu taky čekalo. Stejně, jako s chlastem - táta alkoholik, vyřadil se ze hry sám, a dá se čekat, že jeho děti budou taky velmi náchylné k pití. Pořád si stojím za tím, co říkám a píšu.
Mě spíš připadá, že kdesi ve vás je neschopnost snášet realitu, stejně jako v těch idiotech, co požadovali stažení videa SŽDC. Realita je někdy vtipná, někdy smutná, někdy drsná a občas je to trochu cynické, ale těžko se to dá změnit a je na vás, jak se s tím vypořádáte. Tak to prostě je - řidič debil nebo smolař, děti měly tak trochu "štěstí v neštěstí".
Zní to všechno dohromady blbě, ale mám pocit, že už jaksi nemá smysl se tím zabývat a lepší formulace stejně nevymyslím.
A chybička se vloudila.
 

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
... Stejně, jako s chlastem - táta alkoholik, vyřadil se ze hry sám, a dá se čekat, že jeho děti budou taky velmi náchylné k pití. Pořád si stojím za tím, co říkám a píšu.
...
Nechtěl jsem vstupovat, ale v tomto pravdu nemáš. Dědičnost může být až přes několik generací. Ale nemusí být, když potomek má silnou vůli a rodiče bere jako odstrašující příklad. Znám hodně velmi slušných lidí, kterým se jejich vlastní rodiče dost nepovedli. Ano. Táta alkoholik a potomek naprosto v pohodě. A slušný pohodový člověk, má 3 děti a ony také nemají žádné problémy. Jiný kamarád, oba rodiče špatně. Pohodový férový člověk.
Tak sakra nesuď děti, jejichž rodiče nejsou zrovna vzorem lidské společnosti. Většina se za své nepovedené rodiče stydí.
 

popocatepetel

Začátečník
Stejně, jako s chlastem - táta alkoholik, vyřadil se ze hry sám, a dá se čekat, že jeho děti budou taky velmi náchylné k pití.

Tak k tomuto aj ja rád niečo napíšem. To, že by niekto zdedil alkoholizmus, sú len neskutočné žvásty a neskutočný alibizmus. Som si na 100% istý, že alkoholizmus nie je dedičný, alebo chcete snáď povedať, že je to proste dané, že ten potomok bude alkoholik? Veď je snáď svojprávny a vie sa rozhodnúť, či si vypije alebo nie. Je až desivo jednoduché nevypiť si. :) A čo sa tohto konkrétneho prípadu týka, je smutné, že za blbosť druhého zaplatí aj nevinný. Ak by to napálil niekde do stromu sám, je to iné, ale ak tým ovplyvní aj iných, je to nanič. OK, ovplyvnil by aj svojich príbuzných, to je jasné, ale ...
 

Venny

Signalista
Alkoholismus jako takový NENÍ dědičný. Dědičné ovšem mohou být určité rysy, sklony, dispozice (je jedno, jak to nazveme) v charakteru jedince, které v souladu s výchovou v rodině, ve škole, ve společnosti mohou ten alkoholismus zapříčinit.
Např. pokud synek doma vidí, že fotr chlastá, mlátí mámu a děcka, začne to v určité fázi života považovat jako normální jev. A pokud se mu nedostane nějakého bloku, je velká pravděpodobnost, že v té tradici bude pokračovat, pokud je geneticky vybaven nerozhodností nebo naopak přebujelým sebevědomím, prchlivostí nebo naopak naprostou flegmatičností, slabošstvím apod. A to již dědičné je. A protože "talent" je jen určité procento "úspěchu", hodně záleží i na vlivu vnějším, ale to už bych se opakoval. I chlapík nekňuba nebo chlapík pozér nemusí nutně propadnout alkoholismu, pokud mu to není vsunuto někým z rodiny, z kolegů či od kamarádů z mokré čtvrti. Prostředí formuje.
 

Venny

Signalista
Další pokračování ohledně nedávné nehody u M.L.
https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/karlovarsky-kraj/2895023-vlak-ktery-vykolejil-u-marianskych-lazni-jel-skoro-trojnasobnou#utm_content=videa&utm_term=vykolejení vlaku&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz&title=Vlak, který vykolejil u Mariánských Lázní, jel skoro trojnásobnou rychlostí, než kolik bylo povoleno

Tak téměř trojnásobná rychlost, neznalost situace, problémy v návěstění....
Jenom zázrakem byla škoda "pouze" materiální. Nedejbože kdyby to byl Ex nebo pendolino.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
Tak téměř trojnásobná rychlost, neznalost situace, problémy v návěstění....
Problémy v návěštění měla a má SŽDC letité a ani tentokrát to neměli označené dle předpisu. Strojvedoucí neměl šanci z toho krpálu tu třicítku ubrzdi na vzdálenost, kdy ji uviděl a to ve dne. Za tmy by na brzdu ani nesáhnul. Potáhne se to roky jak Studénka, konkrétní viník nebude nalezen. Budou snahy to hodit na fíru, ale tam to odstřelí i právnický elév nebo se fíra snadno obhájí sám.
 

Považan

Cestující
Nedejbože kdyby to byl Ex nebo pendolino.
K tomu "keby" som počul aj také špekulácie, ktoré vyplývali z toho, že mašiny sa nevykoľajili, keby tam šla iná súprava zložená z iných možno aj osobných vozňov, nemusela by sa vykoľajiť. Ložené "cibuláky" majú ťažisko dosť vysoko takže možno je na tom aj niečo pravdy. Na skutočnosti nedokonalého návestenia a nahradenia pomalej jazdy trvalým obmedzením traťovej rýchlosti to ale nič nemení.
 

Tom Kanka

Průvodčí
K tomu "keby" som počul aj také špekulácie, ktoré vyplývali z toho, že mašiny sa nevykoľajili, ...
To druhé Eso vypadlo také, dokonce na videu je to vidět, včetně toho jak doslova vyhodilo z kolejí Rajku za ním, i následné utržení smetáku.
Nicméně, chyba je rozhodně především na straně SŽDC, i když ta se bude ohánět nedodržení všech možných ustanovení předpisů.
 

bob57_cz

Učitel češtiny
chyba je rozhodně především na straně SŽDC, i když ta se bude ohánět nedodržení všech možných ustanovení předpisů.
Jenže k nedodržení předpisů došlo právě na straně SŽDC. Mezi předvěstníkem 3 a rychlostníkem 30 byly ještě další rychlostníky, které tam být neměly.
 
Nahoře