Stavba cabviews pod MSTS Bin

Martens

Strojvedoucí
Správce
Protože MSTS Bin se pomalu dostává do podvědomí a cabviews (kabiny) se začínají překlápět pod MSTS Bin, vznikají nová omezení a požadavky na tvůrce. Zde jsou tedy první z nich:

1) Přepínání kabin P/Z - pro správnou funkci přepínání kabin P/Z je bezpodmínečně nutné mít nadefinován ovládací prvek DIRECTION TRI_STATE a to i u statických cabů. V případě, že není tento prvek nadefinován, tak při pokusu o přepnutí na zadní stanoviště MSTS Bin vytuhne

2) V cvf nesmí být nadefinován žádný prvek, který nemá vyplněnou položku Graphic - MSTS se tím může stát značně nestabilní.

Pro body 1) a 2) lze jednoduše vyřešit ovládací prvky tak, že se udělá jednoduchý ace a celý se schová do alfa kanálu. Na tento ace se pak odkazují prvky, které jsou použity třeba pro zobrazení do HUD (F5).

Ještě vysvětlení k anketním otázkám:
Pokud by se použily nové podmínky pro definice světel nebo přepínání cabů P/Z, tak loko s těmito nastaveními nepůjdou spustit pod MSTS verze 1.4, tudíž jediné, co lze zajistit se zpětnou kompatibilitou je úprava na přepínání den/noc.

Jakékoliv další úpravy směrem k verzi 1.5.3 a vyšší již nepůjdou spustit v MSTS bez patche a tudíž již není cesty zpět. Proto se ptám, zdali je obecně názor udělat tlustou čáru za MSTS 1.4. a jít společnou cestou s MSTS Bin nebo se stále ohlížet zpět a striktně dbát na zpětnou kompatibilitu.

Pokud MSTS Bin rozšíří své možnosti,není o čem diskutovat,pokud nechceme jen pasívně čekat na nový typ simulátoru.Všichni již víme dobře,že jsme na hranicích možností původního MSTS.Jak říká Martens,tudy zřejmě cesta nevede,když chceme další možnosti v MSTS.Mě osobně se moc líbí nové možnosti MSTS Bin a to jsme teprve na začátku.Jen pokračujme dál a budeme mít simulátor,který nemá nikdo na světě,to by byla opravdu bomba. :idea:

Já bych pro účely kompatibility ponechal i verze kabin pro MSTS 1,4 (jako zálohu old pro konzervativní) Pravděpodobně už od příští aktualizace trati také přejdu na MSTS Bin, kdy bude celý komplet v instalaci trati a časem se na původní verzi MSTS zapomene v propadlišti dějin.
Už se těším, až se 451 budu moci pendlovat mezi Hradcem a Pardubicemi, jako za starých časů. A triangly na otáčení už nebudou třeba.

No, možná to vyzní blbě, ale neřezal bych větev pod sebou. Tím myslím, ponechal bych možnost návratu. Čistě teoreticky: co když opravdu po autorech úprav MSTS vyjede majitel software za porušení licence ? Jak se vrátíme ? Pokud vím, tak mrkvosoft je silně háklivý na zpětné inženýrství (kdo sahal do .dll či .exe, ví co to znamená).
Karel

ok1dnh napsal:
No, možná to vyzní blbě, ale neřezal bych větev pod sebou. Tím myslím, ponechal bych možnost návratu. Čistě teoreticky: co když opravdu po autorech úprav MSTS vyjede majitel software za porušení licence ? Jak se vrátíme ? Pokud vím, tak mrkvosoft je silně háklivý na zpětné inženýrství (kdo sahal do .dll či .exe, ví co to znamená).
Karel

Jo, je to tak....byť anketa vyznívá opačně, budu u svých prací udržovat v balíku verze jak pro MSTS 1.4, tak pro MSTS Bin - je to lepší a hlavně použitelné i pro ty, co nemají MSTS Bin a ani jej nebudou nikdy chtít používat.....

Problémek (pro mne nee) je v tom, že je potřeba udržovat nejen obě verze cvf, ale i eng (kvůli definicím světel a novým podmínkám).

mám dotaz na tvůrce kabin:
který řádek a parametr v .cvf u textury ručičky na měření např. tlaku, nebo rychlosti určuje místo, v kterém se ručička bude otáčet.Jde mi o to,aby se ručička neotáčela v bodu svého konce, ale aby byla otočná v místě svého uložení na osičce. Snad jsem to popsal správně :eek:

edit:už jsem na to přišel - položka PIVOT

p.s. prosím moderátora o případné smazání mého příspěvku.Děkuji

Pozn. mod: Netřeba mazat, informace se může hodit i jiným.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,

Mám dotaz:

Při přidání ovládacího prvku pro druhý pantograf do kabiny,funguje zapínaní předního i zadního super.

Co se ale stalo tak nenačte textura tlumených světel.

)
TwoState (
Type ( PANTOGRAPH TWO_STATE )
Position ( 121 328 70 70 )
Graphic ( ..//..//common.cab//cab362//sberac_1.ace )
NumFrames ( 2 2 1 )
Style ( ONOFF )
MouseControl ( 1 )
)
TwoState (
Type ( PANTOGRAPH2 TWO_STATE )
Position ( 121 328 70 70 )
Graphic ( ..//..//common.cab//cab362//sberac_2.ace )
NumFrames ( 2 2 1 )
Style ( ONOFF )
MouseControl ( 1 )

Může to někdo nějak vysvětlit?

Díky

Jednoduché - pokud to edituješ v textu a přidáš další ovládací prvek, tak musíš incrementovat i počítadlo prvků v řádku
CabViewControls ( 17

Pokud je toto číslo menší než skutečný počet ovládacích nebo kontrolních prvků, tak načte jen počet uvedený v řádku výše a to bez řečí .... a tedy pokud je až za definicí sběrače textura přepínače světel, tak proto se nenačte.....

Pokud by bylo číslo CabViewsControls větší než je skutečný počet ovládacích prvků, tak to myslím při načtení padalo do chyby.

Zdravím, nemáte někdo manuál k souboru .cvf ?
Něco podobného jako je na stránkách binu k souborům .eng a .wag.

Nemůžu například přijít co jsou tyhle dvě hodnoty , po jejichž změně se nic neděje.
TwoState (
Type ( EMERGENCY_BRAKE TWO_STATE )
Position ( 180 354 ? ? )

díky

Back
Nahoře