Cab - ukazatel zrychlení nebo poměrového tahu?

Zdeněk Itterheim

Provozní technik
Ještě si všiměte v MSTS, že zmiňovaný budík na poměr tah ukazuje se zvyšující se rychlostí méně. V reálu např. nastavim na 50% do tahu a stále tam jsou ať to jsou 3 os vagony nebo těžký náklad samo zrychlení je úměrné zatížení. Půjde s tím něco?

Zdeněk Itterheim napsal:
Ještě si všiměte v MSTS, že zmiňovaný budík na poměr tah ukazuje se zvyšující se rychlostí méně. V reálu např. nastavim na 50% do tahu a stále tam jsou ať to jsou 3 os vagony nebo těžký náklad samo zrychlení je úměrné zatížení. Půjde s tím něco?

No je to právě proto, že to neukazuje poměrový tah, ale zrychlení....a protože se pohybuješ po exponenciále, tak pri konstantním procentu výkonu to se vzrůstající rychlostí bude to zrychlení určitě klesat až na 0 ..... pokud nebudeš brát v úvahu traťové a sklonové poměry....

Právě proto to třeba mi vyhovuje lépe, protože si podle toho nastavím takový výkon, abych ani nezrychloval, ani nebrzdil a mám vystaráno....

Ale je to jenom otázka názoru a vkusu.....

Předpokládám však mlčky, že se bavíme o tomtéž....

Špekuloval som aj nad tým, že tento budík nahradiť animáciou podla kontroléra, aby sa pohyboval natvrdo od 0-10V podla navoleného výkonu, ale zas pri brzdení by sa nehýbal. V editore je položka jazdná-brzdná sila, alebo tak nejak, ale jaksik sa mi to nepodarilo rozbehať.

Dráčik napsal:
Špekuloval som aj nad tým, že tento budík nahradiť animáciou podla kontroléra, aby sa pohyboval natvrdo od 0-10V podla navoleného výkonu, ale zas pri brzdení by sa nehýbal. V editore je položka jazdná-brzdná sila, alebo tak nejak, ale jaksik sa mi to nepodarilo rozbehať.

Miro, to by nebyl problém..překryješ to alfa kanálem a akurát budeš mít jinak namapované snímky...jak myslíš, že jsem dělal třeba animaci páky reverzu na 240 při EDB.....úplně stejně......

No dobre, tomu by som musel prispôsobiť eng, ale dokázala by sa tá ručička vychylovať podľa požiadavky na brzdu? Nepozeral som, ako si spravil tú 240. Asi chceme moc, čo?

Back
Nahoře