Import zdrojákv z cudzích modelov.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku

Tax

Moderátor
Správce
Dnes mi napísalo na chat jedno indivídum ( nebudem ho menovať, nazvem ho pán XXX ) takúto žiadosť:

XXX:
potřeboval bych zdroják od modelu peronů co dělal pro zbynka jeden Polák(Brno- hl., židenice, krpole, rečkovice,čebín) ale vůbec na něj nemám kontakt. Mohl bys mi je importovat do 3ds.

Tax:
nie nemohol ... až budem mať povolenie autora, potom by to šlo

XXX:
já na něho nemám mail a zbyněk taky ne, to si mám to povolení vycucat z prstu ... kdo se mám dělat s tím točením peronů podle kolejí, mám skoro hotovou budovu řeckovic a chtěl bych dodělat i peron, ... co ti brání v tom imporování, když se autor odmlčel, a já bych je chtěl dodělat a vylepšit ...

Takže takto, páni. Tomuto indivídu som kedysi naimportoval jeho vlastný rozpracovaný model, pretože bol tak nezodpovedný, že si nerobil zálohy zdrojákov a chcel som mu ušetriť robotu. Kukám, že si z toho pán urobil samozrejmosť, kedykoľvek si ktokoľvek zmyslí a Tax urobí spätný import modelu z *.s súboru do *.3ds na požiadanie.
Nie, takto to nefunguje. Nikomu a nikdy neurobím spätný import akéhokoľvek cudzieho modelu bez toho, aby som nemal súhlas autora. Pečené koláče z neba do huby nikomu nepadajú a kto chce nejaký model, musí si ho postaviť sám. Ak je autor známy, ten možno dá na požiadanie svoje zdrojáky alebo ich časti kolegovi modelárovi, pokiaľ má k dotyčnému žiadateľovi dôveru. Nakoniec medzi kolegami modelármi ( podotýkam, že len medzi dôveryhodnými ) si čiastkovými komponentami a niekedy aj celými modelmi navzájom pomerne bežne vypomáhame. Ovšem spätný export celého cudzieho modelu za účelom uľahčenia si práce, to odo mňa nežiadajte, to robiť nemienim a ani nebudem. Takže žiadam pána XXX aj ostatných, aby ste na spätný export z MSTS do 3ds max pekne zabudli.

Back
Nahoře