Ukládání pri hraní aktivit

PuDr. Matějko

Cestující
Když ukládat, tak jedině při vjezdu do stanice nebo někde na trati a když vím, že se blíží zastavka, pokud hraji nějakou aktivitu. Už se mi stalo, a je to špatné, když zastavím vlak ve stanci, zmáčknu enter pro nástup a výstup cestujícím uložím to F2 a vidím, že zbývá dejme tomu 27 sekund do odpískání výpravčího a já to pak uložím a pak když to načtu, tak ten čas se ztratí a rovnou mi dá výpravčí odjezd.
Takže když už ukládat, tak jedině za jízdy vlaku, nikoliv až je ve stanici. A nebo uložit aktivitu, když už dá výpravčí pokyn k odjezdu.

Nedoporučuji tedy ukládat aktivitu během nástupu a výstupu cestujících.

Jenže já jsem se vždy strefoval, vždycky jak jsem se blížil k nástupišti, zpomalil jsem z 50 na 30 a jakmile jsem se lokomotivou blížil ke konci nástupiště, záleží na počet vagónů a jejich velikostí a hned jsem brzdil i očima, z 30 na 15 a pak stůj ! Ono také záleží, jak která lokomotíva umí brzdit, tedy jak silnou mají brzdící sílu a také jak je velká souprava. Už se mi párkrát stalo, že při zastavení, se souprava začala pomalu couvat a MSTS to pak zaregistrovalo, jako porušení pravidel, že se rozjíždím v době, kdy nastupují cestující, a přitom ta rychlost byla skoro nulová, cca 3 km/h. Proto jsem se naučil jedno pravidlo, nevím jestli to dělají i strojvedoucí ve skutečnosti. Když zastavuji nejprve zatáhnu za vlakovou brzdu a když už vlak stojí, tak zatáhnu lokomotivní brzdu, a vlakovou brzdu uvolním, ale pokud je dlouhá souprava, cca 10 vagónů, tak to moc nepomůže. Lokomotiva stojí, ale vagóny začnou couvat, pokud je nerovný terén a pochopitelně se i lokomotiva dá do pohybu. Proto doporočuji při stání ve stanicích, částečně odbrzdit vlakovou brzdu tak na Neutrál, úplně zatáhnout na 100 % lokomotivní brzdu a při odpískání výpravčího, rychle odbrzdit vlakovou brzdu a zároveň lokomotivní.

Mně osobně se dobře jezdí s panťáky, motoráky 810 a také některými soupravami, co jsou součástí MSTS, ACELA Metroliner, nebo tím japonským červeným vlakem. Ty mají dobrou brzdnou sílu.

PuDr. Matějko napsal:
Když ukládat, tak jedině při vjezdu do stanice nebo někde na trati a když vím, že se blíží zastavka, pokud hraji nějakou aktivitu. Už se mi stalo, a je to špatné, když zastavím vlak ve stanci, zmáčknu enter pro nástup a výstup cestujícím uložím to F2 a vidím, že zbývá dejme tomu 27 sekund do odpískání výpravčího a já to pak uložím a pak když to načtu, tak ten čas se ztratí a rovnou mi dá výpravčí odjezd.
Takže když už ukládat, tak jedině za jízdy vlaku, nikoliv až je ve stanici. A nebo uložit aktivitu, když už dá výpravčí pokyn k odjezdu.

Nedoporučuji tedy ukládat aktivitu během nástupu a výstupu cestujících.
Stává se to když jedeš pozdě.

Boby napsal:
Pudře tohle už se tady řešilo. Zbytečně založené téma.

Tak tohle téma jsem nazakládal, o to se postaral moderátor fóra, možná Martens, když jsem reagoval na vlákno týkající se tratě do MSTS.

Narazil jsem na problém při načítání uložené aktivity: jedná se o pád simulátoru.
Aktivitu ukládám průběžně. Do určité fáze aktivity se dá aktivita ze save načíst, ale další části už ne. Myslím, že je tam kritický okamžik při napojování nákladní soupravy lokomotivou, ale může to být i něco jiného. Nedávno jsem jeden z důvodů odhalil sám: aktivitu nešlo načíst pokud jsem svěsil dvě lokomotivy a přestoupil na tu, která byla "špatně otočená" (jel bych dopředu proti druhé lokomotivě). Proto mě napadá jestli nejde o trochu podobný problém.
Je to složitější aktivita na posunování. Tomu problému s načítáním předchází jeden přestup na jinou lokomotivu a několik napojování a odpojování vagónů.
Máte někdo přehled jaké jsou nejčastější příčiny potíží při načítání uložené aktivity?
Pozn.: s aktivitou jsem samozřejmě mezi tím v editoru nehýbal.

Back
Nahoře