Textury v Routes a Global

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Snížení hardwarové akcelerace zvuku vůbec nepomáhá. Spíš naopak :(
Jsem už docela zoufalý, protože to zase nejde jenom mě... Třeba u aktivity Ex 532 hra spadne hned jak dám do pohybu vlak z Prahy hl.n.
Když hru předtím uložím a spustím znovu, spadne to zase v Praze-Libni.
Asi to způsobuje Gk. Já bych do toho kop :(

Pajavlaky, Hawk,

to že aktivity nedohráte môže mať viacero príčin.Jednou z nich je aj to že autor aktivitu zle urobí, buď je slabá zostava PC, alebo operačný systém je v zlom stave...Každopádne každá aktivita je iná, preto aj problémy s nimi sa líšia...U spomínaného Ex Budvar je to zrejmé - traffic v Prahe hl.n. a Libni je silný a nevyvážení...Podobné problémy som mal aj ja, kým som "nevyhodil" pár traffic vlakov a bol pokoj...

Mirec napsal:
Pajavlaky, Hawk,

to že aktivity nedohráte môže mať viacero príčin.Jednou z nich je aj to že autor aktivitu zle urobí, buď je slabá zostava PC, alebo operačný systém je v zlom stave...Každopádne každá aktivita je iná, preto aj problémy s nimi sa líšia...U spomínaného Ex Budvar je to zrejmé - traffic v Prahe hl.n. a Libni je silný a nevyvážení...Podobné problémy som mal aj ja, kým som "nevyhodil" pár traffic vlakov a bol pokoj...

U mě je to spíš problém s ukládáním hry....jedu aktivitu třeba 1 a půl hoďky a uložím jí s tim, ze jí zítra dojedu, a zítra mi to vyhodí chybu, že save je v p*d........

to Hawk:
Taky se mi to stávalo,a od tý doby jsem si ukládal hru několikráte za sebou.Vydržel jsem třeba 20 sec.a uložil znova.Od tý doby není problém.

Naposled editoval moderátor:
No já si myslím, že se jedná převážně o nedostatky v aktivitách :(
Např. ze stránek zeldop.wz.cz jsem si stáhl aktivitu Ms 82520 a padala mi hardawarová akcelerace nehardwarová akcelerace....
Koukl jsem se do activity editoru a dost mě vyděsil počet fixních objektů.
U aktivity Os 4708 byl zase před Třebovou nějakej problém s cdservisem, proto to spadlo, ale to byla taky moje vina, protože jsem si na stránkách Mirce nevšiml opravného souboru pro tuto aktivitu :( . Čili si za to někdy můžu sám.
Hláška ,,nelze nahrát soubor s modelem *.s" znamená, že PC nestíhá, hlavně kvůli trafficu a tak?

Paja: no v prevaznej miere ano ... skus si cez to miesto prejst v explore route ... jak vypise tak je to chybajuci objekt (chyba trate/vynechana aktualizacia) jak nevypise tak to proste tvoj PC nezvladol

Hawk: pouzivas Train Store alebo nie?

Hawk napsal:
Mirec napsal:
Pajavlaky, Hawk,

U mě je to spíš problém s ukládáním hry....jedu aktivitu třeba 1 a půl hoďky a uložím jí s tim, ze jí zítra dojedu, a zítra mi to vyhodí chybu, že save je v p*d........

Zdravím..

Že nelze načíst aktivitu s poslední uložené pozice ?? ..
Asi tak na 80% je to vina uživatele..
(stačí jakákoliv změna v souborech s aktivitou a už je to hotovo)

Z pozdravem ,ocelot24

JOHNZ napsal:
Paja: no v prevaznej miere ano ... skus si cez to miesto prejst v explore route ... jak vypise tak je to chybajuci objekt (chyba trate/vynechana aktualizacia) jak nevypise tak to proste tvoj PC nezvladol

Hawk: pouzivas Train Store alebo nie?
Mirec mi jednou říkal, že MSTS nedovede ani pořádně využít výkon PC. To znamená, že já už MSTS na nějakou vyšší úrověň nedostanu a ostatní uživatelé zřejmě také ne, protože je úplně jedno jetli je AMD 3200+ nebo 3800+ nebo 4000+.
Chtěl bych se tedy zeptat: Funguje někomu aktivita Mn 82520 ze stránek zeldop.wz.cz?

Pajavlaky: Mirec pravdu aj má aj nemá ... MsTs všetok výkon využije, ale ...

Technológie ktoré používa MsTS, vykazujú v určitých bodoch tzv. exponenciálnu náročnosť ... to znamená, že keď si definujeme okamžitý výkon na zobrazenie simulácie ako nejakú veličinu a tak na jeho zvýšenie o veličinu i (reprezentujeme ju napríklad ukazovateľom fps, aj keď to nie je úplne presné) potrebujeme a na i-tú väčší výkon ... inými slovami, na n (kde n definujeme ako stav veličiny i) krát vyššiu plynulosť nám nestačí n krát väčší výpočotvý výkon PC ale potrebujeme n na i tú vyšší výkon ...

kto nemá rád takéto zápisy tomu nechť proste stačí, že keď máme MsTS na 900 MHz procesore a prejdeme na 1800MHz procesor bude to veľký posun vo výkone, keď však prejdeme z 1800MHz na 3600MHz bude už rozdiel oveľa menší z 3600 na 7200 MHz bude ešte menší a teoretický posun z 7200MHz na 14400MHz už nebude znamenať žiadny prínos ... to isté v oblasti operačnej pamäte diskov a grafických kariet ...

Přeinstaloval jsem trainset a teď to pro změnu píše: nelze přidat vozidlo do světa.
Znamená to, že počítači došly systémové prostředky, a příčinou problému může být integrovaná grafika. Je Ge Force 6600 GT integrovaná grafika?
Jak je možný, že takovýhle sestavě dojdou systémové prostředky?
Dá se to nějak vyřešit. Teda kromě toho jít a koupit si počítač úrovně americké společnosti NASA?

Ještě mě napadá. Co kdyby aktivity prezentovali jen lidi, kteří to umějí. Tohle je vážně o ničem... :cry:

Hlášku že nejde přidat vozidlo do světa může mít na svědomí také i použitý trainset. Ne všechny vozidla jsou nadefinovány bez chyb a vzhledem k tomu co vše se porůznu na webech vyskytuje za tohle autoři úkolů nemohou. A moje zkušenost je taková že za 90 % všech problémů (evidentní chyby autorů úkolů do toho teď nepočítám) s úkoly mohou vozidla a jejich nekorektní definice chování.

Treba sa kuknúť koľko je tam vecí (loose consists, trafficov potenciálne zobrazujúcich sa naraz a pod ...) jak je toho moc tak potom systémové prostriedky končia ... GF 6600 GT som ako integrovanú grafiku nikde nevidel (a vzhľadom k jej stavbe pochybujem že je to možné ...)

a ešte, v inej časti vlákna (3 príspevky dozadu) som prezentoval systém exponenciálnej náročnosti, takže ti vravím že ti ten NASA počítač NEPOMOŽE ...

záverom ... žiaľbohu máme tu demokraciu a nie sme inštitúcia ktorá by mohla komukoľvek zakázať niekde mimo tohoto miesta čokoľvek zverejňovať, je na každom, kto čo staihne ... za miesto kde sa zverejňujú preverené a kvalitné aktivity možno považovať stránku http://mireck.ic.cz a ďalej Zbyňkove stránky, takže asi tak ...

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře