Servis ala rozhlas v Trainsetu

Hawk

Posunovač
Takže mam dotaz... budu dělat staniční rozhlas, ale jak již byslo psáno, tak co hlášení to servis, servis i sms mám již upravený připravený, takže zbývá jenom jedna věc, jak ho zařadit do trainsetu, což je nezbytné!

Vás se táži na název složky třeba "cd_hlaseni" nebo "cd_rohlas" nebo "cd_rozhlas_servis" nebo "rozhlas" nebo tak nějak. Rozhlas je postaven na upraveném engu servisu 1 jedna a obsahuje jeho soubory, takže budu psát Ppoollllovi jestli to můžu použít. Ovšem složka v trainsetu bude obsahovat postupně více a více engů a může se dostat i na velikost 10 mb možná i více do roka, dle hojnosti aktivit a hlášení v něm a to bez zvůků hlášení, tím pádem ozvučení pro jednu misi i s engy cca 0,2 mb.
Kdyby chtěl někdo tuto složku také použít, tak bude značení engů servisu podobné jako u aktivit, tudíž eng servisu pro moji misi by se jmenoval např. hw_bp_01_hlavak1.

V podstatě vás žádám pouze o vyjádření ke jménu složky s engy rozhlasového servisu!
Díky

CD_Servis_xxx kde xxx je název úkolu, tratě či jiná jednoznačná identifikace podle které se dá určit kdy to již nepotřebuji a mohu beztrestně smazat. A zvuky bych dával tamtéž do podřízené složky sound.

Toto je systém kdy lze jednoznačně identifikovat ke kterému úkolu které hlášky patří a při zrušení/smazání tohoto úkolu je tak jednoznačné co se dá odmazat.

A jinak zcela obecně nedoporučuji tyto hlášky/servisy navzájem sdílet do různých úkolů neboť s konkrétním úkolem musí být šířen i celý systém hlášek. Takže z pohledu stahování žádná úspora nehrozí. A z pohledu místa na disku bude asi většina uživatelů raději jednoduše rušit celou složku než se přebírat tím který servis/hlášení je v kterém úkolu použito.

Takže zopakuji co je základem - jednoduchá identifikace toho co lze smazat. Nic víc a nic míň. K tomu je nutné mít možnost i pro "amatéry" identifikovat jednoduše to co sice ke konkrétnímu úkolu patří ale jinde to již není zapotřebí. Mějte lidi toto na paměti dříve než začnete vymýšlet krkolomné systémy pojmenování jasné jen několika vyvoleným

A k pojmenování servisů - jejich název se nesmí v žádném z dalších adresářů zopakovat. Pokud se totiž eng či wag soubor vyskytne vícekrát pod stejným názvem i když v různých adresářích tak to MSTS nestráví dobře. Je to pak zbytečný zdroj problémů. A jak si konkrétní rozhlasové servisy pojmenuje autor úkolu bych už nechal na něm.

Takže když to shrnu - já osobně nedoporučuji cpát tyto rozhlasové servisy od různých úkolů do jednoho adresáře ale každý jeden úkol by měl mít svůj adresář se servisy. Vím proč toto zde píši. A jestli se na toto téma rozběhne sáhodlouhá polemika tak to věci nijak nepomůže. :!:

PS Hawk

Klidně ten servis použij. Doporučoval bych ale 2 neboť přes ní se dá beztrestně přejet. Do 1 narazíš.

Já to budu mít vyřešeno instalátorem...
Prostě instalátor jako je u here (InstalShield) a bude mít i unistal ke každé misi takže v tomto bych problém neviděl!

Jinak Servis dva možná použiji, oba jsou v trafficu pojízdné ne?
A jinak, tam bude asi problém se složkami když se vytvoří do trainsetu složka např. CD_Servis_hlaseni tak abych mohl přidat v conbuilderu (používám defaultní v MSTS editoru) tento vlak tak nesmí být v podložce a v tom vidím problém, proto označení engu "bp_hw_01_breclav".
Nebo jeslti nějaký soft umí v trainsetu ještě odsložkovat tak by to bylo fajn

Hawk napsal:
Já to budu mít vyřešeno instalátorem...
Prostě instalátor jako je u here (InstalShield) a bude mít i unistal ke každé misi takže v tomto bych problém neviděl!

Jinak Servis dva možná použiji, oba jsou v trafficu pojízdné ne?
A jinak, tam bude asi problém se složkami když se vytvoří do trainsetu složka např. CD_Servis_hlaseni tak abych mohl přidat v conbuilderu (používám defaultní v MSTS editoru) tento vlak tak nesmí být v podložce a v tom vidím problém, proto označení engu "bp_hw_01_breclav".
Nebo jeslti nějaký soft umí v trainsetu ještě odsložkovat tak by to bylo fajn
V tom případě Tě prosím o jedno :
1) Důsledně kontroluj, jaké soubory tam dáváš...pokud není aktivita zabalena přímo do apk formátu....tím se vyhneš případné lavině reakcí, že tam něco není....paths, services atp.

2) V žádném případě nepříjmu to, že mi ten instalách bez jakéhokoliv varování přepíše jakýkoliv consist......čili buď dej možnost volby cesty, kam to chceš nainstalovat nebo se na přepsání zeptej.....

PS...InstallShield? Nemáš tam něco lepšího? Třeba Inno Setup? POužívá ho Zbyněk na trať a laboruje s tím i Mirec....a po tom, co jsem dělal kdysi s InstallShieldem a mohl srovnávat, tak na Inno nedám dopustit

Inno Setup to odsložkování umí....ale ted si nejsem jistý, co jsi tím odsložkováním myslel.....

2 Martens> InstallShield sem uvedl jako příklad, buď bude v v InstallWizardu nebo ještě něco jiného co se umí ptát na přepisování(ale to Wizard myslim neumí).
Jinak složkování jsem myslel podložky vlaku v trainsetu, takže chci vložit vlak (udělat consist), a ve složce bude např. takto Tain Simulator/Trains/Trainset/CD_servis_rozhlas/bp_hw_01_hlavak1.eng ale pro pořádek by bylo lepší a i jednodušší "Tain Simulator/Trains/Trainset/CD_servis_rozhlas/breclav_praha/hw_bp_01_hlavak1.eng, jenže tuto variantu mi nepodpoří conbuilder(defaultní v editoru) který tento eng nenajde. A možná je to dobře protože by pak bylo hodně složek s tratěmi a byli by rozdělé i sound a další problémy.

Tudíž moje řešení mých misí!

Stáhnete si .exe soubor(instalátor). Když zpustíte tak se vás instalátor zeptá na umístění vaší instalace MSTS pro výběr složky Train Simulator a začne se instalovat, V podstatě jako soubory apk. akorát já potřebuju dostat i rozhlasové servisi do trainsetu a tak proto instalátorem, při přepisování souborů se vás to zeptá jestli přepsat nebo ponechat, před instalací ještě bude seznam kopírovaných věcí. Po instalaci okno zavřete a můžete hrát. Co se týče odstranění aktivity, tak v nějaké složce (možná v activities tratě bude ještě složka unnistal mission nebo tak nějak pojmenovaná kde bude unnistallátory misí, ten spustíte a mise se odebere i se zvuky a příslušnými servisy mise ze složky Trainset!

Toť mé řešení! Námitky či připomínky??? nestyďte se a pište :) :wink:

Hawk napsal:
Jinak složkování jsem myslel podložky vlaku v trainsetu, takže chci vložit vlak (udělat consist), a ve složce bude např. takto Tain Simulator/Trains/Trainset/CD_servis_rozhlas/bp_hw_01_hlavak1.eng ale pro pořádek by bylo lepší a i jednodušší "Tain Simulator/Trains/Trainset/CD_servis_rozhlas/breclav_praha/hw_bp_01_hlavak1.eng, jenže tuto variantu mi nepodpoří conbuilder(defaultní v editoru) který tento eng nenajde. A možná je to dobře protože by pak bylo hodně složek s tratěmi a byli by rozdělé i sound a další problémy.
Tak tady na složkování zapomeň.....MSTS umí jenom jednu úroveň v Trains, takže se to bude motat mezi modely....nu což, je to daň.....

Hawk napsal:
Stáhnete si .exe soubor(instalátor). Když zpustíte tak se vás instalátor zeptá na umístění vaší instalace MSTS pro výběr složky Train Simulator a začne se instalovat, V podstatě jako soubory apk. akorát já potřebuju dostat i rozhlasové servisi do trainsetu a tak proto instalátorem, při přepisování souborů se vás to zeptá jestli přepsat nebo ponechat, před instalací ještě bude seznam kopírovaných věcí. Po instalaci okno zavřete a můžete hrát. Co se týče odstranění aktivity, tak v nějaké složce (možná v activities tratě bude ještě složka unnistal mission nebo tak nějak pojmenovaná kde bude unnistallátory misí, ten spustíte a mise se odebere i se zvuky a příslušnými servisy mise ze složky Trainset!
Toť mé řešení! Námitky či připomínky??? nestyďte se a pište :) :wink:
Uninstall bych do aktivit nedělal, nechej v instalaci udělat uninstall a odebrat to třeba z Ovládacích panelů nebo v hlavním menu Windows...jo a pohlídej si v instalaci to, ať se neodinstaluje něco, co je sdílené pro Tvoje další aktivity.....

ta jedna úroveň v trainsetu se bude muset překousnout, ale je to jen jedna složka navíc.... jinak s unnistalem ještě nevim, nechce se mi ke každý aktivitě dělat registr...to by se mohli lidi zlobit... složka s hlasenim bude prehledna takže by neměl být problém příslušné zvuky a engy odstranit....ale pro absolutní komfort by to chtělo i ten unnistal a to bez registrů tušim nepůjde.... Jinak se na přepisování instalátor ptát nebude...poněvadž budu používat ke každé misi originální consisty a žádné nebudou sdílené a zvuky nebo engy rozhlasových servisů si myslím že nebude vadit když se přepíšou poněvadž je vlastně dělám všechny já a budou mít originální nesdílené názvy. Takže problém akorát s těmi registry. ale třeba nebudou muset být...

Back
Nahoře