MSTS Activity Mover

Takže pro příslušníky VB polopaticky:
Nainstaluji klasicky Activity mover do Program Files.
Zadám cestu k MSTS v záložce Nastavení....
Chlape, umíš vůbec číst, vždyť v nápovědě máš vše popsáno:
MSTS Activity Mover, verze 1.0

Máte k dispozici program MSTS Activity Mover, jehož úkolem v první verzi je přesouvat aktivity ve vybrané trati do/z archivu.

Při přesunu aktivit se zohlednňují případné sdílené services a paths, takže poslední servis nebo path se přesune až s polední aktivitou, která jej využívá.

Aplikace je uzpůsobená i na více instalací MSTS, bohužel jsem neměl šanci ji vyzkoušet.

Postup práce.
Po spuštění programu je potřeba v položce nastavení si do seznamu zadat všechny instalace MSTS ( defaultně se nabídne instalace v C:\PRogram Files\bla bla bla......

Poté se po zavření konfiguračního okna do seznamu tratí načttou všechny travě v adresáři Routes dané instalace....

Při změně tratě dojde k načtení všech aktivit v ostré trati a v archivu. Při načtení se rovněž provede analýza aktivit na services a paths...u většího počtu aktivit to může trvat poněkud déle, takže se dá v Nastavení vypnout v záložce Obecné, že při startu se nebude provádět analýza aktivit.

Vlastní přesun
Pro přesun se používají 2 okna ( Ostré a Archiv). Vybrané aktivity se mezerníkem nebo myší označí a pak se provede tlačítky mezi okny přesun buď do a nebo z Archivu.

Pokud je vypnuta analýza aktivit při startu, tak se provede těsně před přetažením vybraných aktivit.

Jen doplním, že při prvním spuštění je nutné ťuknout do lišty výběru MSTS a tratí, pak se vše rozbalí do oken a může se pracovat.

Zdravim. Neviem ci to patri sem ale mam jeden problem s tymto programom. Ak presuniem nejaku aktivitu do archivu tak mi ju nestiahne z ostrych aktivit, ale mam ju uz aj v archive ale aj v ostrych. A pri spusteni hry mi nacitava vsetke aktivity. Preinstalovaval som si MSTS na iny disk, ale cestu k hre som zmenil. Kym som MSTS nepreinstaloval vsetko bolo v poriadku. Skusil som aj preinstalovat MSTS Activity Mover a nic.

Dadik napsal:
Zdravim. Neviem ci to patri sem ale mam jeden problem s tymto programom. Ak presuniem nejaku aktivitu do archivu tak mi ju nestiahne z ostrych aktivit, ale mam ju uz aj v archive ale aj v ostrych. A pri spusteni hry mi nacitava vsetke aktivity. Preinstalovaval som si MSTS na iny disk, ale cestu k hre som zmenil. Kym som MSTS nepreinstaloval vsetko bolo v poriadku. Skusil som aj preinstalovat MSTS Activity Mover a nic.

Měl jsem ten samý problém. Nevěnoval jsem pozornost tomu, že Zbyněk Šemora napsal, že se jeho trať a trainset musí instalovat ne přes soubor html/htm ale přes setup.exe. Nevím zda máš BP a win7, ale jestli ano, tak je to pravděpodobně toto.

Dobrý ďeň,mám rovnaký problém ako tu už bol popisovaný.Po nainštalovaní sa mi do programu nedá absolútne nič vložiť,ani do nastavení kde sa zadáva cesta k msts,a všetko je úplne prázdne.Na XP-čkach mi tento program fungoval bez problémov,aj zadanie cesty a všetko ostatné,teraz mám ale Win7 a nič nefunguje,inštalovať som to skúšal ako správca aj bez,ale výsledok rovnaký.Čím by to mohlo byť?Návod mám naštudovaný dokonale,ale proste sa mi nedá zadať cesta k msts.Za všetky odpovede ďakujem.

Zdravím,tak problém vyriešený a veľká vďaka patrí Martensovi.Poradil mi zmenu v súbore Mover.ini.

Ďakujem Aďo

Zajímalo by mě o co přesně šlo. Mě chodí tento SW stejně dobře v Sedmičkách, Vistách i XP. Prázdná okna je vždy nutné rozkliknout a pak tam všechny cesty jsou. Možná Martens poradil úpravu, aby se to nemuselo rozklikávat.

Keď som rozklikol prázdne okno,tak tam nebolo nič na výber.Toto mi poslal Martens mailom.
Nouzovka:
1) Založ si v adresář Moveru textový soubor Mover.ini

2) vlož si tam toto a uprav si cestu k simulátoru

[Aplikace]
AutoAnalyse=0
[Instalace]
D:\MSTS\Train Simulator=

V mojom pôvodnom súbore bolo AutoAnalyse=1,a v Instalaci nebolo zapísané nič

Já tam mám napsáno tohle:
[Aplikace]
AutoAnalyse=1
Instalace=D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator
Trat=Breclav - Praha
[Instalace]
D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator=

Jak koukám, pokud si vymyslím nějaký svůj adresář mimo default, tak poté vždy následují dotazy, proč něco nefunguje.

Takže znova, pokud opravdu nejsem profík nebo pokročile znalý v PC prostředí, tak v žádném případě nevymýšlím mimo doporučené cesty instalátoru své názvy složek. Pak si za eventuální problémy vlastně mohu sám. ( například D:/MSTS/Train Simulator...)

Parametr Autoanalyse jen vypíná analýzu všech aktivit při startu Moveru - tím tedy nabíhá rychleji a analýza se spouští až před přesunem.

V sekci [Instalace] je seznam všech instancí MSTS v počítači. V části [Aplikace] je pak uložená ta vybraná.

S čím měl přesně Aďo problém - to nevím, z popisu to nebylo jasné. Jinak už drandím na Win7 64-bit a na hybridním HDD taky a Mover šlape dobře.

Problém bol v tom,že do sekcie instalace v súbore Mover.ini mi samo nedalo cestu k hre,až keď som to zadal ručne.Prečo to tak bolo netuším.

Back
Nahoře