Aktivita ECHVA

nebulus

Pomocník strojvedoucího
Mam problem s aktivitou Mirec ECHVA. Po nabehnuti na supravu ju nedokazem pohnut, nepohnem ani 15 voznov. Viem ze to ma asi suvis s vyrovnanim tlakov v brzdovom potrubi. Skusal som aj take nieco spravit ale bez uspechu. Vedel by mi niekdo prosim poradit, ktore parametre mam vlastne zmenit? Pripadne keby mi niekdo prislusny .*wag prip *.eng subor poslal ( chmulik@inte.sk ). Ale privitam aj pripadne vysvetlenie, aby som takyto problem vedel v buducnosti sam vyriesit.

Naposled editoval moderátor:
Re: eng

nebulus napsal:
Mam problem s aktivitou Mirec ECHVA. Po nabehnuti na supravu ju nedokazem pohnut, nepohnem ani 15 voznov. Viem ze to ma asi suvis s vyrovnanim tlakov v brzdovom potrubi. Skusal som aj take nieco spravit ale bez uspechu. Vedel by mi niekdo prosim poradit, ktore parametre mam vlastne zmenit? Pripadne keby mi niekdo prislusny .*wag prip *.eng subor poslal ( chmulik@inte.sk ). Ale privitam aj pripadne vysvetlenie, aby som takyto problem vedel v buducnosti sam vyriesit.

Kvůli tomuto jevu jsem tuto aktivitu z balíku aktivit do vyřešení vyřadil. Jen mne mrzí, že hodně uživatelů píše do diskusí, jak si chování vozidel upravuje, jak jim už vše funguje, ale ještě nikdo nezveřejnil nebo alespoň neposlal ke zveřejnění ani jeden eng (wag). Pokud si každý bude hrát jen na vlastním písečku, tak s aktivitami bude stále problém. Nechci po nikom, aby posílal celý Trainset. Ale viz tento příklad. Zlobí vůz
WagonData ( CDvagEas-u cd_Eas-u )
tak kdo jste ve wag doma, tak na to prosím koukněte:

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( CDvagEas-u-plny
comment( Nakl. vuz typu Eas-u - 57t uhli)
name("CD Eas-u uhli")
Type ( Freight )
WagonShape ( EasP.s )
Size ( 3.040m 3.275m 14.040m)
comment( 22.700t prazdny, 79.700t plny )
Mass ( 79.700t )
WheelRadius ( 47cm )
InertiaTensor ( Box (3.040m 1.2m 13.8m) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m 1e6N/m )
Break ( 1.1e7N 1.1e7N )
r0 ( 20cm 30cm )
)
comment( CouplingHasRigidConnection () )
Velocity ( 0.1m/s )
)
Buffers (
Spring (
Stiffness ( 1e6N/m 5e6N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 1e6N/m/s )
r0 ( 0m 1e9 )
)
Centre ( 0.5 )
Radius ( 1 )
Angle ( 0.5deg )
)
Adheasion ( 0.2 0.4 2 0 )
DerailRailHeight ( 4cm )
DerailRailForce ( 120kN )
DerailBufferForce ( 200kN )
NumWheels ( 8 )
Friction (
100N/m/s 1 -1mph 0 1
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1
)

Lights ( 4

Light (
comment( Rear red light flashing dim R)
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 2 )
Unit ( 3 )
)
FadeIn ( 0.5 )
FadeOut ( 0.5 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.35 )
LightColour ( 80ff0000 )
Position ( 0.75 1.5 -6.41 )
Azimuth ( -180 -180 -180 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)
Light (
comment( Rear red light flashing dim L)
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 2 )
Unit ( 3 )
)
FadeIn ( 0.5 )
FadeOut ( 0.5 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.35 )
LightColour ( 80ff0000 )
Position ( -0.75 1.5 -6.41 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)

Light (
comment( Rear red light flashing bright R)
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 3 )
Unit ( 3 )
)
FadeIn ( 0.5 )
FadeOut ( 0.5 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.35 )
LightColour ( 80ff0000 )
Position ( 0.75 1.5 -6.41 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)
Light (
comment( Rear red light flashing bright L)
Type ( 0 )
Conditions (
Headlight ( 3 )
Unit ( 3 )
)
FadeIn ( 0.5 )
FadeOut ( 0.5 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0.35 )
LightColour ( 80ff0000 )
Position ( -0.75 1.5 -6.41 )
Transition ( 0 )
Radius ( 0.5 )
)
)
)
)

BrakeEquipmentType( "Handbrake, Triple_valve, Auxilary_reservoir, Emergency_brake_reservoir" )
BrakeSystemType( "Air_single_pipe" )
MaxBrakeForce( 70kN )

MaxHandbrakeForce( 30kN )
NumberOfHandbrakeLeverSteps( 100 )

TripleValveRatio( 2.5 )
MaxReleaseRate( 1 )
MaxApplicationRate( 1 )
MaxAuxilaryChargingRate( 5 )
EmergencyResCapacity( 7 )
EmergencyResChargingRate( 5 )
EmergencyBrakeResMaxPressure( 74 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 74 )

Sound ("genpasswagsteam.sms" )
)

omlouvám se za delší příspěvek, ale možná pro někoho kvalifikovaného tohle bude pro odpověď rychlejší.

Naposled editoval moderátor:
Takže k aktivite ECHVA:

Problém bol taký, že po pripojení 742 sa už nedá zo súpravou pohnúť.Testoval som aj variantu, že 742 je už pripojená k súprave a všetko bolo OK.Ale tuším že Kabulus mi poslal upravený wag súbor, ja som ho preznačil na aktuálny Trainset.Ale ak sa dobre pamätám, ani to nepomohlo.Ale mám jednu radu, vyskúšajte a uvidíme čo nato povie:

Po pripojení súpravy, zabrzdite vlakovou brzdou na polohu "záver" a potom odbrzdite.Aspoň, ja to tak robím a všetko je OK.

Zaujmve je ze v povodnej aktivite test ECHVA (ZS?) problem nastal vtedy ked som sa odpojil od zabrzdenej supravy a potom som sa chcel pripojit. Tusim som aj vcera skusal zabrzdit a odbrzdit, ale mozem to skusit znovu.

To je pravděpodobně tím, že pokud se odpojíš od zabržděné soupravy, tak už se s ní nerozjedeš.....před odvěšením je potřeba soupravu odbrzdit průběžnou brzdou a nechat zabržděno pouze ruční brzdou....

To som vtedy vedel, ale aj tak som sa niekedy pozabudol. Kazdopadne podobne chovanie sa suprav ma daleko od reality( v MSTS je sice takych veci viac), ale moze to znacne zneprijemnit az znemoznit jazdenie.

Příspěvky k tomuto tématu, které se týkali podrobného popisu nastavení brzd jsem přesunul do fora Chování simulátoru , téma "Nastavení brzd..."

Martens

K aktivite mirec_ECHVA:
Prešiel som si celú aktivitu a nemal som žiadne problémy s odbrzdením a rozbehnutím sa s plnými 30 vagónmi. Tak isto aj zbytok aktivity bol bez akýchkoľvek problémov.
Jedinú chybičku krásy by som spomenul, že prvý posun do elektrárne na 110 kolaj ide zbytočne až za návestidlo (umiestnenie otočného bodu) a odpojených 15 vagónov nelogicky zostane na výhybkách. Veď týchto 15 vagónov sa v pohode vojde medzi návestidlá na 110 koľaji.

Kebarko napsal:
K aktivite mirec_ECHVA:
Prešiel som si celú aktivitu a nemal som žiadne problémy s odbrzdením a rozbehnutím sa s plnými 30 vagónmi. Tak isto aj zbytok aktivity bol bez akýchkoľvek problémov.
Jedinú chybičku krásy by som spomenul, že prvý posun do elektrárne na 110 kolaj ide zbytočne až za návestidlo (umiestnenie otočného bodu) a odpojených 15 vagónov nelogicky zostane na výhybkách. Veď týchto 15 vagónov sa v pohode vojde medzi návestidlá na 110 koľaji.

To máš pravdu, ale ak sa pamätáš tak som písal že mi MSTS neprehadzuje návestidlá, ani klávesa TAB nefungovala.Po niekoľkých úvahách som prišiel nato že lokomotíva!!! neprešla otočný bod a preto mám návestidlo na Stoj!.Keď som otočný bod presunul tak ďaleko už bolo všetko OK.Viem že v skutočnosti tá koľaj stačí, ale hold MSTS je o kompromisoch.Nie vždy sa to dá porovnávať so skutočným koloritom na železnici, respektíve ČD...

Michal

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 3:40 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Však já vím... Wink

Až doupravím model ECHVA, tak bude ještě Zbyněk předělávat kolejiště vlečky. Toto stávající bylo dělané jen z pár fotografií, kdy ještě Zbyněk neměl podklady. Takže až ke změně dojde, bude stejně potřeba aktivitu udělat celou znova...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mirec

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 3:17 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Michal napsal:
No, posun je TÉMĚŘ jako ve skutečnosti. Ale to bych neměl Mirecovi za zlé. Předpokládám, že to dělal "naslepo". V rámci možností je to dobrá aktivita... Já měl možnost náhodně celý postup sledovat, když jsem fotil materiály na model nádraží v Řečanech. Až uzraje čas - po úpravě modelu a kolejiště ECHVA - zkusím udělat aktivitu tak, jak jsem ji viděl. Škoda, že zatím není loko 731. Taky low-poly model Easu by se šikl...

No pred nejakým časom keď p.Šemora ešte staval úsek Pardubice - smer Kolín, tak sa zmienil že aktivita posunu v ECHVA by bola celkom zaujímavá.Takže navrhol aby sa niekto tejto myšlienky "chytil", nakoľko on staval trať a nemal čas na výrobu aktivít.Ostatne to nieje jeho prioritou.Takže som "vyhlásil" že sa toho ujmem a on nato na diskusii uvernil odkaz na www stránku Chvaletických vlečiek.A tam to bolo celkom slušne popísané, takže som sa čo najviac snažil priblížiť k realite.Ale kľudne by si moju aktivitu mohol upraviť, aby si ju nemusel robiť nanovo, ale ak tam mám veľa nezrovnalostí, tak by bolo jednodukšie vypracovať aktivitu nanovo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 12:41 pm Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
No, posun je TÉMĚŘ jako ve skutečnosti. Ale to bych neměl Mirecovi za zlé. Předpokládám, že to dělal "naslepo". V rámci možností je to dobrá aktivita... Já měl možnost náhodně celý postup sledovat, když jsem fotil materiály na model nádraží v Řečanech. Až uzraje čas - po úpravě modelu a kolejiště ECHVA - zkusím udělat aktivitu tak, jak jsem ji viděl. Škoda, že zatím není loko 731. Taky low-poly model Easu by se šikl...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mirec

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 11:11 am Předmět: Re: mirec_echva Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Signalista napsal:
Včera jsem testnul aktivitu mirec_echva, kde bylo jediným cílem posunování a 30 vagónů jsem musel rozdělit po 15 a umístit je na každé koleji.
Nevím jestli je to i v realitě, ale když jsem připojil lokomotivu 742 k 30 vagónům plným uhlím a začal je tlačít, jako by po zpátku, tak ta souprava se pohla až po jedné minutě. Jinak je to opravdu těžká aktivita. A když jsem zapnul Shift+Y tak se mi zobrazilo FPS 9.
Takže bylo hrozné cukání. Jinak bych tu aktivitu ohodnotil středně těžkou. Měl jsem co dělat těch 30 vagónů rozhýbat.

Signalista,

posun je presne ako v skutočnosti,p.Šemora dodal technologické postupy posunu na vlečke.Ja som si vybral jeden z nich.A čo sa týka hodnotení aktivít, to že sa s vlakom ktorý má okolo 2000 ton rozbiehame pomaly, ešte neznamená že aktivita je tažká.Moje hodnotenie vyplýva len z toho že ide o obyčajný posun.Keby som tam dal časové body, vtedy by som to hodnotil ako strednú aktivitu.Ale nakoľko sa takýto posun nerobí načas, ako na pretekoch, nemusíte to hnať na plný kotol.Jediné o čo maximálne prídete je traffic doprava.Ale sú tam určité rezervy, nakoľko som myslel aj na hráčov, ktorí niesú až taký skúsení fírovia.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 10:43 am Předmět: Re: mirec_echva Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele
Signalista napsal:
Včera jsem testnul aktivitu mirec_echva, kde bylo jediným cílem posunování a 30 vagónů jsem musel rozdělit po 15 a umístit je na každé koleji.
Nevím jestli je to i v realitě, ale když jsem připojil lokomotivu 742 k 30 vagónům plným uhlím a začal je tlačít, jako by po zpátku, tak ta souprava se pohla až po jedné minutě. Jinak je to opravdu těžká aktivita. A když jsem zapnul Shift+Y tak se mi zobrazilo FPS 9.
Takže bylo hrozné cukání. Jinak bych tu aktivitu ohodnotil středně těžkou. Měl jsem co dělat těch 30 vagónů rozhýbat.

No a co se ti na tom nelíbí, vozy Eas mají brzdovou charakteristiku "G" takže k úplnému odbrzdění dojde skutečně cca po jedné minutě. Zdůvodnění proč tomu tak je nechám na tobě, pokud pochopíš jak fungují brzdy u vlaku, tak ti to bude jasné. A stačí si spočítat váhu soupravy, adhezní sílu Kocoura a jseš doma. Stačit na to by měly základy fyziky z deváté třídy.
Signalista

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 10:34 am Předmět: Aktivita mirec_echva Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek Odstranit tento příspěvek Zobrazit IP adresu odesílatele

Back
Nahoře