lokomotiva 475.1 z TRS 2004

Vrbam napsal:
Novinky:
Vyjednal jsem u Hummuse opravu modelu 475.1 a tendru.
Modely budou centrované a tendr bude mít animované uhlí.

Tímto chci poděkovat Hummusovi za úpravu modelu. Věřím, že nebudu jediný kdo tuto opravu uvítá.
Díky,já budu mezi prvními,protože ten tendr je fakt pro zlost na 80cm...

RE:

Ani nevim, zda jsem to nekdy zverejnil, ale loni v rijnu jsem updatoval vcelku zasadne Slechticnu - tak kdo ma chut si zaspinit trochu ruce od uhli,tak muze zkouset zde:

http://csd.webzdarma.cz/Files/Csd_475.1v262.zip

P.S. Nasel jsem to nahodou pri praci se 720tkou :-))

Nikde.

Možno keď sa pomodlíš na budhistickom modliacom mlynčeku, tak sa to podarí samé od seba.

Tak už né na tři krále jo? :D:D:D:D:D:D:D Já bych ji potřeboval jako sůl pro Pálavský okruh,:p Né že bych je neměl všechny v trainsetu, ale aktivita leži v šuplíku společně s dalšma po okolí Brna. Navíc Zbyněk uděla trať Přerov Brno a tam 457-dmy vozyly vlaky až do svého konce. A přerovskou (zelenou) máme taky.

Zdravím,
vzhledem k tomu že už nejsou "Pětasedmy" ke stažení nikde na webu a Pikku zatím své nevydal, byl by někdo schopný mi poslat ty konverty z TRS ?
děkuji.

Lidi chtěl jsem se zeptat. Stáhnul jsem si nově laděnou brněnskou "pětasedmu" a vyměnil ji za původní (mnou pravené ladění) v trainsetu. Narazil jsem však na problém že v aktivitě po cca 10 km pára (při automatickém topiči) silně ztrácí výkon. Dále jsem si všiml, že stále jede injektor a tlačí vodu do kotle, a potěch 10 km jízdy (cca 10 -15 min.) jí tam už je moc a kotel jakoby "nevaří". Přitom mi napaječ nejde vypnout. Po cca dalších 15 minutách se nejsem schopen se solo lokomotivou rozjet na víc jak 20 km/h, protože enormně klesá tlak v kotli. Asi jedu na spíš na vodu než na páru:-).Jezdím v MSTS, ne v OR.

Nevím však co funkci napaječe a množství vody v kotli v engu ovlivňuje. porovnáváním jsem našel odlišnosti ale jejich úpravou se stav nelepší...

Všem to jináč funguje nebo mám problém jen já?

Díky za rekci.

@PAja26: Nooo, keď do ide Danovi, keď s tým ja prejdem ja 30 - 40 km tak to asi ide všetkým. Eng je origoš od zsr. Takže až budeš vrtať do engov, tak to v Danovej aktivite nepôjde rovnako ako to išlo jemu. Asi toľko.

No do engu jsem nevrtal.... Vzal jsem pouze to co je v instalačním balíčku (eng od žsr: Version 1.01 release). Proto se ptám. Nejsem úplný idiot, abych se v tom pohrabal a pak psal že to nejde. Nahradil jsem tím původní, mnou upravený eng z roku 2010. Nevím kde by mohla být chyba, a pokud to všem v MSTS (a ne v OR) a ještě na automatic fireman šlape, tak je to pro mne fakt záhada.

Toď vše.

tak čao

No vzal jsem ještě engy o ZSR (uveřejněno zde - o osum příspěvků výše) kde je verze engu 2.62. a toto mi funguje. nevím kde je tedy chyba ale tímto jsem ji nahradil....
Pěkný den.

No, tak tu máme problém. Totižto eng 2.62 nie je prispôsobený na upravený model, tak tam sa môže vyskytovať nejaká anomália v spriahlach, napríklad príprah či postrk. Teda pre mňa je smerodatný eng pre upravený model a wag súbor tendra. Ak mi niekto ponúkne eng ktorý bude naozaj prispôsobený k upravenému modelu, tak veľmi rád vydám patričný update. Každý jeden model 475-1 má svoj eng, ktorý je prispôsobený použitým ložiskám, dyšne a pod. Zsr by vedel o tom povedať viac. Teda zatiaľ modely pôjdu von s engom 1.01 ktorý má upravené spriahla a ktorý Dan. J má otestovaný v aktivite.

No, o víkendu až budu mít trochu času si určitě provedu úpravu vydaného engu 1.01, který je kompatibilní s vydaným modelem, implementací vlastností kotle z engu 2.62, včetně příslušných úprav wagu tendru (nelíbí se mi koncová světla). Úpravu pak, zda bude zájem, můžu zaslat pro vyzkoušení a konzultace.....

Ale nevím jak to bude s autorstvím a dalším šířením ........ To řešit nehodlám.

No jednoducho. Do comment sa dopíše poznámka o tvojich úpravách, budú k stiahnutiu pri modeli, kto chce si ich stiahne, kto nie, nechá tak. Inštalátor urobí všetko ostatné, kto má MSTS inštalovaný korektne tak tam nebude s inštaláciou žiadny problém. Ale sú ľudia, u ktorých problém bude vždy, takým asi nie je rady ani pomoci

Ahoj, tak jsem ještě včera stihnul v aktivitě přestoupit na ČSD 475.111 a zatím jede výborně (testováno v OR). Jen venkovní výhled jsem si musel upravit, poněvač nastavení co tam je je takové, že by si fíra rozbil hlavu o první sloup, který by po cestě potkal :-).
Výhled z kabiny jsem upravil tak, aby měl fíra hlavu pod stříškou nad oknem:
Kabina 475-1.jpg
V eng tato hodnota:
HeadOut ( 1.4 3.4 -6.8 )

Takže ČSD 475.111 + F + Dsd + 2x Bpjo, přes Orlické hory (Týniště - Lichkov - Hanušovice) a mašinka v OR jede bezvadně. Jen a to nevím, zda zase není nějaká chyba po aktualizaci OR, či eng nově vydané Šlechty, ale po přestupu do traffic mašiny se mi občas stane ve stanici, že OR zapíše příjezd až třeba po minutě co už stojím u peronu. Když jsem to testoval se starým modelem, toto se mi nikdy nestalo, ale uběhlo tak 5 aktualizací OR co jedu aktivitu s modelem novým. Takže příčinu nevypátrám, znova se starým už to nejedu. :-)
Dan

Back
Nahoře