Vyhodili mě z kolejiště

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Dnes jsem fotil v kolejišti Ostravského nádraží, abych měl podle čeho stavět trať do MSTS, ale začali si tam na mě vyskakovat zdejší pracovníci, že prý tam nemám co dělat a už vůbec né fotit. Po krátké hádce na mě chtěli zavolat policii, tak jsem rači odešel.
Nevíte někdo, jestli se můžou lidí pohybovat po kolejišti, anebo je to opravdu zakázané? Máte někdo zkušenosti s něčím podobným? Poraďte prosím, ať jsem na příště připraven...

No do kolajiska smu vstupovat iba osoby preskolene z predpisov BZP a predpisov o spravani v kolajisku (vola sa to OP16 alebo tak nejak) inak nikto. Ak tymto nedisponujes, nemal by si sa v kolajisku pohybovat, ale vacsinou ked zelezniciari vidia ze vies kde si a chovas sa bezpecne, tak si ta prinajmensom nevsimaju ... inak ked ides do oblasti ala ranziry alebo depa (teda tam kde by sa nezelezniciar ani nemal vyskytovat) tak je vhodne sa u niekoho ohlasit (napr. u vypravcu, popripade v depe u strojmajstra). Bud ti to nedovolia (zriedkavo, a odporucam to respektovat, vacsinu maju na to svoje dovody - inspekcia, velka premavka a pod.), ale vacsinou to dovolia, a asi 2x sa mi uz stalo, ze som vyfasoval aj oranzovu reflexnu vestu.

To sámé se mi stalo v Pardubicích a málem jsem přišel o foťák. Tak jsem si to hezky rychle rozmyslel. Pokud je někdo schopný zjistit jak se věci mají tak bych to uvítal. Měl jsem v plánu trochu přispět na trať p.Šemory.

Je to divný...

Jo mohl by někdo zjistit, jak se věci mají. Kvůli stavby MSTS je důležité chodit po nádražích, jenže jestli mám kvůli toho přijít o foťák, tak to rači zabalím.... Ale vždyť nikde nejsou cedule VSTUP ZAKÁZÁN!!!! A že se na nádražích nesmí fotit, to tam taky nikde není.

mno tak....

v kolejišti se smíš pohybovat pouze se služebním průkazem a to ještě navíc, pouze ve stanici, kterou máš na něm napsán, všechny prostory mimo prostor určených pro cestující veřejnost jsou prostory tzv. zakázané, fotit vlakové soupravy a tak dále nevím, zda-li je zakázáno, třeba ve španělsku, nebo portugalsku ano, tam když sem fotiil vlak z peronu tak na mě zavolali policii.
a btw Marku, akou trať tvoříš? :)

Re: mno tak....

Mexicannos napsal:
fotit vlakové soupravy a tak dále nevím, zda-li je zakázáno, třeba ve španělsku, nebo portugalsku ano, tam když sem fotiil vlak z peronu tak na mě zavolali policii.

ze by se bali, ze to od nich obslehneme a budeme "zase" pred nimi :lol:

Marek: zalezi na koho narazis, treba kdyz jsem fotil Veselou kravu na textury, tak z toho meli desnou srandu

Naposled editoval moderátor:
Hmm...

No dobrá lidi, když říkáte, že je to zakázáno, tak tam teda chodit nebudu... (teda aspoň né moc nápadně) :) Ale určitě bude něco pravdy na tom, že železničáři nejsou zase tak zkažení, protože už dlouho fotím v různých stanicích, viděla mě spousta lidí a nikdy nikdo nic neřekl, až dnes.

A nevíte jestli by šlo nějak zařídit to proškolení BZP?? Že by mě během pár minut někdo proškolil a pak už můžu chodit kam budu chtít!

Panu Šemorovi: Ani Vy se nemůžete pohybovat v prostorách kolejiště, ikdyž jste bývalý zaměstnanec železnice??

Back
Nahoře